Vypalování projektu Movie Makeru na DVD. Průvodce krok za krokem

Jak vypálit soubory na DVD?
Vypálení zvukového CD (nebo datového CD/DVD)

  1. Spusťte program Windows Media Player.
  2. V knihovně přehrávače vyberte kartu vypálit , vyberte tlačítko možnosti vypalování …
  3. Vložte do CD nebo DVD vypalovačky prázdný disk.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Chcete vytvořit DVD z projektu Movie Makeru? Tento článek vás provede celým procesem, ať už si chcete vytvořit památku na své nejmilejší okamžiky, nebo se o svůj projekt podělit s ostatními. Budeme se také zabývat některými souvisejícími otázkami, včetně vypalování CD z programu Windows Movie Maker, exportu filmů z programu Movie Maker a toho, zda je tvorba DVD legální.

Jak vytvořit DVD pomocí aplikace Movie Maker v systému Windows 10:

1. Nastavte svůj projekt: Než začnete vypalovat film, ujistěte se, že byly provedeny všechny potřebné změny a že byly zapracovány všechny požadované efekty nebo přechody. Chcete-li se ujistit, že váš projekt vypadá na disku DVD tak, jak chcete, zobrazte si jeho náhled. 2. Uložte svůj projekt: V aplikaci Movie Maker klikněte na kartu „Soubor“ a vyberte možnost „Uložit projekt“. Kdekoli v počítači si přejete soubor projektu uložit, vyberte jeho umístění. Tento krok je nezbytný, protože zajišťuje rychlé nalezení projektu a přístup k němu při vypalování na DVD.

3. Exportujte film. Po uložení projektu ještě jednou klikněte na kartu „Soubor“ a vyberte možnost „Uložit film“. Vyberte možnosti rozlišení a kvality, které vám nejlépe vyhovují. Chcete-li soubor s filmem uložit do počítače, vyberte možnost „Pro počítač“. Použijte software pro vypalování DVD. Protože systém Windows 10 nemá vestavěnou funkci vypalování DVD, musíte použít programy třetích stran, jako je Windows DVD Maker, Nero nebo ImgBurn. Vyberte software, který chcete použít, a nainstalujte jej.

5. Přiložte soubor s filmem: Zvolte možnost spustit nový projekt DVD v programu pro vypalování DVD. Najděte nastavení, které umožňuje přidat video soubory. Vyhledejte výstupní filmový soubor programu Movie Maker a zahrňte jej do projektu DVD. Přizpůsobte si DVD: V závislosti na použitém softwaru můžete změnit nabídku DVD, přidat kapitoly nebo zahrnout titulky. Věnujte nějaký čas zkoumání těchto funkcí a přizpůsobte si DVD. 7. Vypalte své DVD: Poté, co jste s přizpůsobením spokojeni, vložte prázdný disk DVD do jednotky DVD počítače. V softwaru pro vypalování DVD najděte tlačítko „Vypálit“ nebo „Vytvořit“ a kliknutím na něj spusťte proces vypalování. Je třeba se řídit všemi dalšími pokyny nebo možnostmi, které se mohou zobrazit, například volbou rychlosti vypalování.

Pomocí programu Movie Maker exportujte film následujícím způsobem:

Při exportu videa z programu Video Maker bez vypalování DVD postupujte podle těchto pokynů: Otevřete program Movie Maker a svůj projekt. 2. Na kartě „File“ (Soubor) vyberte možnost „Save movie“ (Uložit film). 3. Vyberte parametry rozlišení a kvality.

4. Chcete-li soubor s filmem uložit do počítače, vyberte možnost „Pro počítač“.

5. Vyberte umístění pro uložení exportovaného souboru filmu. Klepnutím na tlačítko „Uložit“ vyexportujete film v kroku 6.

Pokyny pro vypalování CD v programu Windows Movie Maker:

Postup je stejný, ať už chcete film vypálit na disk CD nebo DVD. Musíte se však ujistit, že váš program pro vypalování DVD má možnost vypalování CD. Chcete-li vytvořit nový projekt CD a přidat soubor s filmem, vložte prázdné CD do jednotky CD počítače a postupujte podle pokynů programu pro vypalování DVD. Po provedení všech potřebných změn na disku CD spusťte proces vypalování.

Je vypalování DVD nelegální?

Vypalování DVD je legální nebo nelegální v závislosti na řadě okolností, včetně vypalovaného materiálu a záměru vypalování. V mnoha zemích je obvykle považováno za legální vypálení disku DVD pro osobní použití, například vytvoření záložní kopie již vlastněného filmu nebo vypálení vlastního obsahu. Sdílení pirátských materiálů nebo šíření materiálů chráněných autorskými právy bez povolení je však zakázáno. Příkladem může být vypalování kopií legálně dostupných filmů. Respektování pravidel autorského práva je zásadní, proto vypalujte disky DVD pouze pro soukromé použití nebo se správným povolením.

Závěrem lze říci, že při použití softwaru třetích stran pro vypalování DVD je vypálení projektu Movie Maker na DVD jednoduchým postupem. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle vytvořit DVD s vaší produkcí Movie Makeru, abyste si ji mohli vychutnat nebo sdílet s ostatními. Pro dokončení procesu nezapomeňte využít software pro vypalování DVD, exportovat video a uložit projekt. Abyste se vyhnuli jakýmkoli právním následkům, vždy dbejte na to, abyste při vypalování disků DVD dodržovali předpisy o autorských právech.

FAQ
Je vypalování DVD bezpečné?

Ano, vypalování disků DVD je obecně bezpečné. Pomocí vypalovačky DVD se data přenesou na prázdný disk DVD a vytvoří se DVD. Vypalování disků DVD je bezpečný proces, pokud dodržujete správné protokoly a používáte spolehlivý hardware a software. Je však nutné mít na paměti, že disky DVD mohou časem ztratit na kvalitě, proto je rozumné je řádně uchovávat a v případě potřeby vytvářet záložní kopie.

Jak vypálit ISO na DVD v systému Windows 10?

Níže uvedené postupy lze použít v systému Windows 10 k vypálení souboru ISO na disk DVD: 1. Vložte prázdný disk DVD do přehrávače DVD.

2. Vyhledejte soubor ISO, který chcete vypálit, v Průzkumníku souborů. 3. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na soubor ISO vyberte v kontextové nabídce možnost „Vypálit obraz disku“. 4. Otevře se okno programu Windows Disc Image Burner. Po výběru příslušné jednotky DVD klikněte na tlačítko „Vypálit“. V závislosti na velikosti souboru ISO budete možná muset chvíli počkat, než se spustí proces vypalování. 6. Po dokončení vypalování se zobrazí oznámení, že disk byl úspěšně vypálen. 7. Vyjměte disk DVD z jednotky DVD, abyste jej mohli používat. Uvědomte si, že vypalování ISO na DVD může přepsat veškerá data, která již na disku existují, proto použijte prázdný disk nebo disk, u kterého vám nevadí, že bude vymazán.