Jak vypnout režim Letadlo. Komplexní průvodce

Jak vypnout režim Letadlo v mobilu?
Spusťte aplikaci Nastavení. Klepněte na Síť a internet. Zapněte nebo vypněte možnost Režim Letadlo.
Další informace najdete na support.google.com

V noteboocích, tabletech a chytrých telefonech existuje funkce „režim letadlo“, která uživatelům umožňuje rychle vypnout veškeré bezdrátové připojení. Je užitečná zejména při cestování letadlem nebo v místech, kde je ze zákona nutné vypnout veškerou bezdrátovou komunikaci. Občas se však může stát, že budete chtít režim letadla vypnout, abyste mohli bezdrátové funkce svého zařízení opět používat. V tomto článku probereme, jak vypnout režim letadlo na různých zařízeních, a odpovíme na všechny příslušné dotazy.

Lze režim letadla na iPhonu vypnout trvale?

V zařízení iPhone nelze režim letadla trvale vypnout. Vestavěná funkce nazvaná „režim letadla“ má zajistit dodržování pravidel a zvýšit bezpečnost letu. Podle těchto pokynů však můžete režim letadla na iPhonu rychle nastavit nebo vypnout:

Začněte otevřením Ovládacího centra: Chcete-li se dostat do Ovládacího centra, přejeďte prstem z pravého horního rohu dolů na iPhonu X nebo novějším modelu nebo nahoru ze spodní části na iPhonu 8 nebo starším modelu.

2. Najděte ikonu režimu letadlo: Vyhledejte ikonu režimu letadla, která vypadá jako letadlo. Obvykle ji najdete v levém horním rohu Ovládacího centra.

3. Vypněte režim letadla: Klepnutím na ikonu režimu letadla jej vypněte. Po vypnutí režimu letadla by ikona již neměla být zvýrazněna.

Jak lze vypnout režim letadla pomocí klávesnice? Pokud používáte notebook nebo jiné zařízení s fyzickou klávesnicí, můžete režim letadla vypnout pomocí klávesových zkratek. Přesná kombinace kláves se může lišit v závislosti na zařízení a operačním systému, nicméně níže jsou uvedeny některé typické přístupy:

1. Systém Windows: Pro přístup k Centru akcí stiskněte kombinaci kláves Windows + A. Poté stiskněte tlačítko „Režim letadla“ pro zapnutí nebo vypnutí.

2. Mac: Chcete-li režim letadla aktivovat nebo deaktivovat, stiskněte klávesu Control, klávesu Command a klávesu F2. Případně můžete v nabídce Apple přejít do „System Preferences“, vybrat „Network“ a zrušit zaškrtnutí políčka „Enable AirPort“ nebo „Wi-Fi“.

Je možné v systému Windows 10 odstranit tlačítko režimu Letadlo?

Tlačítko režimu Letadlo v systému Windows 10 sice nelze zakázat prostřednictvím systémového nastavení, ale jeho používání můžete zabránit provedením následujících akcí:

1. Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, stiskněte klávesovou zkratku Windows + R.

2. Stiskněte tlačítko Spustit. Chcete-li otevřít Editor registru, zadejte příkaz „regedit“ a stiskněte klávesu Enter.

3. Vyhledejte klíč, který zní: Síťová připojení ve složce HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

4. Klepněte pravým tlačítkem myši na klíč Síťová připojení a vyberte možnost „Nový“ > „Hodnota DWORD (32bitová)“.

5. Novou hodnotu pojmenujte „AirplaneMode“ a přiřaďte jí hodnotu 1. 6. Zadejte název „AirplaneMode“. Restartujte počítač, aby se změny projevily.

Tlačítko režimu letadla v nastavení sítě bude v důsledku této změny registru zakázáno, což uživatelům znemožní povolit nebo zakázat režim letadla.

Režim letadla v systému Windows 10 nelze zakázat? Pokud máte problémy s vypnutím režimu letadla v systému Windows 10, vyzkoušejte následující kroky řešení problémů:

1. Zkontrolujte všechny fyzické přepínače nebo tlačítka: Některé notebooky jsou vybaveny přepínači nebo tlačítky, které lze fyzicky stisknout pro aktivaci režimu letadla. Zkontrolujte, zda jsou tato tlačítka nebo přepínače správně umístěny.

2. Využijte klávesové zkratky: Jak již bylo uvedeno, Centrum akcí můžete otevřít současným stisknutím klávesy Windows a A. Odtud můžete režim letadla vypnout.

3. Aktualizujte ovladače: Nekompatibilní nebo zastaralé ovladače mohou občas způsobit problémy s režimem letadla. Navštívením webových stránek výrobce a stažením nejnovější verze můžete aktualizovat síťové ovladače.

4. Zakázat režim letadla pomocí editoru registru: Chcete-li zakázat tlačítko Režim letadla pomocí Editoru registru, postupujte podle výše uvedených postupů.

Závěrem lze říci, že vypnutí režimu letadla na většině chytrých telefonů je jednoduché. Je však nezbytné mít na paměti, že režim letadla je důležitou funkcí, která zaručuje dodržování zákonů a zvyšuje bezpečnost létání. Přestože režim letadla na iPhonu nelze trvale vypnout, lze jej jednoduše zapnout nebo vypnout pomocí Ovládacího centra. Na počítačích s fyzickou klávesnicí můžete režim letadla vypnout pomocí klávesových zkratek. K zakázání tlačítka Režim letadlo lze použít také Editor registru ve Windows 10. Pokud máte potíže s vypnutím režimu letadla v systému Windows 10, zkuste vyzkoušet fyzické přepínače nebo tlačítka, využít klávesové zkratky, aktualizovat ovladače nebo provést změny v registru.

FAQ
Existuje způsob, jak trvale vypnout režim letadla?

U většiny chytrých telefonů je možné režim letadla trvale vypnout. Je důležité si uvědomit, že v závislosti na operačním systému, který používáte, se tento způsob může mírně lišit. Zde je uveden obecný návod, jak trvale vypnout režim letadla: 1. V zařízení přejděte do sekce Nastavení.

2. Vyhledejte položku nabídky s nápisem „Síť a internet“ nebo „Připojení“. Dotkněte se jí. 3. V nabídce Síť a internet nebo Připojení vyhledejte možnost „Režim letadlo“ a dotkněte se jí. 4. Měla by se zobrazit přepínací volba, která vám umožní aktivovat nebo deaktivovat režim letadla. Zkontrolujte, zda je přepínač v poloze vypnuto. 5. Některá zařízení mohou mít také nastavení nazvané „Zeptat se jako první“ nebo „Výzva“. Pokud je tato možnost povolena, smartphone si před zapnutím režimu letadlo vyžádá autorizaci. Zkontrolujte, zda je tato možnost rovněž vypnutá. Když je režim letadla vypnutý, měl by tak zůstat, dokud jej znovu ručně neaktivujete. Upozorňujeme, že různá zařízení mohou používat různé jazyky nebo struktury nabídek, proto se přesný postup může měnit. Pokud máte problémy s nalezením nastavení režimu letadlo ve svém zařízení, nahlédněte do uživatelské příručky nebo proveďte rychlé vyhledávání na internetu, kde najdete podrobné pokyny týkající se značky a modelu vašeho zařízení a jeho operačního systému.