Věk Caryho Elwese v roce 1987 a další fascinující zajímavosti o Princezně nevěstě

Princezna nevěsta, která vyšla v roce 1987, se stala uznávanou klasikou pro diváky všech věkových kategorií. Okouzlující zápletka, nestárnoucí postavy a chytré dialogy jí dodávají nadčasový půvab. Mezi často kladené otázky patří například: „Kolik bylo v roce 1987 Cary Elwesovi?“. Kromě odpovědi na tuto otázku se v tomto článku podíváme i na další fascinující aspekty tohoto filmu.

Šviháckého hrdinu Westleyho z Princezny nevěsty hrál Cary Elwes, který se narodil 26. října 1962. Proto odečteme jeho rok narození od roku 1987, abychom získali jeho věk v tomto roce. V době natáčení a uvedení filmu Princezna nevěsta by Elwesovi bylo 24 let. Elwes v té době, kdy byl ještě mladíkem, předvedl neuvěřitelný výkon, který se od té doby stal rozpoznatelným.

Zaměřme se nyní na další často kladené téma: „Kolik bylo tomu klukovi ve filmu Princezna nevěsta?“. Fred Savage ztvárnil vnuka, který poslouchá dědečkův strhující příběh. Savage, který se narodil 9. července 1976, se ve filmu objevil, když mu bylo pouhých 11 let. Jeho vnímavé mládí a upřímné reakce na příběh nabídly ději filmu fascinující hloubku.

Westley, kterého hraje Cary Elwes, pronese jednu z nejpamátnějších vět filmu Princezna nevěsta. Když se Westley a princezna Buttercup, kterou hraje Robin Wrightová, znovu setkají, Westley pronese slavná slova „Jak si přeješ“. Tato zdánlivě nedůležitá věta, která vyjadřuje Westleyho intenzivní lásku k Buttercup v průběhu celého filmu, má hluboký význam. Od té doby se vyvinula v oblíbený slogan zamilovaných po celém světě.

Cary Elwes byl proslulý svým nasazením pro roli, pokud jde o kaskadérské kousky ve filmu Princezna nevěsta. Elwes prováděl mnoho kaskadérských kousků sám, což dodávalo akčním scénám opravdový ráz. Pro složitější nebo nebezpečnější pohyby však bylo občas zapotřebí kaskadérského dubléra. Nicméně Elwesova oddanost roli mu umožnila plně se vžít do Westleyho a vytvořit přesvědčivé a trvalé ztvárnění.

V neposlední řadě záleží na vašem věku, zda se vám Princezna nevěsta bude líbit, nebo ne. Film je proslulý svým rozmarným a humorným vyprávěním, díky čemuž je vhodný pro široké publikum. Díky podmanivým obrazům a sympatickým postavám je film přitažlivý pro diváky všech věkových kategorií, i když menší děti nemusí plně pochopit všechny složitosti děje. Obecně platí, že děti ve věku kolem 8-9 let a starší mohou zcela ocenit a pochopit humor a dobrodružství filmu.

Na závěr dodejme, že Cary Elwes ztvárnil v roce 1987 ve svých 24 letech roztomilého hrdinu Westleyho z filmu Princezna nevěsta. Vnuka Freda Savage ztvárnil, když mu bylo 11 let. Hlášku z filmu „Jak si přeješ“ říká Elwesova postava v narážce na svou náklonnost k princezně Buttercup. Elwes prokázal své nasazení pro roli tím, že mnoho kaskadérských kousků prováděl sám. Díky svému širokému záběru, který umožňuje divákům všech věkových kategorií ocenit strhující příběh, přetrvá Princezna nevěsta ještě mnoho generací.

FAQ
Kolik let bylo Mandy ve filmu Princezna nevěsta?

Dne 30. listopadu 1952 se narodil Mandy Patinkin. Ve filmu Princezna nevěsta ztvárnila postavu Iniga Montoyi. Podle tohoto výpočtu by Mandy Patinkinové bylo v době uvedení filmu do kin v roce 1987 přibližně 34 let.

Je Princezna nevěsta vhodná pro desetileté děti?

Film Princezna nevěsta je obvykle považován za vhodný pro děti od 10 let. Film s ratingem PG je proslulý svou fantazií a dobrodružnými aspekty pro celou rodinu. Vždy je však dobré, aby si rodiče předem prostudovali látku a ujistili se, že je vhodná pro vývoj a citlivost jejich dítěte.

Proč se Wesley neprozradil?

Wesley, kterého ve filmu Princezna nevěsta ztvárnil Cary Elwes, tají svou identitu z několika důvodů. Především se Wesley chtěl ujistit, že jeho plán na záchranu princezny Buttercup ze spárů prince Humperdincka bude účinný, protože byl po mnoho let považován za mrtvého. Kdyby se prozradil příliš brzy, mohlo by to misi ohrozit.

Za druhé se Wesley snažil zaskočit své protivníky a přelstít je. V přestrojení za Děsivého piráta Robertse vstoupil do paláce prince Humperdincka a tajně pracoval na záchraně Buttercupu, aniž by na sebe upozornil.

Celkově se Wesley strategicky rozhodl skrýt svou pravou identitu, aby zvýšil své šance na úspěch a ochránil princeznu Buttercup.