Domovská stránka > C > Co Je Počítačová Síť?

Co je počítačová síť?

Počítačová síť je telekomunikační spojení umožňující vzájemnou komunikaci a výměnu dat propojených počítačů. Jde o souhrnné označení pro: hardware – tj. síťové prvky, kabely, switche, routery, apod.)

Přečtěte si více

Jak se nazývá největší počítačová síť na světě?

V roce 2017 je většina počítačových sítí propojena do globální celosvětové sítě zvané Internet, která používá sadu protokolů TCP/IP. Proč počítače do sítí propojujeme? Po formální stránce je počítačová síť skupina počítačů popř. periferií, které jsou mezi sebou propojeny tak, aby zajistily vzájemnou komunikaci libovolného uživatele s programem na libovolném počítači, dvou programů mezi sebou nebo dvou libovolných uživatelů mezi sebou, a to při vysoké spolehlivosti komunikace.

Jaká je výhoda sběrnicové topologie?

Výhody a nevýhody sběrnicové topologie

Snadná realizace a snadné rozšíření jíž stávající sítě. Nevyžaduje tolik kabeláže jako např. hvězdicová topologie. Vhodná pro malé nebo dočasné sítě, které nevyžadují velké rychlosti přenosu.
Jak dělíme počítačové sítě podle rozlohy? Počítačová síť - computer network

Počítačové sítě se dělí podle řady kritérií. Například podle velikosti/měřítka na PAN (Personal Area Network), LAN (Local Area Network), CAN (Campus Area Network), MAN (Metropolitan Area Network) či WAN (Wide Area Network).

Může se také zeptat, co je to wan?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Také, jaké jsou výhody počítačových sítí? Spojení v rámci území je většinou realizováno pomocí speciálních rychlých kanálů. Možnost sdílení dat je jednou z nejvýznamnějších výhod, kterou běžně sítě poskytují. Sdílení dat - větší počet uživatelů může pracovat s určitými daty současně. Tato možnost je samozřejmým požadavkem mnoha aplikací.

Co to je Wi-Fi?

Wi-Fi (nebo také Wi-fi, WiFi, Wifi, wi-fi, wifi) je v informatice označení pro několik standardů IEEE 802.11 popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Jak se jmenuje česká počítačová síť na území ČR? Česká republika

Stalo se tak z Ústavu výpočetní techniky MU (ÚVT), do sítě EARN. ČVUT Praha bylo k Internetu připojeno dne 13. února 1992, kdy byla na ČVUT v Praze předvedena funkční zahraniční linka do města Linec.

Jak se jmenovala první počítačová síť?

Tehdejší pokus o první počítačovou síť nesl název Arpanet, podle americké Agentury ministerstva obrany pro výzkumné účely (ARPA). Vědcům šlo hlavně o rychlejší přenos informací v době studené války. Během podzimu 1969 se pak Arpanetem spojily čtyři americké univerzity.

By Tacye

Jak se nazývá řidiči počítač v síti? :: Co je zabezpečení WPA2?
Užitečné odkazy