Jak používat pohlcující zobrazení v Mapách Google

Jak chodit na Google Maps?
Rozhlížení se ve Street View

  1. Pokud se chcete rozhlédnout, přejeďte prstem po obrazovce nebo klepněte na kompas.
  2. Pohybovat se můžete klepnutím na šipky nebo dvojitým klepnutím na obrázek ve směru, kam se chcete vydat.
  3. Pokud chcete získat širší zobrazení a přejít do režimu na šířku, otočte zařízení na bok.
Další informace najdete na support.google.com

Mapy Google jsou užitečným zdrojem informací pro cestování a objevování různých míst po celém světě. Jedním z aspektů, které zlepšují zážitek, je pohlcující pohled, který umožňuje divákům digitálně prozkoumat oblast, jako by se v ní fyzicky nacházeli. V tomto článku se dozvíte, jak využít pohlcující pohled Map Google, co to je, proč nemusí být k dispozici a jak jej zapnout. Co přesně je pohlcující zobrazení Google?

Funkce Map Google nazvaná Google Immersive image nabízí 360stupňový panoramatický obraz místa. Poskytuje realističtější a pohlcující zážitek tím, že umožňuje uživatelům prozkoumat okolí, jako by tam skutečně byli. Prozkoumávání známých míst, turistických zajímavostí a pamětihodností je díky imerzivnímu zobrazení snazší. Jak používat pohlcující zobrazení v Mapách Google

Chcete-li používat pohlcující zobrazení v Mapách Google, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Mapy Google v telefonu nebo počítači nebo přejděte na webové stránky Mapy Google.

2. Vyhledejte místo, které chcete prozkoumat. Chcete-li najít konkrétní místo, můžete mapu přiblížit, zadat název nebo adresu místa nebo obojí. 3. Po vyhledání místa na něj klepněte nebo klikněte, čímž zobrazíte informační kartu v dolní části obrazovky.

4. Na informační kartě se nachází malý miniaturní obrázek s názvem „Street View“. Klepněte na tuto miniaturu nebo se jí dotkněte. Po otevření zobrazení Street View se můžete pohybovat přejetím nebo přetažením obrazovky prstem nebo myší.

5. Prozkoumejte pohlcující pohled na místo pohledem do všech směrů.

Proč Mapy Google nezobrazují pohlcující pohled? Pokud se v Mapách Google nezobrazuje pohlcující pohled, může to být způsobeno několika faktory: 1. Ne všechna místa mají přístup k pohlcujícímu zobrazení. Ačkoli většina míst byla vyfotografována automobily Google Street View, ne všechna. 2. Společnost Google nemusí být schopna zaznamenávat a zobrazovat imerzní pohledy pro určitá místa z důvodu ochrany osobních údajů nebo jiných omezení. Aplikace nebo webové stránky Mapy Google mohou mít občas technické potíže nebo poruchy, které brání správnému načtení imerzivního zobrazení. Za takových okolností by se mohlo vyplatit zkusit to později nebo zjistit, zda aplikace neobdržela nějaké aktualizace. Jak aktivovat pohlcující zobrazení V aplikaci Mapy Google je pohlcující zobrazení obvykle ve výchozím nastavení zapnuto, pokud však zjistíte, že nefunguje, můžete se pokusit jej zprovoznit následujícími kroky: Otevřete aplikaci Mapy Google nebo přejděte na webovou stránku v kroku 1. 2. Chcete-li vstoupit do nastavení, klepněte na ikonu nabídky, která je obvykle znázorněna třemi vodorovnými čarami. 3. Vyhledejte možnost „Street View“ posunutím dolů a dotkněte se jí. 4. Zkontrolujte, zda je v nastavení Street View zapnutý přepínač „Immersive View“. Chcete-li nastavení aktualizovat, pokud je již zapnuté, zkuste jej vypnout a znovu zapnout. 5. Zavřete nastavení a zkontrolujte, zda nyní máte přístup k pohlcujícímu zobrazení místa.

Závěrem lze říci, že pohlcující zobrazení v Mapách Google nabízí osobitý a realistický způsob prozkoumávání různých lokalit. Podle výše uvedených postupů můžete k této funkci rychle přistupovat a používat ji, což zlepší vaše navigační a průzkumné zážitky. Je nezbytné mít na paměti, že ne všechny stránky nabízejí pohlcující zobrazení a občas nemusí správně fungovat kvůli technickým problémům nebo obavám o soukromí.

FAQ
Jak přepnu na pohlcující zobrazení?

Chcete-li změnit výchozí zobrazení Map Google na pohlcující režim, můžete postupovat podle následujících kroků: 1. Spusťte aplikaci Mapy Google v tabletu nebo chytrém telefonu.

2. Vyhledejte místo nebo oblast, kterou chcete prozkoumat. 3. Když se místo zobrazí na mapě, klepněte na obrázek miniatury v levém dolním rohu obrazovky. Tím se zobrazí rozsáhlejší pohled na danou oblast.

4. V pravém dolním rohu obrazovky se nachází ikona ve tvaru osoby v kruhu. Chcete-li přepnout do pohlcujícího zobrazení, klepněte na tuto ikonu.

5. Obrazovka se nyní změní na 360stupňovou, zcela pohlcující perspektivu oblasti. Zařízením můžete pohybovat a dívat se na oblast z různých úhlů. 6. Pohybem zařízení ve směru, kterým se chcete dívat, se pohybujte v pohlcujícím zobrazení. Perspektivu můžete změnit také přejetím prstu po obrazovce. 7. Klepnutím na tlačítko „X“ v pravém horním rohu obrazovky imerzivní zobrazení opustíte. Poté se vrátíte do výchozího zobrazení mapy.

Poznámka: Ne všechna místa v Mapách Google mohou podporovat pohlcující zobrazení.

Jak spustím pohlcující zobrazení?

Imersivní zobrazení v Mapách Google můžete spustit následujícími úkony: Spusťte aplikaci Mapy Google ve svém chytrém telefonu nebo přejděte na webové stránky Mapy Google v počítači a začněte.

2. Vyhledejte v pohlcujícím zobrazení místo, které chcete prozkoumat. 3. Po vyhledání místa klikněte na ikonu Pegman v pravém dolním rohu obrazovky. 4. Zobrazí se seznam míst v imerzním zobrazení, která jsou přístupná. Chcete-li vstoupit do imerzivního zobrazení, vyberte jednu z možností. 5. Při používání mobilní aplikace se můžete také dotknout karty Explore (Prozkoumat) v dolní části obrazovky a jejím výběrem zvolit možnost „Street View“. Díky tomu se budete moci procházet a prozkoumávat region v pohlcujícím zobrazení. Je důležité mít na paměti, že ne všechna místa poskytují pohlcující pohled, takže tuto funkci možná nebudete moci použít pro každé místo, které si v Mapách Google vyhledáte.

Jak používat virtuální prohlídku na mapách Google?

Níže uvedený postup vám ukáže, jak používat funkci virtuální prohlídky Google Maps Immersive View. Chcete-li začít, otevřete aplikaci Mapy Google v chytrém telefonu nebo přejděte na webové stránky Mapy Google v počítači.

2. Vyhledejte místo nebo oblast, kterou chcete prozkoumat. 3. Jakmile vyhledáte hledané místo, dotkněte se jeho názvu nebo miniatury obrázku a přejděte na stránku s informacemi o něm. 4. Na informační stránce můžete objevit možnost „See Inside“ (Podívat se dovnitř) nebo „360-stupňový pohled“. Dotkněte se jí. Tím spustíte virtuální prohlídku, pokud je k dispozici. V mobilním zařízení nebo počítači se můžete po oblasti pohybovat přejetím prstu po obrazovce. Chcete-li se pohybovat po celé oblasti, hledejte šipky nebo jiné interaktivní ukazatele. Kromě toho můžete nastavit úroveň přiblížení, abyste získali bližší nebo širší pohled na oblast. 7. Některá místa mohou poskytovat další funkce, jako je 3D grafika nebo interaktivní prvky. Pokud k nim máte přístup, zvažte je. Tuto funkci nemusíte objevit u každého vyhledávaného místa, protože ne všechna místa nabízejí virtuální prohlídky.

Aniž byste na místě skutečně byli, může být použití funkce virtuální prohlídky v Mapách Google zábavným a poutavým způsobem, jak prozkoumat různá místa a získat představu o oblasti.