Sprchování s hodinkami Apple Watch. Co potřebujete vědět

Oblíbené nositelné zařízení Apple Watch nabízí řadu funkcí a možností, jak zlepšit náš každodenní život. V souvislosti s tím, zda je bezpečné sprchovat se s hodinkami Apple Watch, se však objevilo značné nepochopení a skepse, pokud jde o vystavení vodě. Tento článek se bude tímto dotazem zabývat a nabídne podrobnosti o voděodolnosti různých modelů Apple Watch. Můžete se sprchovat, když máte na ruce hodinky Apple Watch?

V závislosti na konkrétním modelu hodinek Apple Watch, který máte v ruce, existuje několik možností odpovědí. Odolnost vůči vodě přidala společnost Apple počínaje modelem Apple Watch Series 2, což zákazníkům umožňuje používat hodinky při plavání a dalších aktivitách ve vodě. Hodinky Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 a 7 a následující modely si tuto funkci voděodolnosti zachovaly. Apple Watch 7: Můžete s nimi plavat?

S hodinkami Apple Watch Series 7 můžete plavat. Tento nejnovější model je vhodný na plavání a další sporty spojené s vodou, protože má vodotěsnost do 50 metrů. Apple Watch Series 7 jsou vodotěsné, takže můžete sledovat své tréninky a dohlížet na zdravotní ukazatele, i když plavete. Můžu se při nošení Apple Watch 8 sprchovat?

Hodinky Apple Watch Series 8 ještě nebyly zveřejněny, proto podrobné informace o jejich voděodolnosti nejsou v tuto chvíli k dispozici. Podle předchozích verzí budou hodinky Apple Watch Series 8 pravděpodobně i nadále nabízet voděodolnost, takže uživatelé budou moci při nošení gadgetu plavat a sprchovat se. Pro co nejpřesnější a nejaktuálnější informace je vždy vhodnější podívat se na oficiální webové stránky společnosti Apple nebo se podívat na specifikace produktu. Mohu hodinky Apple Watch Ultra používat při sprchování? V současné době neexistuje model hodinek Apple Watch „Apple Watch Ultra“. Aby nedošlo k nedorozumění, je nutné být při označování konkrétních modelů přesný. I když lze předpokládat, že budoucí iterace, včetně případných verzí „Ultra“, budou na základě voděodolnosti dřívějších modelů Apple Watch i nadále nabízet voděodolnost dostatečnou pro plavání a sprchování. Kdykoli však budou takové modely k dispozici, je zásadní nahlédnout do oficiální dokumentace společnosti Apple, kde jsou uvedeny konkrétní informace. Mám si hodinky Apple Watch před sprchováním sundat?

Ačkoli je mnoho modelů Apple Watch voděodolných, obvykle se doporučuje zařízení při sprchování sundat. Navzdory voděodolnosti mohou být těsnění a lepidla, která chrání zařízení před poškozením vodou, poškozena působením horké vody, mýdla a šamponu. Riziko vniknutí vody zvyšuje také vysoký tlak vody ze sprchové hlavice, který může na hodinky Apple Watch působit dodatečně. Z tohoto důvodu doporučujeme dbát na bezpečnost a před použitím sprchy hodinky Apple Watch sundat.

Navzdory tomu, že modely Apple Watch počínaje Series 2 jsou voděodolné a lze je nosit při plavání a dalších vodních sportech, doporučujeme Apple Watch před sprchováním sundat. Až budou vyrobeny nové modely, například Apple Watch Series 8 nebo budoucí verze „Ultra“, doporučujeme ověřit si u autorizovaných zdrojů Apple jejich přesnou voděodolnost. Chcete-li zachovat dlouhou životnost a co nejlepší výkon hodinek Apple Watch, vždy jim dávejte přednost, pokud jde o péči a údržbu.

FAQ
Mohu se s hodinkami AirPods sprchovat?

Ne, nedoporučuje se používat AirPods při sprchování. Protože AirPods nejsou vodotěsné, ponoření do vody může poškodit jejich vnitřní části. Nejlepším přístupem k zachování dlouhé životnosti a dobrého fungování sluchátek AirPods je držet je mimo dosah vody.

Jak dlouho jsou Apple Watch 7 vodotěsné?

Apple Watch Series 7 jsou údajně vodotěsné do 50 metrů, což znamená, že je lze ponořit do vody do této hloubky, aniž by se vyskytly nějaké problémy. I když mají být hodinky Apple Watch odolné proti plavání, společnost Apple varuje před jejich používáním při činnostech, při nichž se voda rychle pohybuje, jako je například vodní lyžování nebo surfování. I když je tedy nošení hodinek Apple Watch Series 7 ve sprše bezpečné, doporučuje se vyhýbat se aktivitám zahrnujícím silně zrychlenou vodu.

Jsou Apple Watch Series 7 vodotěsné i bez vodního zámku?

Bez funkce vodního zámku nejsou hodinky Apple Watch 7 zcela vodotěsné. Před vystavením hodinek vodě, zejména při činnostech, jako je sprchování, se stále doporučuje zapnout funkci vodního zámku, a to i přesto, že mají zvýšenou odolnost proti vodě. Funkce vodního zámku zařízení pomáhá zabránit nechtěnému kontaktu s obrazovkou a možnému poškození vodou.