Jak zjistit, jaký model Kindle máte

Jak zjistit typ Kindle?
Klikněte na tlačítko MENU (nedotykové ovládání) nebo ikonu MENU na displeji, následně zvolte položku Settings. a následně Device Info, zde uvidíte sériové číslo vaší čtečky. Cached
Další informace najdete na www.ebooky.cz

Znát přesný model vašeho Kindle je důležité z mnoha důvodů, včetně řešení problémů, aktualizace softwaru a nákupu příslušenství, které funguje s vaším zařízením. Může být obtížné určit, který model Kindle vlastníte, protože jich je na trhu mnoho. V tomto článku vám vysvětlíme, jak určit váš model Kindle, a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se modelů Kindle.

1. Najděte štítek Kindle Fire, na kterém je napsáno:

Nejjednodušší způsob, jak zjistit, zda se jedná o Kindle Fire, je vyhledat štítek s nápisem „Kindle Fire“ na zadní straně zařízení. Řada tabletů Kindle Fire od společnosti Amazon s operačním systémem Android obsahuje další funkce včetně online prohlížení, podpory aplikací a multimediálních funkcí. Pokud vidíte označení „Kindle Fire“, máte model Kindle Fire.

2. Rozpoznání elektronických čteček Kindle:

Pokud váš Kindle není Kindle Fire, pravděpodobně se jedná o elektronickou čtečku. Společnost Amazon v průběhu let představila řadu modelů elektronických čteček Kindle. Přesný model určíte pohledem na samotný přístroj nebo v nabídce nastavení.

Pro kontrolu se podívejte na jakékoli štítky nebo značky na zadní straně čtečky Kindle. Na zadním krytu starších verzí můžete najít vytištěné logo Kindle nebo název modelu. Na zadní straně novějších zařízení, zejména Kindle Paperwhite a Kindle Oasis, může být viditelné logo Amazon. Kromě toho může být na zadní straně nebo podél spodního okraje vybraných zařízení Kindle vytištěno číslo modelu.

Pokud má váš Kindle nabídku nastavení, postupujte podle následujících kroků:

a. Na domovské obrazovce vyberte možnost „Settings“.

b. Přejděte dolů a klikněte na „Device Info“ nebo „Device Options“. Tam by měla být nalezena složka „Model zařízení“ nebo „Číslo modelu“. Zobrazené informace určí přesný model vašeho Kindle.

3. Konkrétní modely Kindle: Společnost Amazon vydala různá zařízení Kindle s jedinečnými funkcemi a vlastnostmi. Několik známých modelů Kindle je následujících: K dispozici je několik generací zařízení Kindle Paperwhite, Kindle Oasis a Kindle Voyage. Další možností je Kindle (někdy označovaný jako Kindle Basic nebo Kindle 8. generace). Kindle Touch

e. Kindle DX

4. Dekódování čísel modelů:

Pokud se objeví číslo modelu, například Kindle DP75SDI nebo M2v3r5, můžete jej identifikovat podle následujících pokynů:

A. Kindle Paperwhite 3. generace, číslo modelu DP75SDI, byl vydán v roce 2015. Jedinečné číslo modelu tohoto zařízení je DP75SDI.

B. M2v3r5: Není znám žádný model Kindle s tímto konkrétním číslem modelu. Je možné, že se jedná o překlep nebo o zcela jiný druh zařízení.

Závěrem lze říci, že znát přesný model vašeho zařízení Kindle je důležité z mnoha důvodů. Model svého Kindle můžete rychle určit pohledem na zadní stranu zařízení, vstupem do nabídky nastavení nebo dekódováním čísla modelu. Doporučujeme zkontrolovat oficiální webové stránky společnosti Amazon nebo kontaktovat její zákaznický servis, pokud narazíte na nějaké problémy nebo potřebujete další pomoc, abyste získali správné informace.

FAQ
Jaký je rok vydání Kindle 5?

Pátá generace zařízení Kindle neboli Kindle 5 byla představena v roce 2012.

Jak mohu aktualizovat svůj Kindle Fire 7.5 1?

Chcete-li aktualizovat svůj Kindle Fire 7.5.1, postupujte podle následujících postupů: 1. Klepněte na tlačítko . Připojte se k síti Wi-Fi pomocí svého Kindle Fire. 2. Přejeďte prstem od horního okraje obrazovky dolů na domovské obrazovce a otevřete nabídku Rychlá nastavení. 3. Klepnutím na symbol ozubeného kola vyberte položku „Settings“ (Nastavení). 4. Přejděte dolů a klepněte na „Device Options“.

Krok 5: Klepněte na položku „Aktualizace systému“. Zobrazí se oznámení, zda je k dispozici aktualizace, což je číslo šest. Klepnutím na „Stáhnout“ zahájíte stahování aktualizace. 7. Po dokončení stahování klepněte na „Instalovat aktualizaci systému“, čímž zahájíte postup instalace. Po dokončení aktualizace se váš Kindle Fire restartuje. Abyste předešli jakémukoli přerušení, ujistěte se, že je připojen ke zdroji napájení. 9. Váš Kindle Fire se po instalaci aktualizace restartuje a v tu chvíli bude k dispozici aktualizovaná verze. Poznámka: Pokud nejsou žádné aktualizace snadno dostupné, váš Kindle Fire 7.5.1 již používá nejnovější verzi operačního systému.

Jak najdu svůj Kindle Paperwhite?

K vyhledání svého modelu Kindle Paperwhite můžete použít níže uvedené postupy: Stisknutím tlačítka

1. Spusťte Kindle Paperwhite.

2. Vyberte tlačítko „Menu“ v pravém horním rohu obrazovky, které je symbolizováno třemi svislými tečkami nebo čarami. 3. Z rozevírací nabídky vyberte položku „Settings“ (Nastavení). 4. Klepnutím na nabídku „Settings“ (Nastavení) vyberte položku „Device Options“ (Možnosti zařízení). 5. Vyhledejte sloupec „Device Info“ a klepněte na něj. 6. Tato stránka obsahuje podrobnosti o vašem Kindle Paperwhite, jako je model a sériové číslo.

Název modelu lze také vidět na zadní straně zařízení, obvykle blízko spodní části, pokud má váš Kindle Paperwhite fyzické domovské tlačítko. Za výrazem „Kindle Paperwhite“ bude následovat přesné číslo modelu.

Které Kindle již nebudou podporovány?

Elektronické čtečky Kindle první a druhé generace přestane společnost Amazon od roku 2021 podporovat. Pro tyto starší verze, často označované jako Kindle 1 a Kindle 2, již nebudou poskytovány aktualizace softwaru, včetně oprav chyb a nových funkcí. V důsledku toho může časem dojít k omezení jejich funkčnosti a nebudou mít přístup do obchodu Kindle Store pro stahování nových knih. Pokud v současné době vlastníte některý z těchto starších modelů Kindle, mohli byste zvážit aktualizaci na novější model, abyste mohli nadále dostávat podporu a přístup k novým funkcím.