Jak povolit tmavý režim v Mapách Google pro iPhone

How do I use Google map on IOS?
Start or stop navigation

  1. Open the Google Maps app .
  2. Search for a place or tap it on the map.
  3. In the bottom left, tap Directions. …
  4. Choose your mode of transportation.
  5. If alternate routes are available, they show in gray on the map. …
  6. To start navigation, tap Start.
Další informace najdete na support.google.com

Oblíbený navigační program Mapy Google používají miliony lidí po celém světě. Díky svému uživatelsky přívětivému rozhraní a mnoha funkcím se vyvinul v nezbytný nástroj pro cestování. Jednou z velmi žádaných funkcí je tmavý režim, který poskytuje vizuálně příjemnější a méně oslňující zážitek, zejména v noci nebo při slabém osvětlení. Tento příspěvek vás provede postupem zapnutí tmavého režimu v Mapách Google pro iPhone.

Pomocí níže uvedených pokynů nastavte v Mapách Google pro iPhone „tmavý režim“:

1. Aktualizujte Mapy Google: Zkontrolujte, zda jsou Mapy Google ve vašem iPhonu nainstalovány v aktuálním stavu. Otevřete App Store, vyberte „Aktualizace“ a podívejte se, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace Map Google. Pokud ano, klikněte na „Aktualizovat“ a stáhněte nejnovější verzi. Zapněte tmavý režim systému iOS, abyste změnili vzhled podporovaných aplikací, jako jsou Mapy Google. Tmavý režim je celosystémová funkce systému iOS. Na iPhonu přejděte do „Nastavení“, stiskněte „Displej a jas“ a vyberte „Tmavý“. 3. Zapněte tmavý režim v aplikaci Mapy Google: Po zapnutí tmavého režimu otevřete na iPhonu aplikaci Mapy Google. V pravém horním rohu obrazovky klepněte na svou profilovou fotografii nebo křestní jméno. V zobrazené nabídce zvolte „Nastavení“. Možnost „Motiv“ najdete v části „Zobrazení mapy“. Chcete-li aktivovat tmavý režim na Mapách Google, klepněte na něj a vyberte možnost „Noc“.

Podobně můžete používání tmavého režimu v Mapách Google zakázat. Spusťte aplikaci, zvolte „Nastavení“, vyberte „Zobrazení mapy“ a změňte motiv na „Výchozí“ nebo „Den“. Po tomto úkonu se program vrátí do výchozího světelného režimu.

Pokud Mapy Google i přes provedení výše uvedených úkonů nejsou v tmavém režimu, může být ve hře několik faktorů. Především se ujistěte, že váš iPhone používá nejnovější verzi systému iOS. Dále zkontrolujte, zda jsou Mapy Google staženy z obchodu App Store pomocí nejnovější verze. Zkuste restartovat iPhone a znovu otevřít aplikaci a zkontrolujte, zda se tmavý režim zpřístupní, pokud jsou obě tyto možnosti aktuální.

V neposlední řadě je důležité mít na paměti, že Mapy Google nabízejí funkci nazvanou „Noční režim“, která automaticky mění barvy mapy v závislosti na denní době. V noci se mapa změní na tmavší barevné schéma, aby byla snadnější pro oči. To se však liší od ručního zapnutí tmavého režimu v nastavení aplikace a závisí na tom, kde se nacházíte a jaká je denní doba.

Shrnuto, zapnutí tmavého režimu v Mapách Google pro iPhone je jednoduchý postup. Ujistěte se, že jsou Mapy Google i systém iOS aktuální, zapněte tmavý režim v iPhonu a poté v aplikaci Mapy Google vyberte téma „noc“. Mějte také na paměti, že Mapy Google nabízejí možnost nočního režimu, která automaticky mění barvy mapy, jakmile se setmí. Podle těchto pokynů můžete Mapy Google v iPhonu používat způsobem, který je vizuálně přitažlivější a méně rušivý.

FAQ
Jak získám tmavý režim v Mapách Apple?

Omlouvám se, pokud to bylo nejasné, ale podle mých nejlepších znalostí Mapy Apple v současné době nemají možnost tmavého režimu. Tmavý režim nabízí pouze aplikace Mapy Google pro iPhone. V iPhonu však můžete tmavý režim zapnout tak, že přejdete do Nastavení > Displej a jas a vyberete tmavý vzhled. Váš iPhone v důsledku toho přejde do tmavého režimu, včetně aplikace Apple Maps.

Jak přepnu Apple Mapy do tmavého režimu?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete Apple Mapy na iPhonu nastavit do tmavého režimu: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Displej a jas“. 3. V sekci „Vzhled“ naleznete možnosti „Světlý“ a „Tmavý“ režim“. Zvolte „Tmavý“, aby bylo celé rozhraní iPhonu tmavé. Když po zapnutí tmavého režimu spustíte aplikaci Apple Maps, okamžitě se změní na toto nastavení. Upozorňujeme, že v závislosti na modelu iPhonu a verzi systému iOS nemusí být tmavý režim vždy k dispozici.

Jak funguje noční režim Map Google?

Funkce aplikace Mapy Google nazvaná „noční režim“, běžně označovaná jako „tmavý režim“, mění rozložení aplikace na tmavší barevné schéma, aby se při používání aplikace v noci nebo při slabém osvětlení lépe vidělo.

Funkce nočního režimu snižuje jas vyzařovaný obrazovkou tím, že používá tmavé pozadí se světlejším textem a ikonami. To snižuje namáhání očí a zlepšuje viditelnost při slabém osvětlení. Vzhledem k tomu, že se snižuje oslnění obrazovky a je snazší se soustředit na mapu, je tato funkce užitečná zejména při jízdě v noci.

Kromě estetických výhod pomáhá noční režim Map Google prodloužit životnost baterií smartphonů s obrazovkou OLED. Pro zobrazení skutečné černé, která spotřebovává méně energie, mohou obrazovky OLED jednotlivě vypínat pixely. Aplikace tuto schopnost využívá a díky tmavému pozadí spotřebovává méně energie, čímž prodlužuje výdrž baterie zařízení.

Celkově lze říci, že noční režim Map Google zlepšuje uživatelský zážitek tím, že uživatelům poskytuje vizuálně příjemnější a zdroje šetřící způsob používání programu při slabém osvětlení.