Domovská stránka > J > Jak Se Pripojit K Sitove Jednotce?

Jak se pripojit k sitove jednotce?

Otevřete Průzkumník souborů, pravým tlačítkem myši klikněte na »Tento počítač« a vyberte »Připojit síťovou jednotku…« V poli jednotka vyberte písmenko například »O:«, pod kterým se má síťová jednotka zobrazovat. Po zadání přihlašovacího jména a hesla uživatele se disk připojí.

Přečtěte si více

Jak namapovat síťovou jednotku?

Na počítači

Klikněte na možnost Namapovat jednotku. Zadejte uživatelské jméno a heslo a klikněte na možnost Další. Vyberte sdílenou složku, ke které se chcete připojit, a klikněte na možnost Další. Vyberte písmeno, které chcete použít pro síťovou jednotku.
Tak co je to síťový disk? Jde o zařízení, která slibují, že zajisti funkcionalitu NAS serveru, přičemž k nim ale stačí připojit přes USB 2.0 či USB 3.0 obyčejný externí disk nebo flash disk. Z hlediska funkcí ale spíše získáte síťový disk, tedy velmi zjednodušený NAS server.

Podle toho, jak odstranit umístění v síti?

Klikněte na ikonu v části Zobrazit aktivní sítě. Otevře se okno Nastavit vlastnosti sítě. Zde můžete přejmenovat síťové připojení nebo změnit jeho ikonu. Potřebujete-li odstranit nebo sloučit umístění v síti, klikněte na odkaz „Sloučit nebo odstranit umístění v síti“ v levé dolní části obrazovky. Jak vytvořit síťovou jednotku? Připojení síťové jednotky ve Windows10

Rozklikněte Průzkumníka souborů a poté klikněte vlevo na volbu Tento počítač a následně na tlačítko nahoře Připojit síťovou jednotku. Zde vyberte písmeno jednotky a složku, kterou chcete sdílet.

Jak zjistit IP adresu sitoveho disku?

Lokální IP adresu zjistíte například napsáním příkazu ipconfig do příkazové řádky. Další možností je podívat se na vlastnosti sítě. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku připojení, vyberte Otevřít nastavení Síť a internet | Zobrazit vlastnosti sítě. Může se také zeptat, jak namapovat složku jako disk? V průzkumníkovi najít složku, kterou chci namapovat, např. „OneDrive – JmenoFirmy“. Kliknout pravým tlačítkem > Vlastnosti (Properties) a zde záložka Sdílení (Sharing). Kliknout na tlačítko Rozšířené sdílení (Advanced Sharing) > zaškrtnout checkbox Sdílet složku / Share this folder.

Jak připojit diskovou jednotku?

Přejděte na kartu Profil1 a v části Adresář uživatele klikněte na možnost Připojit. Přidělte síťové jednotce písmeno jednotky. Zadejte cestu sdílené složky (nebo složky ve sdílené složce), kterou chcete připojit jako síťovou jednotku. Nastavení uložíte kliknutím na možnost OK. Jak přidat diskovou jednotku? Pravým tlačítkem myši klepněte na diskovou oblast, do které chcete přidat diskovou jednotku, a vyberte volbu Přidat diskovou jednotku. Při přidávání diskových jednotek do diskové oblasti postupujte podle pokynů průvodce.

Když to vezmeme v úvahu, jaký je rozdíl mezi lokálním a síťovým diskem?

Hardware určuje rychlost

Dražší zařízení s procesorem Atom však může při čtení i zápisu v podstatě plně využít gigabitovou LAN síť. Mezi takovýmto diskem a lokálním diskem pak v podstatě nezaznamenáte při provozu prakticky žádný rozdíl.

By Krissie

Jak přepsat typ souborů? :: Proč nevidí počítač můj mobil?
Užitečné odkazy