Apple Music vs Spotify. A Comprehensive Comparison

Which is really better Apple Music or Spotify?
Despite being a laggard in adopting better sound quality, Spotify has been working on adding lossless audio support in a dedicated plan called Spotify HiFi since 2021. Apple Music beats Spotify on streaming quality as it supports up to 24-bit/192kHz, making it one of the best music streaming services for audiophiles.
Další informace najdete na www.makeuseof.com

Spor mezi Apple Music a Spotify nabývá s rozvojem hudebních streamovacích služeb na významu. Obě služby poskytují přístup k milionům hudby, vlastním playlistům a prémiovému obsahu. Jaký je jejich kontrast z hlediska nákladů, přijatelnosti a celkové hodnoty, je nezodpovězenou otázkou. V tomto příspěvku se těmito otázkami budeme podrobně zabývat, abychom vám pomohli s výběrem služby pro streamování hudby, která nejlépe splňuje vaše požadavky.

Apple Music i Spotify nabízejí z hlediska cen srovnatelné úrovně předplatného. Měsíční prémiové předplatné pro službu Spotify činí 9,99 USD, zatímco individuální plán pro službu Apple Music je za stejnou cenu. Za 14,99 dolaru měsíčně má nyní služba Apple Music rodinné předplatné, které umožňuje až šesti osobám používat k přístupu ke službě samostatné účty. Sdílení předplatného Apple Music se tak stává ekonomicky výhodnější volbou pro rodiny nebo skupiny přátel.

Přechod ze služby Spotify na Apple Music nebo naopak je nakonec otázkou preferencí. Obě služby obsahují rozsáhlou hudební knihovnu a pečlivě sestavené seznamy skladeb, ale někteří uživatelé mohou dát přednost jednoduchosti a uživatelsky přívětivému designu služby Spotify, zatímco jiní dají přednost kompatibilitě služby Apple Music se zařízeními iOS a bezproblémové synchronizaci s iTunes. Doporučujeme vyzkoušet obě služby během jejich bezplatných zkušebních verzí a zjistit, která z nich nejlépe vyhovuje vašim streamovacím zájmům a zvyklostem.

Služba Spotify již léta dominuje v oblasti streamování hudby, co se týče popularity. V roce 2021 měla služba Spotify přibližně 155 milionů placených zákazníků, více než 345 milionů aktivních uživatelů a rozsáhlou síť playlistů a obsahu vytvářeného uživateli. Naproti tomu Apple Music od svého založení v roce 2015 neustále roste a nyní má více než 60 milionů placených uživatelů. Ačkoli Spotify nadále dominuje trhu, Apple Music je stále populárnější díky integraci s ekosystémem Apple a exkluzivním vydáním od známých hudebníků.

Mnoho lidí se domnívá, že Apple Music se vyplatí, pokud jde o hodnotu. Program poskytuje přístup k prémiovému zvukovému obsahu, včetně rozhlasových pořadů a živých vystoupení, a také personalizované návrhy na základě vašich poslechových preferencí. Plynulý hands-free poslech navíc zajišťuje propojení Apple Music se Siri. Je důležité si uvědomit, že přechod na Apple Music může vyžadovat určité přizpůsobení, pokud jste do ekosystému Spotify silně investovali, například tím, že sledujete své oblíbené umělce a seznamy skladeb.

Volba mezi Apple Music a Spotify nakonec závisí na vašich individuálních přáních a preferencích. Obě služby mají srovnatelnou cenovou strukturu, i když rodinné předplatné Apple Music může být pro skupiny cenově dostupnější. Z hlediska oblíbenosti nyní dominuje Spotify, ale Apple Music neustále získává na síle. Chcete-li zjistit, která služba nabízí funkce, uživatelské rozhraní a hudební knihovnu, které vás nejvíce oslovují, doporučujeme nakonec vyzkoušet obě během jejich bezplatných zkušebních období.

FAQ
Je Apple Music nyní zdarma?

Služba Apple Music není bezplatná. Pro nové uživatele je k dispozici tříměsíční zkušební období zdarma, ale pro další používání služby je třeba platit měsíční poplatek.

Proč lidé říkají, že Spotify je lepší než Apple Music?

Tvrzení, že Spotify je lepší než Apple Music, podporuje několik faktorů: větší hudební knihovna: S více než 70 miliony skladeb oproti 60 milionům ve službě Apple Music má Spotify větší hudební knihovnu. To znamená, že předplatitelé služby Spotify mají k dispozici širší škálu hudebních žánrů a interpretů. 2. Uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní: Uživatelské rozhraní služby Spotify je podle mnoha uživatelů logičtější a jednodušší na používání. Poskytuje celkově lepší uživatelský zážitek, individualizovanější doporučení a lepší strukturu playlistů. 3. Sociální funkce: Spotify umožňuje uživatelům spolupracovat na playlistech, sdílet playlisty a sledovat přátele. Díky těmto sociálním prvkům mohou uživatelé rychleji najít novou hudbu a komunikovat s lidmi, kteří sdílejí jejich hudební vkus. 4. Bezplatná úroveň: Služba Spotify má bezplatnou úroveň podporovanou reklamou, která uživatelům umožňuje poslouchat hudbu bez nutnosti platit měsíční poplatek. Vzhledem k tomu, že Apple Music nemá bezplatnou tier, má Spotify díky tomu navrch. Služba Spotify je dostupná na různých platformách a zařízeních, včetně systémů iOS, Android, Windows, Mac a mnoha chytrých reproduktorů.

5. Dostupnost napříč platformami. Díky dostupnosti napříč platformami je pro zákazníky pohodlnější přistupovat k hudbě z různých zařízení.

Je důležité mít na paměti, že preference zákazníků se liší a někteří mohou mít Apple Music raději než Spotify kvůli jejímu jedinečnému obsahu, kompatibilitě s dalšími produkty Apple nebo speciálně upraveným playlistům.

Proč je Spotify nejlepší?

Přestože Apple Music i Spotify nabízejí množství funkcí a obsahu, Spotify je často považováno za nejlepší službu pro streamování hudby, a to z několika důvodů: Spotify je jednou z hlavních hudebních služeb, které jsou v současnosti k dispozici, a má rozsáhlou sbírku více než 70 milionů skladeb. Díky této obrovské knihovně mají uživatelé přístup k široké škále hudebních žánrů a interpretů. 2. Personalizované návrhy: Doporučovací engine Spotify založený na algoritmech je známý svou přesností a účinností. Poskytuje personalizované seznamy skladeb a návrhy na základě vašeho posluchačského vkusu a chování a také vnějších proměnných, jako je poloha a denní doba. 3. Týdenní objevování a radar vydávání: Tyto přizpůsobené seznamy skladeb Spotify udržují zájem uživatelů tím, že nabízejí kurátorský výběr nejnovějších hudebních novinek a návrhy na základě jejich poslechových zvyklostí. Pomocí tohoto nástroje mohou spotřebitelé snadno najít nové hudebníky a skladby. Aby mohli přátelé a rodina přispívat do sdílené knihovny skladeb, mohou uživatelé služby Spotify vytvářet společné seznamy skladeb. Díky této funkci je poslech hudby více společenský a motivuje uživatele k interakci s ostatními. 5. Uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní: Používání aplikace nebo webu Spotify je bezproblémové díky intuitivnímu a jednoduchému designu softwaru. Uživatelé mohou snadno prozkoumávat a užívat si hudbu díky přehledné struktuře a přímočarému uspořádání seznamů skladeb, alb a interpretů. Služba Spotify je dostupná na různých platformách, včetně mobilních zařízení (iOS a Android), stolních počítačů, chytrých televizorů a herních konzolí.

6. Interoperabilita napříč platformami. Díky rozsáhlé dostupnosti si uživatelé mohou bez problémů vychutnávat hudbu na různých zařízeních.

7. Integrace sociálních médií: Spotify umožňuje uživatelům spojit se s přáteli a sdílet svůj hudební výběr na sociálních sítích. Tím, že tato integrace umožňuje uživatelům dozvědět se o hudebních preferencích svých přátel a komunikovat s nimi, zlepšuje sociální zážitek.

8. Podcasty a další zvukový obsah: Kromě hudby nabízí Spotify také širokou škálu podcastů, audioknih a dalšího zvukového obsahu. Díky rozmanitosti svého materiálu je nyní univerzálním místem pro všechny formy zvukového potěšení.

Ačkoli rozhodnutí mezi Apple Music a Spotify nakonec závisí na osobních preferencích, mnoho milovníků hudby považuje Spotify za přesvědčivou alternativu díky rozsáhlé hudební knihovně, personalizovaným doporučením, společným playlistům, uživatelsky přívětivému rozhraní, kompatibilitě napříč platformami, integraci se sociálními sítěmi a rozmanitému zvukovému obsahu.