Jak opravit bezpečnostní uzamčení iPhonu

Jak odblokovat iPhone kdyz je Zablokovany vlastnikem?
Pokud si ani při opakovaném pokusu na svůj kód nevzpomenete, přepněte iPhone pomocí počítače do režimu zotavení. Režim zotavení umožní vymazat iPhone, čímž získáte přístup k jeho opětovnému nastavení. Po vymazání iPhonu můžete data a nastavení obnovit ze zálohy.
Další informace najdete na support.apple.com

Měli jste někdy iPhone uzamčený kvůli bezpečnostním opatřením? Může vám to způsobit frustraci a starosti, zejména pokud vaše zařízení obsahuje důležitá data. V tomto článku se dozvíte o možných příčinách bezpečnostního uzamčení iPhonu, o tom, jak jej odemknout, aniž by došlo k vymazání dat, a o tom, jak dlouho uzamčení trvá.

Proč je můj iPhone zablokován zabezpečením?

Váš iPhone může být uzamčen bezpečnostním zámkem z mnoha důvodů. Můžete se setkat se situací, kdy opakovaně zadáváte chybný přístupový kód. Tím se aktivuje bezpečnostní funkce přístroje, která má chránit vaše data před nelegálním přístupem. Příčinou může být také funkce „Vymazat data“, která po 10 neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu vymaže všechna vaše data.

Jak odstranit bezpečnostní uzamčení iPhonu, aniž by došlo k vymazání jeho dat?

První, co byste měli zkusit, pokud se ocitnete v situaci bezpečnostního uzamčení, je počkat, až uzamčení skončí. Ve výchozím nastavení se iPhone po šesti neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu na minutu uzamkne. Po dalších neúspěšných pokusech se doba uzamčení výrazně prodlouží. V závislosti na počtu neúspěšných pokusů může trvat od minuty do několika hodin.

Pokud nechcete čekat na konec doby uzamčení, můžete zkusit připojit iPhone ke spolehlivému počítači s iTunes. Pokud je to možné, použijte stejný počítač, který jste dříve používali k synchronizaci zařízení. Pokud neznáte přístupový kód iPhonu, můžete jej přesto přepnout do režimu obnovení podle pokynů na obrazovce poté, co vás iTunes vyzvou k zadání přístupového kódu. Tímto postupem budete moci zařízení resetovat a ukončit uzamčení, aniž byste vymazali jakákoli svá data. Jaká je maximální délka uzamčení iPhonu?

V zařízení iPhone se doba uzamčení prodlužuje s každým dalším neúspěšným pokusem o zadání přístupového kódu. Podle oznámení, které se zobrazí na obrazovce, může být iPhone po mnoha neúspěšných pokusech zablokován. Délka doby uzamčení se může pohybovat od minut až po hodiny v závislosti na počtu neúspěšných pokusů. Pokud je povolena funkce „Vymazat data“, bude váš iPhone uzamčen po delší dobu, případně až 60 minut nebo déle.

Závěrem lze říci, že uzamčení iPhonu z důvodu bezpečnostních opatření může být nepříjemné. Aniž byste přišli o svá data, existují řešení, jak bezpečnostní uzamčení vyřešit. Přístup k iPhonu můžete znovu získat tak, že počkáte na konec doby uzamčení nebo připojíte telefon ke spolehlivému počítači prostřednictvím iTunes. Abyste se zablokování vyhnuli hned na začátku, udržujte svůj přístupový kód stále v bezpečí a snažte se ho několikrát nesprávně nepoužít.

FAQ
Co se stane po 3hodinovém uzamčení iPhonu?

Po 3hodinovém uzamčení přejde iPhone do stavu známého jako bezpečnostní uzamčení. Ani se správným přístupovým kódem nelze iPhone během této doby uzamčení používat, protože je na okamžik deaktivován. Po několika neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu společnost Apple zavede uzamčení jako bezpečnostní mechanismus, který chrání zařízení a jeho data před neoprávněným přístupem.

iPhone se uzamkne po třech hodinách, pokud v krátkém časovém úseku došlo k příliš mnoha neúspěšným pokusům o zadání přístupového kódu. Tato doba uzamčení má odradit neoprávněné uživatele od opakovaných pokusů o uhodnutí přístupového kódu a odemknutí zařízení.

Uživatel musí počkat, až uplyne tříhodinová doba uzamčení, aby mohl znovu získat přístup k iPhonu. Po uplynutí doby uzamčení se uživatel může znovu pokusit zadat správný přístupový kód. Je důležité si uvědomit, že použití špatného přístupového kódu během uzamčení jednoduše prodlouží jeho trvání.

Po uplynutí doby uzamčení, kdy má uživatel stále potíže s přístupem ke svému iPhonu, bude možná muset zvážit další možnosti, například využití služby iCloud k dálkovému vymazání zařízení nebo kontaktování podpory společnosti Apple, která mu poskytne další pomoc.

Je bezpečnostní uzamčení iPhonu trvalé?

Bezpečnostní uzamčení iPhonu není nevratné. Pokud jste na iPhonu opakovaně zadali špatný přístupový kód a nyní je uzamčen, můžete provést několik úkonů k odemknutí zařízení. Jednou z metod je použití dřívější zálohy k obnovení iPhonu po připojení zařízení k počítači s iTunes. Další možností je vymazat smartphone na dálku a resetovat jej pomocí funkce „Najít můj iPhone“. Je nutné si uvědomit, že použitím těchto metod dojde k úplnému vymazání všech dat v iPhonu, takže pro obnovení je nezbytná záloha informací.

Může společnost Apple odemknout můj iPhone, aniž by ho resetovala?

Aby bylo možné iPhone odemknout, musí společnost Apple zařízení resetovat. Typickým postupem společnosti Apple je vymazání všech dat v zařízení a obnovení továrního nastavení, pokud nemůžete iPhone používat z bezpečnostních důvodů, například kvůli zapomenutí přístupového kódu. Díky tomuto opatření je vaše soukromí chráněno a vaše osobní údaje jsou v bezpečí. Po dokončení postupu obnovení můžete obnovit svá data za předpokladu, že máte aktuální zálohu iPhonu.