Jak zálohovat telefon se systémem Android do počítače

Jak zálohovat telefon s Androidem do PC?
Připojte zařízení k počítači pomocí kabelu USB. Na zařízení klepněte na oznámení Nabíjení zařízení přes USB. V sekci Použití USB vyberte Přenos souborů. V počítači se otevře okno aplikace Android File Transfer. Cached
Další informace najdete na support.google.com

Je rozumné zálohovat důležitá data z telefonu se systémem Android do počítače. Přenesením dat do počítače získáte další vrstvu ochrany proti neúmyslné ztrátě nebo selhání zařízení, a to bez ohledu na to, zda chcete zálohovat celý telefon se systémem Android, nebo jen jednotlivé soubory. V tomto příspěvku se budeme zabývat různými technikami zálohování zařízení se systémem Android do počítače.

1. Přenos souborů pro systém Android pomocí kabelu USB:

Použití kabelu USB s přenosem souborů Android je jedním z nejjednodušších a nejoblíbenějších způsobů zálohování zařízení Android do počítače. Proveďte tyto úkony: 1. Připojte se k počítači pomocí USB kabelu:

Krok 1: Pomocí kabelu USB připojte telefon se systémem Android k počítači.

Krok 2: Přejděte do Nastavení > Možnosti pro vývojáře > Ladění USB v telefonu se systémem Android a aktivujte režim ladění USB. Krok 3: Z oficiálních webových stránek stáhněte a nainstalujte do počítače aplikaci Android File Transfer.

Krok 4: Spusťte aplikaci Android File Transfer v počítači. Mělo by se zobrazit okno s obsahem vašeho telefonu se systémem Android.

Krok 5: Vyberte dokumenty nebo adresáře, které chcete zálohovat, a přetáhněte je do složky v počítači.

2. Použití služby Zálohování Google: Google nabízí jednoduchou metodu zálohování dat v telefonu se systémem Android do cloudu. Pomocí této techniky můžete zálohovat a obnovit data aplikací, historii hovorů, kontakty, nastavení zařízení a další. Postup je následující:

Krok 1: V telefonu se systémem Android otevřete Nastavení > Zálohování a obnovení. Krok 2: Zkontrolujte, zda je vybrána možnost „Zálohovat moje data“. Kromě toho máte možnost zálohovat konkrétní položky, jako jsou data aplikací, hesla Wi-Fi a obrázky a videa.

Krok 3: Klepnutím na „Zálohovat účet“ na obrazovce vyberte svůj účet Google. Chcete-li zahájit proces zálohování, klepněte v kroku 4 na „Zálohovat nyní“. Krok 5: Přihlaste se stejným účtem Google a postupujte podle pokynů k obnovení zálohy, abyste mohli obnovit svá data v novém telefonu Android nebo po obnovení továrního nastavení.

3. Použití aplikací třetích stran pro zálohování: V obchodě Google Play je k dispozici řada zálohovacích aplikací třetích stran, které poskytují lepší možnosti a funkce zálohování. Mezi tyto aplikace patří například Super Backup, Titanium Backup a Helium. Pomocí těchto aplikací můžete zálohovat všechny aspekty telefonu se systémem Android, včetně aplikací, dat aplikací, kontaktů, protokolů hovorů, zpráv a dalších. Stačí vybrat soubory nebo data, která chcete zálohovat, stáhnout a nainstalovat vybranou aplikaci z Obchodu Play a poté postupovat podle pokynů pro nastavení zálohování.

4. vyžadující bezdrátový přenos:

K přesunu souborů z telefonu se systémem Android do počítače, aniž byste potřebovali kabel USB, můžete použít služby cloudových úložišť, jako je Disk Google nebo Dropbox, nebo techniky bezdrátového přenosu, jako jsou programy pro přesun souborů přes Wi-Fi. Pomocí těchto technik můžete bezdrátově přesouvat soubory a složky mezi telefonem se systémem Android a počítačem. Nainstalujte do telefonu aplikaci pro přenos souborů Wi-Fi, spusťte ji a podle pokynů na obrazovce vytvořte připojení Wi-Fi mezi telefonem a počítačem. Případně můžete své soubory nahrát k poskytovateli cloudového úložiště a připojit se ke stejnému účtu, abyste k nim měli přístup z počítače.

Z důvodu ochrany a zabezpečení vašich cenných dat je zálohování telefonu se systémem Android do počítače zásadní. Pokud věnujete čas zálohování telefonu se systémem Android pomocí kabelu USB, zálohování Google, aplikací třetích stran nebo technik bezdrátového přenosu, budete mít větší jistotu, že jsou vaše data v bezpečí. Nikdy nezapomínejte zálohy často aktualizovat, aby odrážely všechny nové soubory nebo úpravy provedené v telefonu se systémem Android.

FAQ
Jak přenést všechna data ze systému Android do notebooku bez kabelu USB?

K přenosu všech dat z telefonu se systémem Android do notebooku bez použití kabelu USB můžete využít techniky bezdrátového přenosu. Zde je podrobné vysvětlení, jak toho dosáhnout: 1. Připojte se ke stejné síti Wi-Fi s notebookem a telefonem se systémem Android. 2. Stáhněte si z obchodu Google Play aplikaci pro přenos souborů pro systém Android, například Send Anywhere, Shareit nebo AirDroid. 3. Nainstalujte aplikaci do telefonu se systémem Android a nastavte ji podle pokynů na obrazovce. 4. Po nastavení aplikace ji otevřete a zobrazí se vám speciální IP adresa nebo QR kód. Otevřete webový prohlížeč na notebooku a zadejte dodanou IP adresu nebo naskenujte QR kód pomocí aplikace nebo softwaru pro snímání QR kódů.

5. Tím se vytvoří bezdrátové síťové připojení mezi telefonem se systémem Android a notebookem.

6. Po navázání spojení můžete pomocí webového prohlížeče notebooku přímo přistupovat k souborům a složkám v telefonu se systémem Android.

7. 8. V tomto okamžiku můžete snadno stáhnout příslušné soubory nebo složky do notebooku procházením souborového systému telefonu Android pomocí webového prohlížeče v notebooku.

Pomocí těchto metod můžete přenést všechna data z telefonu se systémem Android do notebooku bez kabelu USB.

Mohu zálohovat celý telefon?

Do počítače můžete zálohovat celé zařízení se systémem Android. K tomu můžete použít několik technik. Jednou z typických metod je použití vestavěné funkce zálohování v zařízení Android. Chcete-li toho dosáhnout, otevřete nabídku Nastavení a klikněte na položku „Systém“ nebo „Zálohování a reset“ a poté na položku „Zálohování“. Poté můžete vybrat informace, které chcete zálohovat, včetně aplikací, kontaktů, zpráv a dalších.

Další možností je využití softwaru třetích stran nebo programů vytvořených speciálně pro zálohování telefonu Android. Tyto nástroje často nabízejí důkladnější možnosti zálohování a umožňují zálohovat nejen data, ale také nainstalované aplikace, nastavení systému a dokonce i data aplikací.

Jakmile se rozhodnete pro zvolený způsob zálohování, připojte telefon se systémem Android k počítači pomocí kabelu USB podle pokynů dodaných zálohovacím programem nebo softwarem, který používáte. Je velmi důležité zkontrolovat, zda je v počítači dostatek úložného prostoru pro záložní soubory.