Jak opravit Musical.ly. Průvodce přejmenovaným TikTokem a jeho bezpečností pro mladé uživatele

Známý software pro sdílení videí Musical.ly, který se stal velmi populární mezi mladými uživateli, prošel zásadní proměnou. Platforma, která se nyní jmenuje TikTok, přináší nové uživatelské prostředí, přičemž si zachovává své základní součásti. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak Musical.ly opravit, projdeme si nový název platformy, povíme si o tom, jak bezpečné je její používání pro děti, prozkoumáme, jak účty Musical.ly fungují s TikTokem, a nastíníme, kdy bude Musical.ly zakázán.

Začněme povídáním o změně názvu. Čínská společnost ByteDance koupila Musical.ly v srpnu 2018 a obě aplikace byly později spojeny do TikToku. Kvůli sloučení byla aplikace Musical.ly přejmenována na TikTok, přičemž byly začleněny původní funkce aplikace a přidány nové. TikTok je tedy nyní název aplikace Musical.ly, pokud jste ji hledali.

Přejdeme-li k otázkám bezpečnosti, je zásadní vzít v úvahu věkovou vhodnost aplikace TikTok, zejména pro její mladší uživatele. Ačkoli je minimální věková hranice TikToku 13 let, rodiče by přesto měli dohlížet na online aktivity svých dětí, aby ochránili jejich bezpečnost. Na TikToku je k dispozici několik možností ochrany soukromí, včetně možnosti učinit účet soukromým, omezit interakce s cizími lidmi a filtrovat komentáře. Mezi rodiči a dětmi by měla být podporována otevřená komunikace o bezpečné online aktivitě a varování před nebezpečím prozrazení osobních údajů.

Nyní si promluvme o účtech Musical.ly a kompatibilitě s TikTokem. K účtu TikTok se můžete přihlásit pomocí stejných přihlašovacích údajů, které jste použili k přihlášení k účtu Musical.ly. Vaše nastavení, sledující a obsah se bez problémů přenesou do nové platformy. TikTok také poskytuje nástroje pro úpravu videí, filtry a efekty, takže uživatelé mohou vytvářet ještě zajímavější a originálnější videa.

Nyní si promluvme o zákazu na časové ose služby Musical.ly. Když se v srpnu 2018 Musical.ly a TikTok spojily v jednu aplikaci, byla Musical.ly zakázána. Je důležité si uvědomit, že zákaz neměl za následek úplné zrušení aplikace, ale spíše rebranding a integraci Musical.ly do TikToku. Pokud jste tedy dříve aplikaci Musical.ly používali, můžete se stále přihlásit ke svému účtu a využívat její možnosti pod novým názvem.

Závěrem lze říci, že pro opravu aplikace Musical.ly je nutné přejít na její nový převlek pod názvem TikTok. Při zachování základních funkcí, které fanoušci zbožňují, přidal rebranding zajímavé nové funkce. Je však nezbytné zajistit bezpečnost mladých uživatelů tím, že budete dohlížet na jejich aktivity, podporovat vhodné chování na internetu a využívat nastavení ochrany osobních údajů TikToku. Mějte na paměti, že Musical.ly je nyní TikTok, kde můžete snadno pokračovat ve svém tvůrčím úsilí.

FAQ
Odstranili účty Musical.ly?

Ano, článek Jak opravit Musical.ly.com. „Průvodce přejmenovaným TikTokem a jeho bezpečností pro mladé uživatele“ uvádí, že v rámci převodu na TikTok byly smazány účty Musical.ly. Všechny již existující účty Musical.ly byly v době zavedení aplikace automaticky převedeny na TikTok a uživatelé museli pro přístup ke svým účtům použít tyto přihlašovací údaje.

Byl TikTok první Musical.ly?

Ano, Musical.ly byl původní název aplikace TikTok. TikTok vytvořila čínská společnost ByteDance, která jej celosvětově uvedla do provozu v září 2016. V listopadu 2017 společnost ByteDance koupila Musical.ly, spojila ji s TikTokem a aplikaci přejmenovala na TikTok. TikTok se tedy vyvinul z Musical.ly poté, co se objevil jako první.

Je služba Spotify vhodná pro devítileté děti?

Obecně je služba Spotify považována za vhodnou pro uživatele všech věkových kategorií, dokonce i pro devítileté. Rodiče nebo opatrovníci by si však měli být vědomi obsahu, se kterým se jejich děti mohou při používání platformy setkat. Spotify sice obsahuje kategorii Kids s obsahem vhodným pro jejich věkovou kategorii, ale jiné seznamy skladeb mohou přesto obsahovat explicitní nebo urážlivé skladby. Rodiče mohou povolit filtr explicitního obsahu, zřídit pro své dítě samostatný účet, sestavovat seznamy skladeb a dohlížet na jeho chování, aby mu zajistili bezpečný zážitek. Rodiče by měli vždy sledovat a usměrňovat používání jakékoli online platformy svými dětmi.