Jak se odhlásit z aplikace Mail v počítači Mac. Průvodce krok za krokem

Jak se odhlásit z Apple mailu?
Přejděte do Nastavení > Pošta > Účty. Klepněte na e‑mailový účet, který chcete odstranit, a pak proveďte některou z následujících akcí: Pokud odstraňujete e‑mailový účet na iCloudu: Klepněte na iCloud, potom na Mail na iCloudu a pak vypněte volbu „Používat na tomto iPhonu“.
Další informace najdete na support.apple.com

Na Macu je odhlášení z poštovního účtu rychlý a snadný proces, který vyžaduje jen několik kliknutí. Tento článek vás provede jednotlivými kroky, abyste se mohli odhlásit z účtu Mac, přihlašovací stránky Macu nebo Gmailu v počítači Mac. Popíšeme také, jak zavřít každé okno aplikace Mail v počítači Mac. Tak pojďme na to! 1. Odhlášení z aplikace Mail v počítači Mac provedete podle následujících kroků: Dodržujte tyto postupy pro odhlášení z účtu Mail na počítači Mac: 1. Spusťte aplikaci Mail na počítači Mac. 2. V nabídce v levé horní části obrazovky vyberte položku „Mail“. 3. V kroku 3 vyberte z rozevírací nabídky položku „Preferences“ (Předvolby).

4. V okně Předvolby vyberte kartu „Účty“. 5. V levém postranním panelu vyberte poštovní účet, ze kterého se chcete odhlásit. 6. Vyberte účet a poté klikněte na možnost „Odhlásit se“. Zobrazí se okno s potvrzením. Pro potvrzení klikněte na tlačítko „Odhlásit se“ ještě jednou. 8. Nyní budete odhlášeni z poštovního účtu a nebudete moci přijímat nové zprávy, dokud se znovu nepřihlásíte.

2. Jak se odhlásit z účtu Mac:

Chcete-li se odhlásit z účtu Mac, proveďte následující kroky: V levém horním rohu obrazovky kliknutím vyberte nabídku Apple. 2. Klikněte na rozevírací pole a vyberte možnost „Odhlásit se [vaše uživatelské jméno]“. 3. Pokud se rozhodnete uložit všechny otevřené dokumenty, vyzve vás k tomu potvrzovací okno. Rozhodněte se, zda chcete změny zachovat, nebo je zahodit. 4. Chcete-li se odhlásit z účtu Mac, klepněte na tlačítko „Odhlásit“. Jakmile se odhlásíte, vrátíte se na přihlašovací stránku macOS, kde si můžete vybrat, zda se přihlásíte jiným účtem, nebo Mac vypnete. Jak opustit přihlašovací obrazovku systému Mac:

3. Chcete-li opustit přihlašovací obrazovku Macu bez přihlášení k účtu, dodržujte následující postupy: Na přihlašovací obrazovce stiskněte na klávesnici klávesu „Shift“.

2. Pokračujte v držení klávesy „Shift“, dokud pozadí přihlašovací obrazovky nezšedne. 3. V nabídce, která se zobrazí v pravém dolním rohu obrazovky, vyberte možnost „Odhlásit se“. 4. Systém macOS se vrátí do přihlašovacího okna připraveného pro přihlášení jiného uživatele a vy budete odhlášeni. Jak se odhlásit ze služby Gmail v počítači Mac: Odhlášení z účtu Gmail v počítači Mac:

Při odhlašování z účtu Gmail v počítači Mac postupujte podle následujících pokynů:

1. Spusťte webový prohlížeč počítače Mac a přejděte na stránku www.gmail.com služby Gmail. Pokud jste tak ještě neučinili, přihlaste se ke svému účtu Gmail. 3. Po přihlášení vyberte svou profilovou fotografii nebo křestní jméno v pravé horní části obrazovky služby Gmail. 4. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Odhlásit se“.

5. Váš účet Gmail bude odhlášen a prohlížeč nebude mít znovu přístup k vašim informacím Gmail, dokud se znovu nepřihlásíte. Jak zavřít každé okno pošty na počítači Mac:

5. Níže uvedené metody by vám měly umožnit zavřít každé okno aplikace Mail na počítači Mac.

Krok 1: V nabídce v levém horním rohu obrazovky vyberte položku „Mail“. 2. Klikněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Ukončit Mail“. 3. Aplikace Mail se zavře a všechna otevřená okna aplikace Mail se zavřou. 4. Alternativně můžete program Mail rychle ukončit stisknutím kláves „Command + Q“ na klávesnici.

Závěrem lze říci, že odhlášení z aplikace Mail v počítači Mac je jednoduchý postup. Pokyny v tomto článku vás provedou jednotlivými postupy, ať už se chcete odhlásit z účtu Mac, z přihlašovací obrazovky Macu nebo z Gmailu v počítači Mac. Nezapomeňte postupovat podle pokynů k zavření každého okna aplikace Mail v počítači Mac. Odhlášením můžete chránit soukromí a bezpečnost svých účtů a dat.

FAQ
Jak ukončím příkaz Mail?

V počítači Mac proveďte následující akce pro zavření příkazu Mail: 1. Spusťte aplikaci Mail na počítači Mac. 2. V seznamu nabídek v horní části obrazovky vyberte položku „Mail“. 3. Kliknutím na položku „Quit Mail“ (Ukončit aplikaci Mail) v rozevírací nabídce nebo stisknutím kláves „Command + Q“ na klávesnici ukončete poštovní program. Tím se odhlásíte ze svého e-mailového účtu a zavřete aplikaci Mail.

Proč se nemohu odhlásit z počítače Apple Mac?

Odhlásit se z počítače Apple Mac se vám může nepodařit z několika důvodů, například z následujících: Více přihlášených účtů: Pokud máte na Macu otevřeno několik účtů, nemůžete se z programu Mail odhlásit, dokud se neodhlásíte ze všech účtů. 2. Problémy se synchronizací účtů: Je možné, že se nebudete moci odhlásit, pokud má vaše Apple ID nebo účet iCloud problémy se synchronizací. Zkontrolujte, zda je váš účet úspěšně synchronizován, a poté se ještě jednou odhlaste. 3. Nedostatky v aplikaci Mail: Pokud k tomu dojde, zkuste program násilně zavřít a poté jej znovu otevřít a zkontrolujte, zda problém přetrvává. 4. Aktualizace systému: Pokud váš Mac právě aktualizuje operační systém, může být odhlášení dočasně nemožné. Po dokončení aktualizací se zkuste odhlásit ještě jednou. 5. Problémy se síťovým připojením: Pokud má váš Mac problémy s připojením k síti, může být odhlašování ovlivněno. Zkontrolujte, zda je vaše internetové připojení stabilní, a zkuste se odhlásit ještě jednou.

Pokud žádná z těchto oprav nefunguje, může být užitečné obrátit se na podporu společnosti Apple, která vám s řešením problému dále pomůže.

Proč se nemohu odhlásit z počítače Mac?

Odhlásit se z Macu se vám může nedařit z několika důvodů. Pravděpodobných vysvětlení je několik, např: Aktivní programy nebo procesy: Spuštěné programy nebo procesy na vašem Macu, které jsou právě aktivní, vám mohou bránit v odhlášení. Před pokusem o odhlášení se ujistěte, že jsou všechny aplikace zavřené. Neuložená práce: Než se budete moci odhlásit, systém vás vyzve, abyste uložili nebo odstranili všechny otevřené práce nebo dokumenty, pokud nějaké máte. Před pokusem o odhlášení se ujistěte, že jste uložili veškerou důležitou práci. 3. Stahování nebo instalace aktualizací systému: Pokud váš Mac právě stahuje nebo instaluje aktualizace systému, je možné, že se nebudete moci odhlásit, dokud tato procedura nebude dokončena. Před pokusem o odhlášení počkejte, až se dokončí všechny stahované soubory nebo aktuální aktualizace. 4. Úlohy nebo služby na pozadí: Mac může provádět určité činnosti nebo služby na pozadí, které vám znemožňují odhlášení. Před pokusem o odhlášení vyhledejte všechny spuštěné procesy nebo služby a ujistěte se, že jsou ukončeny.

Pokud se na vaši situaci nevztahuje žádné z těchto vysvětlení a přesto se nemůžete z Macu odhlásit, může se jednat o příznak technického problému. V těchto situacích doporučujeme restartovat Mac a pokusit se odhlásit ještě jednou. Pokud problém přetrvává, mohlo by být vhodné kontaktovat podporu společnosti Apple nebo příslušného odborníka, který vám poskytne další pomoc.