Jak přehrávat streamy ve VLC

Jak streamovat video s VLC?
Nejprve je nutné otevřít v programu VLC požadované video a poté v nabídce »Přehrávání« najdete trochu nepochopitelnou volbu »Vykreslit«, ve které uvidíte všechna Chromecast zařízení připojená do sítě. Z nich vyberete to, na kterém chcete video přehrát. Následně ještě musíte souhlasit s použitím certifikátu. Cached
Další informace najdete na www.chip.cz

VLC media player je multifunkční a oblíbený přehrávač médií, který umí přehrávat různé druhy mediálních souborů. Navíc obsahuje možnost přehrávání streamů, což vám umožní sledovat internetové filmy nebo živý obsah přímo v aplikaci. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak ve VLC přehrávat různé streamy, a budeme se věnovat příslušným tématům, jako je sledování streamů YouTube, streamů RTP, přehrávání více streamů najednou a streamování souborů MP4 do VLC. Používání VLC ke sledování streamů RTP: Pro přehrávání streamů RTP (Real-time Transport Protocol) ve VLC postupujte podle těchto pokynů: Spusťte přehrávač médií VLC v počítači:

1. 2. Klepněte na položku „Open Network Stream“ (Otevřít síťový stream) na kartě „Media“ (Média) na panelu nabídek (nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+N). 3. Na kartě „Síť“ zadejte adresu URL streamu RTP, který chcete přehrát. Jako adresu URL streamu RTP zadejte do textového pole například „rtp://192.168.0.1:1234“. 4. Chcete-li spustit přehrávání streamu RTP ve VLC, klikněte na tlačítko „Play“. Použití VLC ke sledování streamů YouTube Přestože sledování vysílání YouTube není primární funkcí VLC, lze jej použít k přehrávání místních médií. Za tímto účelem dodržujte následující kroky: 1. Zkopírujte adresu URL streamu YouTube tak, aby ji bylo možné zobrazit ve VLC. Nyní by měl být na vašem počítači spuštěn přehrávač médií VLC. 3. Klepněte na tlačítko „Open Network Stream“ (Otevřít síťový stream) na kartě „Media“ (Média) na panelu nabídek (nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+N). 4. Do textového pole na kartě „Síť“ vložte adresu URL streamu YouTube. 5. Stisknutím tlačítka „Play“ (Přehrát) spusťte program VLC a začněte přehrávat stream YouTube. Použití VLC k přehrávání více streamů: Pomocí funkce seznamu skladeb ve VLC můžete přehrávat více streamů najednou. Chcete-li ve VLC přehrávat více streamů, postupujte podle následujících pokynů: V kroku 1 spusťte přehrávač médií VLC v počítači. 2. 3. Klikněte na položku „Playlist“ (Seznam přehrávání) na kartě „View“ (Zobrazení) na panelu nabídek (nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+L). 3. Chcete-li přidat nový stream, klikněte na tlačítko „+“ v zobrazení Playlist.

4. Zadejte adresu URL streamu a kliknutím na tlačítko „Enqueue“ jej přidejte.

5. Chcete-li přehrát další stream, opakujte podle potřeby kroky 3 a 4. 6. Po přidání všech streamů klikněte na tlačítko „Play“ a začněte je ve VLC přehrávat všechny najednou. Streamování souboru MP4 do VLC: Soubory MP4 lze také streamovat z jednoho zařízení do druhého ve stejné síti pomocí VLC. Postupujte podle následujících kroků: Otevřete přehrávač médií VLC na zařízení, ze kterého chcete streamovat. 2. 3. Klikněte na možnost „Streamovat“ v položce „Média“ na panelu nabídek (nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+S). 3. Klikněte na tlačítko „Přidat“ na kartě „Soubor“ a přejděte na soubor MP4, který chcete streamovat. 4. Po přidání souboru vyberte z nabídky možnost „Stream“. 5. Vyberte možnost „RTP“ a stiskněte tlačítko „Add“ (Přidat) na kartě „Destination“ (Cíl). Po zadání IP adresy a čísla portu zařízení, na které chcete obsah streamovat, klikněte na tlačítko „Next“.

7. V případě potřeby vyberte požadované možnosti překódování a kliknutím na tlačítko „Stream“ začněte streamovat soubor MP4 do VLC druhého zařízení.

Závěrem lze říci, že přehrávač médií VLC má širokou škálu možností pro přehrávání streamovaných souborů. VLC nabízí uživatelsky přívětivé rozhraní a všestranné možnosti pro zlepšení zážitku ze streamování, ať už jde o streamy RTP, vysílání YouTube, přehrávání více streamů najednou nebo streamování souborů MP4.

FAQ
Proč nemohu ve VLC streamovat?

Nemožnost streamování v aplikaci VLC může mít řadu příčin. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Problémy se síťovým připojením: VLC nemusí správně streamovat, pokud je vaše internetové připojení pomalé nebo nekonzistentní. Zkontrolujte, zda je vaše síťové připojení stabilní. 2. Nastavení brány firewall nebo antivirového programu: Tyto programy občas brání VLC v připojení k internetu nebo streamování obsahu. Ujistěte se, že možnosti streamování ve VLC nebrání nastavení brány firewall nebo antiviru. VLC podporuje širokou škálu streamovacích formátů, i když je možné, že některé neobvyklé nebo proprietární streamovací protokoly s ním nebudou fungovat.

3. Ujistěte se, že VLC dokáže přehrát formát streamování, který se snažíte přehrát. 4. Zastaralá verze VLC: Pokud používáte starší verzi VLC, může v ní chybět některá funkce pro streamování nebo může obsahovat problémy, které streamování znemožňují. Ujistěte se, že je aplikace VLC ve vašem zařízení aktualizovaná a nainstalovaná. 5. Problémy se streamovacím serverem: Pokud se pokoušíte streamovat z určitého serveru nebo webové stránky, může dojít k momentálním problémům s jejich službou. Chcete-li zjistit, zda problém stále trvá, zkuste streamovat z jiného zdroje. 6. Nedostatečné systémové prostředky: Pokud je hardware nebo paměť vašeho zařízení přetížená, může to mít vliv na schopnost VLC plynule streamovat. Pokud často dochází k problémům se streamováním, zavřete všechny nepoužívané programy nebo se zamyslete nad aktualizací hardwaru.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, bylo by dobré vyhledat další podporu na fórech podpory VLC nebo v online komunitách, kde mohou uživatelé nabídnout návod na řešení problémů přizpůsobený vašim konkrétním okolnostem.

Proč VLC nepřehrává stream RTSP?

VLC nemusí přehrávat stream RTSP z různých důvodů. Zde je několik typických příkladů: Zkontrolujte, zda je vaše síťové připojení stabilní a zda je vaše internetové připojení silné.

1. Potíže se sítí nebo připojením. Dále zjistěte, zda přístupu ke streamu RTSP nebrání nějaký firewall nebo konfigurace zabezpečení.

2. Adresa URL streamu RTSP, kterou používáte ve VLC, může být nesprávná. Zkontrolujte jej znovu. Zkontrolujte, zda obsahuje všechny požadované údaje, včetně protokolu (rtsp://), IP adresy a čísla portu. Pokud adresa URL obsahuje chyby, nebude program VLC schopen stream přehrát.

3. Nepodporovaný kodek: VLC nemusí být schopen dekódovat stream RTSP z důvodu nepodporovaného kodeku. V této situaci zkuste přidat další balíčky kodeků nebo aktualizovat VLC na nejnovější verzi. 4. Problémy s kompatibilitou serveru nebo streamu: Některé přenosy RTSP nemusí být kvůli různým formátům kódování nebo nastavení serveru kompatibilní s VLC. Pokud stále potřebujete pomoc, zkuste použít jiný přehrávač médií nebo se spojte s poskytovatelem streamu.

Problém, který brání aplikaci VLC v přehrávání streamu RTSP, byste měli být schopni najít tak, že jej identifikujete a odstraníte pomocí těchto možných problémů.