Jak používat iPad jako notebook

Does iPad have a notebook?
The Apple Notes app comes preinstalled on your iPad and is completely free. Not only is it available on your iPad, but if you own a Mac or use an iPhone, your notes will sync between all of your Apple devices using your iCloud account.
Další informace najdete na www.zdnet.com

Zejména iPad představuje propracovaný a přizpůsobivý pracovní nástroj a tablety obecně jsou stále oblíbenějšími přenosnými počítačovými zařízeními. Existují různé způsoby, jak používat iPad jako náhradu notebooku, i když nemusí mít všechny stejné funkce. V tomto příspěvku se podíváme na způsoby, jak iPad co nejlépe využít, ať už jste profesionál, student, nebo jen hledáte flexibilnější pracovní místo. Aktivace režimu pracovní plochy na iPadu Uživatelské rozhraní iPadu by mělo být optimalizováno pro produktivitu, což je jedna z prvních fází na cestě k jeho využití jako notebooku. Společnost Apple s vydáním systému iPadOS výrazně rozšířila možnosti multitaskingu a přidala funkce, díky nimž se používání iPadu více podobá používání notebooku. Příkladem je používání rozděleného zobrazení, funkce Slide Over a dokonce spouštění aplikací ve více oknech najednou. Chcete-li tyto funkce využívat, přejeďte prstem od spodního okraje obrazovky nahoru, abyste získali přístup do Docku, a poté přetáhněte ikonu aplikace na levou nebo pravou stranu, abyste vstoupili do režimu Split View. Alternativou je přístup k funkci Slide Over přejetím prstem z pravé strany obrazovky, která umožňuje umístit další aplikaci na tu primární. Používání iPadu na vysoké škole Mnoho žáků přemýšlí, zda iPad může ve třídě nahradit notebook. I když iPad nemusí být vhodný pro každý obor nebo předmět, může být velmi užitečným nástrojem pro psaní poznámek, výzkum a studium. Pomocí tužky Apple Pencil a aplikací jako Notability nebo GoodNotes můžete psát a psát poznámky přímo na iPadu a simulovat tak pocit, jako byste používali tužku a papír. iPad je díky své přenosnosti a dlouhé výdrži baterie skvělou volbou pro nošení na kurzy nebo studium na cestách. Než se plně rozhodnete používat iPad jako náhradu notebooku, je důležité vzít v úvahu konkrétní požadavky vašeho kurzu a zjistit, zda je zapotřebí nějaký specializovaný software nebo programy. Použití iPadu Pro jako notebooku je možné. Pokud uvažujete o využití iPadu Pro jako náhrady notebooku, zjistíte, že nabízí ještě větší výkon a všestrannost. Díky většímu displeji, rychlejšímu procesoru a klávesnici Apple Magic Keyboard nebo Smart Keyboard Folio může iPad Pro simulovat práci s notebookem. Zejména klávesnice Magic Keyboard usnadňuje používání iPadu Pro po delší dobu nebo při náročné práci, protože poskytuje trackpad, podsvícené klávesy a běžnější rozměry notebooku. Funkce iPadu Pro můžete rozšířit připojením dalšího úložiště, displeje nebo jiného příslušenství prostřednictvím konektoru USB-C.

Použití iPadu jako klávesnice k notebooku

iPad lze použít jako externí klávesnici k notebooku nebo stolnímu počítači, přestože nemůže zcela nahradit klávesnici notebooku. iPad můžete používat jako bezdrátovou klávesnici a trackpad tak, že jej spárujete s počítačem pomocí aplikace třetí strany, například Typeeto nebo Remote Mouse. Pokud dáváte přednost pocitu fyzické klávesnice nebo potřebujete při používání notebooku větší vstupní zařízení, může to být docela užitečné.

Závěr: Přestože iPad nemusí mít všechny funkce a vlastnosti běžného notebooku, může být velmi produktivním nástrojem, pokud je nastaven pro danou práci. iPad nabízí řadu funkcí a příslušenství, které mohou zvýšit vaši produktivitu, ať už jste student, profesionál, nebo jen hledáte mobilnější práci s počítačem. Pomocí tužky Apple Pencil, možností multitaskingu nebo dokonce softwarové klávesnice lze iPad proměnit ve vhodnou náhradu notebooku.

FAQ
Proč potřebuji iPad, když mám notebook?

Existuje řada důvodů, proč byste mohli uvažovat o používání iPadu jako doplňku k notebooku: 1. Přenosnost: V porovnání se standardními počítači jsou iPady výrazně lehčí a menší, takže je lze snáze kamkoli přenášet. iPad může být praktickou volbou, pokud často cestujete nebo potřebujete zařízení pro produktivitu na cestách. 2. Zkušenosti s dotykovou obrazovkou: V porovnání s notebookem poskytuje dotykové rozhraní iPadu jedinečný a uživatelsky přívětivější zážitek. To může být velmi užitečné při používání některých aplikací nebo při čmárání či psaní poznámek. 3. Ekosystém aplikací: iPad obsahuje velký výběr aplikací, které jsou vytvořeny speciálně pro toto zařízení a poskytují speciální funkce a vylepšená uživatelská rozhraní. Ekosystém aplikací pro iPad může nabízet další alternativy, které by na notebooku nebyly k dispozici, ať už jde o tvorbu uměleckých děl, střih videa nebo přístup ke specializovaným nástrojům. Dlouhá výdrž baterie: V porovnání s notebooky mají iPady často delší výdrž baterie, což umožňuje pracovat delší dobu bez nutnosti dobíjení. Za okolností, kdy nemáte okamžitý přístup k zásuvkám, to může být užitečné. 5. Spotřeba médií: Díky displeji s vysokým rozlišením a multimediálním možnostem je iPad fantastickým zařízením pro konzumaci médií. iPad nabízí poutavější zážitek než notebook, ať už se rozhodnete číst elektronické knihy, prohlížet filmy nebo prohlížet obrázky.

Je důležité mít na paměti, že ačkoli má iPad řadu výhod, nemusí být dokonalou náhradou notebooku, zejména pokud výrazně spoléháte na určitý software nebo potřebujete výkonné schopnosti multitaskingu. Integrace iPadu do vaší počítačové sestavy však může zvýšit všestrannost používání notebooku.

Co umí iPad a co notebook ne?

iPad se od notebooku liší v mnoha ohledech, například v následujících: 1. Přenosnost: V porovnání s počítači jsou iPady lehčí a kompaktnější, takže jsou docela dobře přenosné. Jsou ideální pro použití na cestách, protože jsou lehké a přenosné. iPady mají dotykové rozhraní, které je odlišuje od počítačů. Uživatelé tak mohou se zařízením pracovat přímo, což zlepšuje intuitivnost navigace a dalších operací, jako je skicování nebo malování. Dlouhá výdrž baterie: V porovnání s notebooky mají iPady často delší výdrž baterie. Díky tomu jsou ideální na cesty nebo do situací, kdy není nabíjení snadno dostupné, protože je můžete používat delší dobu, aniž byste museli hledat elektrickou zásuvku. 4. Ekosystém aplikací: iPady mají přístup k obrovskému výběru programů vytvořených speciálně pro operační systém iOS. Tyto aplikace poskytují konkrétní funkce a interakce, které nemusí být přítomny na noteboocích, jako je rozšířená realita, specializované nástroje pro skicování a software pro práci s dotykem. Možnost prohlížet internet na cestách, aniž byste byli závislí na sítích Wi-Fi, zajišťuje mobilní připojení mnoha modelů iPad. Pro lidi, kteří často cestují nebo pracují na místech s poruchami Wi-Fi, je tato možnost velmi užitečná. Podporu Apple Pencil, stylusu určeného především pro přesné zadávání a kreslení, poskytují iPady.

6. Díky této funkci jsou iPady ideální pro návrháře, umělce a další lidi, kteří vyžadují přesné zadávání.

Notebooky jsou sice v některých ohledech lepší, například v rychlosti zpracování a schopnosti multitaskingu, ale iPady poskytují flexibilní a přenosné počítačové prostředí se speciálními funkcemi, které osloví široké spektrum uživatelů.