Jak rozšířit Google WiFi. Kompletní průvodce

Oblíbené síťové řešení mesh s názvem Google WiFi nabízí spolehlivé a bezproblémové pokrytí Wi-Fi v celém domě nebo podniku. Chcete-li dosáhnout míst se slabým signálem, může být občas potřeba rozšířit oblast pokrytí sítě Google WiFi. V tomto článku se podíváme na to, jak rozšířit síť Google WiFi, spolu s otázkami, jako je nastavení extenderu Google Nest WiFi, omezení zařízení Google WiFi a dosah sítě Google WiFi.

1. Použití sítě Google Mesh k rozšíření sítě Google WiFi Rychlým a účinným způsobem, jak zvýšit dosah sítě Google WiFi, je použití sítě Google Mesh. K nastavení sítě Google Mesh budete potřebovat bod Google Nest WiFi nebo další směrovač Google WiFi. Postup je následující:

– Ujistěte se, že další směrovač Google WiFi nebo bod Nest WiFi je v dosahu vaší stávající sítě Google WiFi a je připojen ke zdroji napájení. Chcete-li přidat zařízení, otevřete aplikaci Google Home v chytrém telefonu a klepněte na symbol „+“.

– Chcete-li nastavit další směrovač Google WiFi nebo bod Nest WiFi, postupujte podle pokynů na obrazovce. Chcete-li jej přidat do stávající sítě, nezapomeňte tuto možnost vybrat. Nové zařízení bude připojeno k vaší stávající síti Google WiFi prostřednictvím aplikace, která vás provede celým postupem. Nové zařízení bude po připojení fungovat jako mesh point a rozšíří váš dosah Wi-Fi.

2. Instalace rozšíření Wi-Fi pro zařízení Google Nest:

Pokud již máte router Google Nest WiFi, můžete si nainstalovat rozšiřující zařízení Google Nest WiFi a zvýšit tak dosah své sítě Wi-Fi. Zde najdete návod, jak jej nakonfigurovat: Po připojení extenderu Nest WiFi ke zdroji napájení jej umístěte do dosahu směrovače Nest WiFi. Chcete-li přidat zařízení, otevřete aplikaci Google Home v chytrém telefonu a klepněte na symbol „+“.

– Chcete-li nakonfigurovat Nest WiFi extender, postupujte podle pokynů na obrazovce. Nezapomeňte vybrat možnost zahrnout jej do aktuální sítě. V aplikaci obdržíte pokyny k připojení rozšíření k routeru Nest WiFi. Po připojení extenderu se zlepší signál Wi-Fi v místech se slabým pokrytím.

3. Omezení zařízení Google WiFi:

Pro Google WiFi existuje omezení počtu zařízení, ale je velmi shovívavé. Jednu síť Google WiFi může používat až 100 připojených zařízení, zatímco router Google Nest WiFi může používat až 200 zařízení. Proto by omezení počtu zařízení nemělo být pro většinu domácností nebo kanceláří problémem.

4. Oblast pokrytí sítě Google WiFi:

Množství zdí, rušení jinými zařízeními a design vaší domácnosti nebo firmy jsou některé z proměnných, které ovlivňují dosah sítě Google WiFi. Jeden router Google WiFi může obvykle pokrýt prostor o rozloze 1 500 až 2 000 čtverečních stop. Pokrytí však můžete zvýšit na ještě větší plochu přidáním dalších routerů Google WiFi nebo bodů Nest WiFi jako bodů mesh.

Doporučujeme strategicky rozmístit směrovače Google WiFi nebo horké body Nest WiFi po celé domácnosti nebo kanceláři, aby byl zajištěn co nejlepší výkon. Ideální umístění pro maximální pokrytí a sílu signálu najdete vyzkoušením několika míst.

Závěrem lze říci, že rozšíření sítě Google WiFi je jednoduchý proces, který lze provést pomocí dalších směrovačů Google WiFi, hotspotů Nest WiFi nebo rozšiřovačů Nest WiFi. Použitím těchto pomůcek k rozšíření sítě Wi-Fi se můžete zbavit mrtvých bodů a mít stálé připojení v celé oblasti.

FAQ
Mohu používat dva routery Google Wifi společně?

Ano, propojením dvou routerů Google WiFi můžete zvýšit dosah sítě Wi-Fi. Vytvořením mesh sítě s několika směrovači Google Wifi můžete vytvořit souvislou síť, která pokrývá větší část vašeho domu nebo kanceláře. Tím se odstraní mrtvé zóny a zlepší se síla signálu Wi-Fi. Pokyny krok za krokem pro přidání dalších routerů do sítě a jejich správnou konfiguraci jsou k dispozici v aplikaci Google Wifi.

Lze síť mesh Wi-Fi rozšířit?

Síť mesh Wi-Fi je možné rozšířit. Vzhledem k tomu, že systémy mesh Wi-Fi jsou vyrobeny tak, aby je bylo možné snadno rozšiřovat, můžete do sítě přidat další uzly nebo přístupové body a zvýšit tak její pokrytí. Tyto další uzly se připojí k primárnímu směrovači nebo bráně a spolupracují na vytvoření přehledné a jednotné sítě, která silným a spolehlivým signálem Wi-Fi pokryje celou vaši domácnost nebo pracoviště. Pokrytí vašeho mesh systému Wi-Fi lze přidáním dalších uzlů úspěšně rozšířit i na místa se slabým nebo neexistujícím signálem.

Má Nest Wi-Fi extender?

Nest Wi-Fi Point je Wi-Fi extender, který je k dispozici u společnosti Nest. Pro zvýšení pokrytí Wi-Fi v celém domě je vyroben tak, aby spolupracoval s Wi-Fi routerem Nest. Kromě toho, že funguje jako Wi-Fi extender a chytrý reproduktor s integrovaným asistentem Google, můžete Nest Wi-Fi Point používat k ovládání chytrých domácích spotřebičů, přehrávání hudby a dalším funkcím.