Domovská stránka > C > Co Dát Do Nemeckych Dani?

Co dát do nemeckych dani?

Freibetrag - úlevu na dani, musí podávat daně vždy. Podívejte se na Vaši výplatní pásku nebo Lohnsteuerbescheinigung (potvrzení o příjmu). Dále v případě, že jste kromě příjmů z německého zaměstnání měli i další příjmy - například nemocenskou, dávky v nezaměstnanosti, mateřský a rodičovský příspěvek.

Přečtěte si více

Také, kolik berou doktori v německu?

Zatímco v Česku si začínající doktor přijde za měsíc průměrně na dvaatřicet tisíc korun hrubého, v německých spolkových zemích dostane v přepočtu až pětasedmdesát tisíc. Jedno úskalí ale na doktory čeká i v tomto kritériu. Daně jsou totiž v Německu mnohem vyšší, někdy přesahují i čtyřicet procent. Tak kolik bere kamioňák? Dle portálu Platy.cz se průměrný hrubý plat řidiče kamionu pohybuje v rozmezí 17–57 tisíc korun.

Jaká je výše minimální mzdy?

Novou výši minimální mzdy stanovila loni v listopadu vláda, když vydala nové nařízení, kterým se minimální mzda dne 1. 1. 2022 změnila. Došlo ke zvýšení základní sazby minimální mzdy o 1 000 Kč na 16 200 Kč za měsíc, resp. o 9,90 Kč na 96,40 Kč za hodinu. Když to vezmeme v úvahu, jaká bude minimální mzda? Stejně jako některé další limity, které s odměnou za práci přímo nesouvisejí. Státem stanovená minimální mzda od začátku roku 2022 vzroste o tisíc korun měsíčně na 16 200 korun hrubého. V hodinovém vyjádření stoupne o 5,90 Kč na 96,40 Kč.

Můžete se také zeptat, jak vypocitat nemecke daně?

Největší vliv na výši zdanění má v Německu zařazení do daňové třídy a výše výdělku. Daňových tříd je šest a zvýhodňují manžele a rodiny s dětmi – především ty, které jsou odkázány jen na jeden příjem. Daň z příjmu je progresivní, to znamená, že čím víc vyděláváte, tím vyšší procento z vašeho výdělku daně ukousnou. Co je to zaručená mzda a kdo jí dostává? Zaručená mzda logicky nemůže být nižší než mzda minimální, ale vyšší již být může. Tato hranice se totiž odvíjí od pracovních skupin, kam zákon zařazuje různé profese na základě jejich složitosti, odpovědnosti a namáhavosti vykonávané práce. Jednotlivým skupinám odpovídá různá výše zaručené mzdy.

Jak se stanovuje zaručená mzda?

Nejnižší úroveň zaručené mzdy a podmínky pro její poskytování zaměstnancům, jejichž mzda není sjednána v kolektivní smlouvě, a pro zaměstnance, kterým se za práci poskytuje plat, stanoví vláda nařízením, a to zpravidla s účinností od počátku kalendářního roku. Kolik je hruba mzda 2022?

2022Rozdíl
Minimální mzda (hrubá)16 200+1 000
Daně a pojištění zaměstnanec1 892+220
Čistá minimální mzda14 308+780
Pojištění zaměstnavatel5 476+338
2 další řádky

Kolik bere cisnik?

Pro pracovní pozici číšník/servírka eviduje úřad práce 1319 volných pracovních míst v 919 nabídkách práce firem, 60 nabídek práce je nových, 239 nabídek je za týden. Průměrná mzda těchto volných míst se pohybuje od 13055 do 17269Kč.

By Cory

Jak ochladit grafickou kartu? :: Jaké jsou platy v Německu?
Užitečné odkazy