Jak opravit chybějící spustitelný soubor služby Steam

Nejste sami, pokud používáte službu Steam a při pokusu o spuštění hry jste narazili na oznámení o problému „Chybějící spustitelný soubor“. Tento nepříjemný problém má řadu příčin, ale naštěstí existuje řada kroků, kterými jej můžete odstranit a pokračovat v hraní. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak vyřešit chybu chybějícího spustitelného souboru služby Steam, a budeme se zabývat souvisejícími otázkami, například jak aktualizovat knihovnu služby Steam, kde najít instalační složku služby Steam, jak vyřešit problém se spustitelným souborem a proč může chybět spustitelný soubor.

1. Zkontrolujte herní soubory Poškozený herní soubor je jednou z nejčastějších příčin problému s chybějícím spustitelným souborem. Tento problém můžete napravit pomocí integrovaného nástroje služby Steam, který zkontroluje integritu herních souborů. Postup je následující:

– Spusťte službu Steam a přejděte do knihovny.

– Po kliknutí pravým tlačítkem myši na hru, která má problém s chybějícím spustitelným souborem, vyberte z kontextové nabídky možnost Vlastnosti.

– V okně Vlastnosti vyberte možnost Ověřit integritu herních souborů v položce Místní soubory. Služba Steam poté analyzuje soubory hry, zda nechybí nebo nejsou poškozené, a nahradí je. 2. Ověřte nastavení brány firewall a antivirového softwaru Někdy může nastavení brány firewall nebo antivirového softwaru vyvolat konflikt se službou Steam a způsobit problém s chybějícím spustitelným souborem. Můžete zkusit dočasně vypnout bránu firewall a antivirový software a zjistit, zda to problém vyřeší. Pokud ano, můžete přidat službu Steam jako výjimku nebo ji zařadit na bílou listinu v bezpečnostním programu, abyste předešli dalším kolizím.

3. Nainstalujte hru ještě jednou Pokud výše uvedené návrhy problém nevyřeší, bude možná nutné hru nainstalovat znovu. Abyste předešli ztrátě dat, nezapomeňte si předtím vytvořit zálohu všech uložených souborů nebo herních dat. K přeinstalování hry ve službě Steam použijte tyto pokyny: Otevřete službu Steam a přejděte do knihovny. Klikněte na hru pravým tlačítkem myši a z nabídky vyberte možnost Odinstalovat.

– Po odinstalování hry restartujte počítač.

– Po restartování počítače otevřete službu Steam a znovu navštivte knihovnu.

– Chcete-li hru znovu nainstalovat, vyhledejte ji v obchodě a vyberte možnost Instalovat.

4. Zjištění složky, do které byla služba Steam nainstalována Zjištění umístění instalace služby Steam může být obtížné, což může ztížit řešení problémů a jejich opravu. Při hledání instalační složky služby Steam postupujte podle následujících postupů: Otevřete službu Steam a přejděte do knihovny. Klikněte pravým tlačítkem myši na libovolnou hru a v nabídce vyberte možnost Vlastnosti.

– Na kartě Místní soubory v dialogovém okně Vlastnosti vyberte možnost Procházet místní soubory. Instalační složka služby Steam se otevře v Průzkumníku souborů a cesta k ní bude viditelná v adresním řádku. Proč můj soubor EXE neexistuje? Zmizení spustitelného souboru neboli souboru EXE může být způsobeno různými faktory. Může to být důsledek chybné instalace, falešně pozitivní antivirové detekce, neúmyslného odstranění nebo dokonce infekce. Abyste předešli ztrátě souborů EXE, ujistěte se, že je váš počítač pravidelně aktualizován antivirovým softwarem, provádějte pravidelné antivirové kontroly a vyhněte se stahování souborů z nespolehlivých zdrojů, pokud to není nezbytně nutné.

Jak opravit spustitelný soubor Níže uvedené kroky lze použít k opravě chybějícího nebo poškozeného spustitelného souboru: Spusťte antivirovou kontrolu souboru, abyste se ujistili, že není infikován.

– Pokud soubor chybí, zjistěte, zda jej lze obnovit pomocí zálohy nebo koše v počítači.

– Pokud je soubor poškozen, můžete zkusit znovu nainstalovat program nebo aplikaci, jejíž je součástí. Alternativně můžete zkusit soubor znovu získat ze spolehlivého zdroje a nahradit jím ten stávající.

Závěrem lze problém s chybějícím spustitelným souborem služby Steam vyřešit dvojitou kontrolou souborů hry, dvojitou kontrolou nastavení antivirového programu a brány firewall, dvojitou kontrolou umístění instalace hry nebo novou instalací hry. Kromě toho může znalost příčin chybějícího souboru EXE a způsobu jeho nahrazení pomoci předejít podobným problémům v budoucnu. Chcete-li si zachovat bezproblémový herní zážitek ve službě Steam, mějte na paměti, že při provádění změn v systémových souborech je třeba být vždy opatrný a udržovat antivirový program v aktuálním stavu.

FAQ
Jak přeinstalovat službu Steam, aniž bych přišel o herní data?

Chcete-li přeinstalovat službu Steam bez ztráty herních dat, můžete postupovat podle těchto pokynů:

1. Zálohujte herní soubory: Abyste měli jistotu, že neztratíte žádný postup, zálohujte si před odinstalováním služby Steam herní soubory. Toho lze dosáhnout tak, že přejdete do instalačního adresáře služby Steam, který se obvykle nachází na adrese C:Program Files (x86)Steam, a přesunete celou složku „steamapps“ na jiné místo, například na externí pevný disk nebo do jiného adresáře v počítači.

2. Odeberte službu Steam: Chcete-li službu Steam z počítače zcela odstranit, přejděte do Ovládacích panelů a vyberte možnost „Odinstalovat program“ (Windows) nebo použijte nástroj App Cleaner & Uninstaller (Mac).

3. Stáhněte si program Steam a znovu jej nainstalujte: Nejnovější verzi instalačního programu služby Steam pro váš operační systém si můžete stáhnout na oficiálních stránkách služby Steam (https://store.steampowered.com). Po stažení spusťte instalační program a podle pokynů na obrazovce znovu nainstalujte službu Steam.

Znovu nainstalujte službu Steam, poté program vypněte a přejděte do nové instalační složky služby Steam, abyste obnovili herní soubory. Nahraďte novou složku „steamapps“ v instalačním adresáři služby Steam kopií složky „steamapps“ ze zálohy, kterou jste vytvořili v kroku 1.

5. Prozkoumejte herní soubory: Přihlaste se ke svému účtu služby Steam a spusťte ji. Klikněte na každou hru v knihovně, zvolte „Vlastnosti“ a přejděte na kartu „Místní soubory“. Chcete-li nechat službu Steam zkontrolovat, zda nechybí nebo nejsou poškozeny soubory, vyberte možnost „Verify Integrity of Game Files“ a postupujte podle pokynů na obrazovce.

Podle těchto pokynů můžete službu Steam přeinstalovat, aniž byste přišli o herní data. Pro případ neočekávaných problémů však vždy doporučujeme uložit si zálohu herních souborů.