Jak změnit ikony aplikací v systému Android

Změna ikon aplikací v zařízení se systémem Android může být kreativní a zábavný způsob, jak přizpůsobit vzhled telefonu. Systém Android nabízí řadu způsobů, jak změnit ikony aplikací, ať už chcete dát domovské obrazovce nový vzhled, nebo prostě chcete ikony aplikací sladit s určitým tématem. Tento článek se bude zabývat alternativními technikami změny ikon aplikací bez použití launcheru a také konkrétními řešeními pro zařízení Samsung a Vivo. Bude také pojednávat o tom, jak změnit ikony aplikací v systému Android.

1. Změna ikon aplikací v zařízeních Samsung:

Pomocí vestavěných funkcí pro úpravu motivů můžete rychle změnit ikony aplikací v zařízeních Samsung. Postup je následující:

1. Přistupte do Nastavení ve smartphonu.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Tapety a motivy“. 3. Vyberte možnost „Ikony“ nebo „Styl ikon“. 4. Vyberte již načtený balíček ikon nebo procházejte a stahujte další balíčky ikon z obchodu Samsung Theme Store.

5. Vyberte požadovaný balíček ikon a klepněte na „Použít“.

2. Změna ikon aplikací v zařízeních Vivo:

Zařízení Vivo také nabízejí možnosti přizpůsobení pro změnu ikon aplikací, i když se postup může mírně lišit. Zde je uveden postup, jak to můžete provést v zařízení Vivo: Postup:

1. Vstupte do Nastavení ve smartphonu.

2. Přejděte dolů a klepněte na možnost „Domovská obrazovka a tapeta“.

3. Vyberte možnost „Styl ikon“ nebo „Balíček ikon“.

4. Vyberte předinstalovaný balíček ikon nebo si stáhněte další balíčky ikon z obchodu Vivo Theme Store.

5. Klepněte na požadovaný balíček ikon a vyberte možnost „Použít“.

3. Změna ikon v systému Android bez spouštěče:

Pokud raději nepoužíváte spouštěč, stále existují způsoby, jak měnit ikony aplikací v zařízení se systémem Android. Jedna z oblíbených metod zahrnuje použití aplikace třetí strany, například Icon Changer nebo Awesome Icons, která umožňuje vytvářet vlastní zástupce s různými ikonami aplikací. Zde je návod, jak na to:

1. Stáhněte a nainstalujte si z obchodu Google Play aplikaci třetí strany, například Icon Changer nebo Awesome Icons.

2. Otevřete aplikaci a vyberte aplikaci, jejíž ikonu chcete změnit.

3. Vyberte novou ikonu z galerie nebo si ji stáhněte z internetu.

4. Podle pokynů aplikace vytvořte vlastního zástupce s novou ikonou.

4. Přizpůsobení ikon aplikací:

Pokud chcete přizpůsobení ikon aplikací posunout na vyšší úroveň, můžete si vytvořit vlastní ikony nebo si stáhnout balíčky ikon z obchodu Google Play. Zde je několik dalších tipů pro přizpůsobení ikon aplikací v systému Android:

1. Používejte balíčky ikon: Prozkoumejte různé balíčky ikon, které jsou k dispozici v obchodě Google Play. Tyto balíčky nabízejí širokou škálu stylů a designů, ze kterých si můžete vybrat.

2. Vytvořte si vlastní ikony: Pokud se cítíte kreativní, můžete si navrhnout a vytvořit vlastní ikony pomocí softwaru pro úpravu obrázků nebo specializovaných aplikací pro tvorbu ikon.

3. Použijte vlastní spouštěč: Zvažte instalaci vlastního spouštěče, například Nova Launcher nebo Apex Launcher, které poskytují rozsáhlé možnosti přizpůsobení, včetně změn ikon aplikací.

Závěrem: Změna ikon aplikací v systému Android je skvělý způsob, jak přizpůsobit své zařízení a dodat mu jedinečný vzhled. Ať už vlastníte zařízení Samsung nebo Vivo, nebo dáváte přednost přizpůsobení ikon bez launcheru, je k dispozici několik metod, které vám pomohou dosáhnout požadovaného vzhledu. Prozkoumejte možnosti přizpůsobení vestavěné v zařízení nebo vyzkoušejte aplikace a balíčky ikon třetích stran a vytvořte si skutečně vlastní prostředí. Dejte průchod své kreativitě a užijte si nový vzhled ikon aplikací!

FAQ
Jak změním ikonu aplikace?

Chcete-li změnit ikonu aplikace v zařízení se systémem Android, můžete postupovat podle následujících jednoduchých kroků:

1. Začněte vyhledáním nové ikony, kterou chcete použít. Můžete si buď stáhnout vlastní balíček ikon z obchodu Google Play, nebo najít jednotlivé ikony online.

2. Jakmile máte novou ikonu, dlouze stiskněte ikonu aplikace, kterou chcete změnit. Zobrazí se nabídka s různými možnostmi.

3. Klepněte na možnost „Upravit“ nebo „Nastavení“. Tím se otevře stránka nastavení aplikace.

4. Vyhledejte možnost, která vám umožní změnit ikonu aplikace. Tato možnost se může jmenovat jinak v závislosti na zařízení nebo aplikaci, kterou používáte. V nastavení může být označena jako „Ikona“ nebo „Ikona aplikace“.

5. Vyberte novou ikonu z galerie nebo správce souborů. Projděte úložiště zařízení a vyhledejte staženou ikonu nebo obrázek, který chcete použít.

6. Po výběru nové ikony uložte změny. Ikona aplikace bude nyní nahrazena novou ikonou, kterou jste vybrali.

Upozorňujeme, že ne všechny aplikace mají vestavěnou podporu pro změnu ikon, takže tato metoda nemusí fungovat pro všechny aplikace ve vašem zařízení. Kromě toho se postup může mírně lišit v závislosti na verzi systému Android nebo na zařízení, které používáte.

Lze měnit ikony aplikací?

Ano, ikony aplikací lze v zařízeních se systémem Android měnit. Systém Android umožňuje uživatelům přizpůsobit vzhled domovské obrazovky a ikon aplikací, což jim dává možnost přizpůsobit si své zařízení. To lze provést různými způsoby, například pomocí vlastní aplikace spouštěče nebo použitím balíčků ikon z obchodu Google Play. Některá zařízení se systémem Android mohou mít navíc vestavěné možnosti změny ikon aplikací v rámci svého nastavení.

Jak vytvořit balíček ikon pro Android?

Chcete-li vytvořit balíček ikon pro systém Android, můžete postupovat podle následujících kroků:

1. Navrhněte své ikony: K návrhu požadovaných ikon použijte software pro grafický design nebo nástroje pro tvorbu ikon. Dbejte na to, aby vaše ikony dodržovaly pokyny pro design systému Android a aby byly vizuálně přitažlivé a konzistentní.

2. Připravte si ikony: Změňte velikost ikon na požadovanou velikost pro různé hustoty obrazovky. Doporučené velikosti jsou 48×48 pixelů pro obrazovky se střední hustotou, 72×72 pixelů pro obrazovky s vysokou hustotou, 96×96 pixelů pro obrazovky s extra vysokou hustotou a 144×144 pixelů pro obrazovky s rozlišením xxhdpi.

3. Uspořádejte si ikony: V adresáři projektu vytvořte složku a pojmenujte ji „res“. Ve složce „res“ vytvořte podsložky pro každou hustotu obrazovky. Například „drawable-mdpi“ pro obrazovky se střední hustotou, „drawable-hdpi“ pro obrazovky s vysokou hustotou atd. Umístěte příslušné ikony do odpovídajících složek.

4. Vytvořte soubor XML: Ve složce „res“ vytvořte nový soubor XML a pojmenujte jej „icon_pack.xml“ (můžete zvolit libovolný název). Tento soubor bude definovat metadata balíčku ikon. Uvnitř souboru XML uveďte název balíčku ikon, autora, popis a další důležité informace.

5. Nastavte soubor manifest vaší aplikace: Otevřete soubor manifestu aplikace (AndroidManifest.xml) a přidejte následující řádky uvnitř značky aplikace:

6. Založte aplikaci a přidejte následující položky:

<activity android:name=". Vytvořte třídu aktivity: Vytvořte v projektu novou třídu Java a pojmenujte ji "IconPackActivity" (nebo libovolným názvem). Tato třída bude zpracovávat logiku pro použití balíčku ikon. Překryjte potřebné metody jako onCreate(), onResume() atd. pro zpracování změn ikon.

7. Implementujte logiku změny ikon: Uvnitř třídy IconPackActivity napište kód pro změnu ikon aplikace. Pro snadné přizpůsobení a použití ikon můžete použít knihovny jako Iconify nebo FontAwesome.

8. Sestavte a otestujte svůj balíček ikon: Po dokončení výše uvedených kroků sestavte aplikaci a otestujte ji na zařízení se systémem Android nebo v emulátoru. Ujistěte se, že je balíček ikon aplikován správně a že se ikony zobrazují tak, jak mají.

Při navrhování a distribuci balíčku ikon nezapomeňte dodržet všechna příslušná autorská práva a licenční požadavky.