Jak odpovědět nad řádek v Gmailu. Komplexní průvodce

Jak odpovědět na Gmail?
Odpovídání na zprávy

  1. Na počítači otevřete Gmail.
  2. Otevřete zprávu.
  3. Pod zprávou klikněte na Odpovědět nebo Odpovědět všem.
  4. Klikněte na Odeslat . Pokud kliknete na Odeslat + , konverzace bude navíc archivována nebo odebrána z doručené pošty, dokud na ni někdo neodpoví. Přečtěte si další informace o archivaci.
Další informace najdete na support.google.com

Při komunikaci prostřednictvím e-mailu je zásadní vědět, jak efektivně odpovídat na e-maily. Jak odpovědět nad řádek v Gmailu je často kladenou otázkou. Kromě odpovědí na otázky týkající se odpovídání na předmět a umístění e-mailu je záměrem tohoto článku poskytnout důkladný návod, jak odpovídat nad řádek v aplikaci Gmail. 1. Jak se v Gmailu odpovídá na řádek s tématem?

Chcete-li v aplikaci Gmail odpovědět na řádek s předmětem, postupujte podle následujících jednoduchých kroků: 1. Vstupte do e-mailového vlákna následujícím způsobem: Po nalezení e-mailu ve složce doručené pošty jej otevřete kliknutím. 2. Ve vyskakovací nabídce vyberte možnost „Odpovědět“: V rozhraní e-mailu se nachází tlačítko „Odpovědět“. Po kliknutí na něj se spustí nový návrh e-mailu. 3. Volitelně změňte předmět na: Gmail ve výchozím nastavení automaticky přidá do odpovědi původní předmět. V případě potřeby jednoduše změňte řádek předmětu tak, aby odrážel požadované změny. 4. Sestavte odpověď: Napište svou odpověď do těla e-mailu a odpovězte na otázku odesílatele nebo uveďte relevantní podrobnosti.

5. Odeslání odpovědi: Po dokončení klikněte na tlačítko „Odeslat“ a e-mail odešlete. 2. Odpovídáte na e-maily nad nebo pod nimi?

Obecně se uznává, že nejlepší praxí je reagovat na e-maily tak, že svou odpověď umístíte pod původní e-mail. Dialog pak může probíhat v jasném chronologickém pořadí, což všem stranám usnadňuje sledování vlákna. Při odpovědi pod e-mailem můžete jednoduše odkázat na konkrétní pasáže z původního e-mailu, protože se zobrazí nad vaším komentářem.

Odpovědět nad původním e-mailem však může být za určitých okolností nutné nebo žádoucí. Toho dosáhnete tak, že svou odpověď začnete psát tak, že na začátku e-mailu spustíte kurzor nad citovaným jazykem. Pokud chcete upozornit na určité téma nebo nabídnout stručnou odpověď na dlouhý e-mail, obvykle využijete tuto techniku. 3. Jak v aplikaci Outlook odpovídáte nad řádkem?

Postup při odpovídání nad řádek se výrazně liší, pokud používáte aplikaci Outlook. Chcete-li v aplikaci Outlook odpovědět nad řádek, použijte následující akce:

1. Prohlédněte si e-mail Poklepáním na e-mail, na který chcete odpovědět, jej po nalezení otevřete v novém okně. 2. Ve vyskakovací nabídce vyberte možnost „Odpovědět“: 3. Klepněte na tlačítko „Odpovědět“ v okně e-mailu a začněte psát odpověď. 3. Umístěte kurzor nad citovaný text: Začněte umístěním kurzoru nad text, který je citován z původního e-mailu. 4. Začněte psát svou odpověď, včetně všech požadovaných údajů nebo odpovědi na dotaz odesílatele. 5. Odešlete odpověď: Po dokončení zprávy klikněte na tlačítko „Odeslat“ a e-mail odešlete. Jak funguje funkce „odpovědět nad tento řádek“?

Aby bylo zajištěno, že do odpovědi budou zahrnuty pouze relevantní části předchozí zprávy, používá se v e-mailové konverzaci často fráze „odpovědět nad tento řádek“. Pomáhá zachovat přehlednost a zamezuje zbytečnému opakování tím, že přidává řádek nad původní text e-mailu a říká příjemci, aby odpověděl nad tímto řádkem.

Odesílatel by často připojil viditelnou vodorovnou čáru, po níž by následovala výzva příjemci, aby odpověděl nad touto čárou a zahájil tak dialog „odpovědět nad tímto řádkem“. Při řešení rozsáhlých e-mailových vláken nebo v obchodních situacích se tato taktika často používá, aby dialog zůstal stručný a k tématu.

Na závěr lze v aplikaci Gmail odpovědět nad tento řádek umístěním kurzoru nad citovaný text na začátku e-mailu a následným napsáním odpovědi. Mějte na paměti, že ve většině případů je odpověď pod řádkem e-mailu nejlepším způsobem, jak udržet přehledné vlákno dialogu. Odpovídání nad řádkem však může být za určitých okolností nezbytné nebo vhodnější. Dodržováním těchto pravidel si můžete zajistit efektivní a přehlednou e-mailovou komunikaci v aplikaci Gmail nebo jiných e-mailových aplikacích, jako je například Outlook.

FAQ
Jak změním možnosti odpovědí v aplikaci Gmail?

Pomocí těchto postupů můžete upravit možnosti odpovědí ve službě Gmail: 1. Spusťte aplikaci Gmail a vyberte ikonu ozubeného kola umístěnou v pravém horním rohu okna. 2. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 3. Na kartě Nastavení přejděte dolů do části „Odpovědět a přeposlat“. 4. Zde si můžete vybrat z různých možností odpovědí na e-maily.

– Výběr možnosti „Odpovědět“ způsobí, že se původní zpráva zobrazí pod vaší odpovědí.

„Odpovědět všem“ zahrne do vaší odpovědi všechny příjemce původní zprávy.

– Kliknutím na možnost „Vysunout odpověď“ spustíte svou odpověď v samostatném okně. Ve vaší odpovědi „Citovat vybraný text“ bude zahrnut pouze vybraný text z původní zprávy. V dolní části e-mailového vlákna se po kliknutí na „Inline reply“ otevře malé okno pro rychlou odpověď. 5. Klepnutím na příslušné přepínačové pole vyberte volbu odpovědi, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám. 6. Přejděte na konec stránky a po provedení příslušných úprav klikněte na tlačítko „Uložit změny“. Podle těchto kroků můžete rychle přizpůsobit možnosti odpovědí ve službě Gmail a zlepšit tak e-mailovou komunikaci.

Jak odpovědět na e-mail s jiným předmětem?

Chcete-li odpovědět na e-mail s jiným předmětem, můžete v aplikaci Gmail provést následující akce: Otevřete e-mail, na který chcete odpovědět v kroku 1. 2. Vyberte tlačítko „Odpovědět“ v pravém horním rohu e-mailu. 3. Po otevření okna pro odpověď uvidíte, že oblast „Předmět“ je již vyplněna původním předmětem. 4. Jednoduše vymažte aktuální předmět a zadejte ten, který chcete použít pro aktualizaci řádku předmětu.

5. Napište zprávu pro odpověď stejně jako obvykle do těla e-mailu. 6. Až budete připraveni e-mail odeslat, klikněte na tlačítko „Odeslat“.

Tyto metody vám pomohou odpovědět na e-mail v aplikaci Gmail s novým předmětem a zároveň zachovat vlákno konverzace.