Jak vypnout překrytí obrazovky na Galaxy S5. Průvodce krok za krokem

Samsung Galaxy S5 má funkci zvanou překrytí obrazovky, která umožňuje některým programům zobrazovat data nebo ovládací prvky nad jinými aplikacemi. Ačkoli tato funkce může být užitečná, může také bránit některým operacím, například možnosti vydávat práva nebo přistupovat k určitým nastavením. Tento článek vás provede postupem jejího vypnutí, pokud vám překrytí obrazovky ve vašem zařízení Galaxy S5 působí problémy.

Co znamená detekce překryvu obrazovky a jak jej v zařízení Samsung S5 vypnout?

Když aplikace žádá o povolení kreslit přes jiné aplikace, ale nemůže tak učinit, protože je povoleno překrytí obrazovky, zobrazí se oznámení s názvem „Zjištěno překrytí obrazovky“. To vám může znemožnit přístup k některým nastavením nebo získání potřebných oprávnění. Chcete-li v zařízení Samsung S5 zakázat překrytí obrazovky, postupujte podle následujících pokynů:

Krok 1: Přejeďte prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů a klepnutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu zařízení Galaxy S5 otevřete nabídku Nastavení.

2. Přejděte dolů a v rozevírací nabídce vyberte položku „Aplikace“.

Krok 3: Chcete-li zobrazit seznam všech nainstalovaných programů v zařízení, klepněte poté na položku „Správce aplikací“.

Krok 4: Ve Správci aplikací klepněte na tři vodorovné tečky v pravém horním rohu a vyberte „Aplikace, které se mohou zobrazovat nahoře“ nebo „Kreslit přes ostatní aplikace“.

Krok 5: Nyní se zobrazí seznam aplikací, které mohou kreslit nad jinými aplikacemi. Jednoduchým přesunutím přepínače vedle ikony konkrétní aplikace do polohy vypnuto zakážete překrývání obrazovky pro danou aplikaci.

Překrytí obrazovky Samsung Lze jej vypnout?

Chcete-li v zařízení Samsung Galaxy S5 vypnout překrytí obrazovky, postupujte podle výše uvedených kroků. Pokud však máte stále problémy, můžete se pokusit provést i následující další kroky:

Krok 1: Vraťte se do Správce aplikací v nabídce Nastavení.

Krok 2: Klepněte na tlačítko nabídky se třemi tečkami a vyberte možnost „Obnovit předvolby aplikací“.

Krok 3: Výběrem možnosti „Resetovat aplikace“ potvrďte své rozhodnutí.

V důsledku toho budou resetovány všechny volby aplikací, včetně nastavení překrytí obrazovky. Upozorňujeme, že v důsledku toho budou resetovány i další volby, například výchozí aplikace a nastavení oznámení.

Jak zakážu překrytí obrazovky?

Chcete-li zakázat překrytí obrazovky na jakémkoli zařízení se systémem Android, včetně zařízení Samsung Galaxy S5, postupujte podle následujících obecných pokynů:

Krok 1: Vstupte do nabídky nastavení zařízení.

Druhým krokem je posunout se dolů a vybrat položku „Aplikace“ nebo „Aplikace“.

Krok 3: Klepnutím na symbol nabídky se třemi tečkami vyberte z nabídky „Zvláštní přístup“ nebo „Rozšířené“.

Krok 4: Vyhledejte položku nabídky s nápisem „Aplikace, které se mohou zobrazovat nahoře“ nebo „Kreslit přes jiné aplikace“.

Krok 5: Přepněte přepínač vedle aplikací, u kterých chcete zakázat překrývání obrazovky.

Překrytí obrazovky se v Nastavení nenachází.

V závislosti na modelu zařízení nebo verzi systému Android se může přesná pozice nastavení překrytí obrazovky změnit. Podle těchto pokynů však můžete najít nastavení překrytí obrazovky na většině telefonů Samsung Galaxy, včetně modelu S5.

1. Přejděte do nabídky Nastavení zařízení. (2. Vyberte položku „Aplikace“ nebo „Aplikace“.

* Krok 3: Vyberte možnost „Správce aplikací“ nebo „Informace o aplikacích“. 4. Vyhledejte symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu a klepněte na něj. Pátou možností je vybrat „Aplikace, které se mohou zobrazovat nahoře“ nebo „Kreslit přes ostatní aplikace“.

Shrnutí

Funkce překrytí obrazovky zařízení Samsung Galaxy S5 může být užitečná, ale při nesprávném používání může také vést k problémům. Postupujte podle pokynů v tomto článku a zakažte funkci překrytí obrazovky ve svém zařízení, pokud se u vás objevují problémy s detekcí překrytí obrazovky. Tímto postupem můžete vyřešit veškeré problémy související s oprávněními nebo nastavením, čímž opět získáte plnou kontrolu nad aplikacemi a nastavením.

FAQ
Co způsobuje překrytí obrazovky?

Překrytí obrazovky způsobují některé aplikace v zařízení Galaxy S5, které mají schopnost kreslit přes jiné aplikace. Tyto aplikace často využívají funkce, jako jsou plovoucí widgety, chatovací hlavičky nebo nahrávání obrazovky, které vyžadují schopnost zobrazovat svůj obsah nad obsahem jiných aplikací. Problémy s překrýváním obrazovky však mohou nastat, když se pokusíte udělit nové aplikaci oprávnění k překrývání nebo když má toto oprávnění povoleno mnoho aplikací.

Proč se mi stále objevuje překrývání obrazovky?

V zařízení Galaxy S5 a dalších zařízeních se systémem Android se chybová zpráva „Zjištěno překrytí obrazovky“ často objevuje, když požadavek na oprávnění aplikace nesouhlasí s nastavením překrytí obrazovky. Znamená to, že spuštěná aplikace v telefonu má možnost kreslit přes jiné spuštěné aplikace a že je tato funkce aktuálně zapnutá. Chybová zpráva může být důsledkem toho, že zasahuje do konkrétních systémových nastavení nebo vyskakovacích oken. Identifikací aplikace, která překrytí vytváří, a jejím dočasným vypnutím podle pokynů v článku můžete tento problém odstranit.

Jak zapnout překrytí v zařízení Samsung?

Níže uvedené kroky lze použít k zapnutí překryvu obrazovky na jakémkoli zařízení Samsung, včetně zařízení Galaxy S5. V kroku 1 spusťte v zařízení Samsung aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a vyberte položku „Aplikace“ nebo „Aplikace“ (v závislosti na vašem zařízení se název může lišit). 3. Poté klikněte nebo klepněte na tři tečky v pravém horním rohu obrazovky pro přístup do nabídky. 4. Ve výběrové nabídce vyberte možnost „Zvláštní přístup“ nebo „Rozšířená nastavení“. 5. Vyhledejte možnost „Kreslit přes ostatní aplikace“ nebo „Aplikace, které se mohou zobrazovat nahoře“. Po výběru této možnosti se zobrazí seznam aplikací, které mohou překrývat obrazovku. 7. Přepnutím přepínače vedle ikony konkrétní aplikace do polohy „Zapnuto“ povolíte překrývání obrazovky. Upozorňujeme, že v závislosti na konkrétním typu zařízení Samsung a verzi softwaru, který používáte, se tyto pokyny mohou výrazně lišit.