Jak převést elektronickou knihu na audioknihu

Na čem přehrát audioknihy?
Jedním z formátů audioknih na CD je MP3, setkat se můžete i s formáty WAV, které jsou typické pro stažené záznamy z internetových serverů. Nejvyužívanějším způsobem poslechu audioknih jsou specializované stránky, jako jsou např. Audiolibrix, OneHotBook nebo Audiotéka.
Další informace najdete na www.zbozi.cz

S rostoucí popularitou audioknih hledá mnoho lidí strategie, jak převést své elektronické knihy na poutavé zvukové verze. Naštěstí můžete této konverze dosáhnout pomocí různých technik a zdrojů. Tento článek se bude zabývat mnoha metodami převodu elektronické knihy na audioknihu bez ohledu na to, zda používáte počítač, iPhone nebo formát PDF. Budeme se zabývat také dostupností aplikací, které předčítají elektronické knihy nahlas a nabízejí tak praktickou alternativu pro osoby, které dávají přednost poslechu před čtením. 1. Použití počítače k převodu elektronických knih do audioknihy

Použití softwaru pro převod textu na řeč (TTS) je jedním z nejoblíbenějších způsobů převodu elektronické knihy do audioknihy. Pomocí těchto aplikací můžete elektronickou knihu raději poslouchat než číst, protože převádějí psaný text na mluvenou řeč. Pro počítače se systémem Windows i Mac existuje řada možností softwaru TTS, například NaturalReader, Balabolka a Read Aloud.

Pomocí softwaru TTS proměníte elektronickou knihu v audioknihu provedením následujících kroků: V prvním kroku nainstalujte do počítače preferovaný program TTS.

2. 3. Pomocí programu pro čtení elektronických knih, jako je Calibre nebo Adobe Digital Editions, otevřete elektronickou knihu v kompatibilním formátu (například EPUB, MOBI nebo TXT). 3. Vyberte text, který chcete z elektronické knihy zkopírovat. Zkopírujte text a poté jej vložte do programu TTS. 5. Podle potřeby změňte parametry (hlas, rychlost atd.). 6. Spusťte postup převodu textu na řeč a vytvořený zvukový soubor uložte. 2. Použití iPhonu k převodu elektronických knih na audioknihy Pokud chcete místo čtení audioknihy poslouchat, můžete k převodu elektronických knih do zvukového formátu použít vestavěné nástroje pro zpřístupnění v iPhonu. Text z různých aplikací, včetně čteček elektronických knih, lze číst nahlas pomocí funkce VoiceOver v zařízeních iPhone a iPad. Podle následujících kroků povolte funkci VoiceOver a nechte si elektronickou knihu přečíst nahlas: 1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. 2. Klikněte na „Zpřístupnění“ a poté na „VoiceOver“. 3. Funkci aktivujete přepnutím přepínače VoiceOver. 4. Otevřete elektronickou knihu ve vhodné aplikaci, například Kindle nebo Apple Books. 5. Navigujte pomocí pohybů VoiceOver a nechte si obsah přečíst nahlas. 3. Převod knihy PDF na audioknihu Převod knihy PDF na audioknihu vyžaduje ve srovnání s jinými formáty elektronických knih více kroků. Před použitím aplikace TTS je nutné převést soubor PDF do textového formátu, protože soubory PDF nejsou okamžitě kompatibilní se softwarem TTS. Postup je následující: Chcete-li převést soubor PDF na textový soubor, použijte online převodník PDF na text (například Smallpdf nebo Zamzar). 2. Jakmile máte textový soubor, použijte preferovaný program TTS v počítači k převodu elektronických knih na audioknihy podle dříve uvedených pokynů. Aplikace, které předčítají elektronické knihy nahlas, jsou číslo čtyři. Pokud dáváte přednost použití aplikací pro převod elektronických knih na audioknihy, existují různé možnosti. Jedním z takových programů je Voice Dream Reader, který nabízí funkce převodu textu na řeč a podporuje řadu formátů elektronických knih. NaturalReader, Pocket a Voice Aloud Reader jsou některé další známé aplikace. Do těchto aplikací můžete importovat své elektronické knihy a nechat je číst nahlas různými hlasy a v různých nastaveních.

A konečně, převod elektronické knihy na audioknihu je jednoduchý proces s řadou možností. Svou elektronickou knihu můžete převést do zajímavé zvukové verze s využitím softwaru pro převod textu na řeč, vestavěných funkcí pro zpřístupnění nebo specializovaných aplikací, ať už používáte počítač, iPhone nebo formát PDF. Přijetím audioknihy můžete zlepšit svůj čtenářský zážitek poslechem oblíbených knih při odpočinku nebo na cestách.

FAQ
Existuje aplikace, která vám přečte elektronickou knihu?

Ano, můžete najít řadu aplikací, které vám budou nahlas číst elektronické knihy. Mezi nejoblíbenější patří aplikace Kindle od Amazonu, Apple Books, Google Play Books a Voice Dream Reader. Pomocí těchto programů, které převádějí psaný text na mluvená slova pomocí technologie převodu textu na řeč, můžete poslouchat elektronické knihy jako audioknihy.

Jaká je aplikace, která mění knihy na zvukové?

Voice Dream Reader je běžný program, který dokáže převést elektronické knihy na audioknihy. Tento program podporuje různé formáty elektronických knih, včetně formátů EPUB, PDF a dalších, a umožňuje poslech elektronických knih při použití technologie převodu textu na řeč. Pro zlepšení zážitku z audioknihy nabízí také nastavitelné hlasy, možnosti přehrávání a nástroje pro zvýrazňování.

Existuje aplikace, která přečte elektronickou knihu nahlas?

Ano, existuje řada aplikací, které přečtou elektronickou knihu nahlas. Mezi nejoblíbenější patří aplikace Kindle od Amazonu, Apple Books, Google Play Books a Voice Dream Reader. Tyto aplikace obsahují funkce převodu textu na řeč, které jim umožňují číst elektronické knihy nahlas hlasem, který zní přirozeně. Kromě toho existují specifické aplikace pro audioknihy, jako je Libby a Audible, které nabízejí odborně namluvené audioknihy.