Přeměna klávesnice na spouštěcí panel. Komplexní průvodce

Jak přenastavit klávesnici?
Klávesová zkratka: Rozložení klávesnice se dá přepínat stisknutím kláves Alt+Shift.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Představte se: Četní milovníci hudby a tvůrci vždy hledají neotřelé přístupy, jak zlepšit své dovednosti v oblasti hudební produkce. Přeměna vaší klaviatury na launchpad je jedním ze způsobů, jak snadno manipulovat s mnoha složkami vaší hudební kompozice. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak používat klávesnici jako launchpad, jak ji používat jako MIDI FL, zda je kompatibilní s jinými MIDI zařízeními a zda lze launchpad používat jako klavír. Použití klaviatury jako launchpadu:

Jak na to:

Chcete-li použít klávesnici jako launchpad, musíte použít software pro mapování MIDI. Pomocí tohoto softwaru můžete různým klávesám klávesnice přiřadit jedinečné role a přeměnit je tak na tlačítka launchpadu. K dispozici je mnoho softwarových řešení pro mapování MIDI, každé s jedinečnou sadou funkcí a vlastností, včetně aplikací Ableton Live, FL Studio a Bitwig Studio.

Začněte připojením klávesnice k počítači přes USB. Po připojení otevřete svůj oblíbený program pro mapování MIDI a přejděte do oblasti mapování MIDI. Každé klávese na vaší klaviatuře zde můžete přiřadit samostatnou funkci. Můžete určit klávesu pro spuštění přehrávání bicích samplů, jinou pro aktivaci efektů atd. Vyzkoušejte několik přiřazení, dokud nenajdete systém, který vám bude vyhovovat.

MIDI FL pomocí klaviatury:

Pokud používáte aplikaci FL Studio, je postup přeměny klaviatury na MIDI kontrolér jednoduchý. Pomocí vestavěných funkcí mapování MIDI aplikace FL Studio můžete rychle namapovat klávesy klávesnice na určité operace. Stačí spustit aplikaci FL Studio, vybrat nabídku Možnosti a připojit klávesnici k počítači. Poté zvolte nastavení MIDI a zkontrolujte, zda je vaše klávesnice detekována. Po namapování požadovaných funkcí na klávesy klávesnice můžete začít používat FL Studio jako MIDI kontrolér.

MIDI pomocí klávesnice:

Vaše klávesnice může fungovat jako zařízení MIDI, ano. Většina současných klávesnic je vybavena funkcí MIDI, která vám po připojení k počítači umožní používat je jako MIDI kontrolér. Možnost používat klávesy, knoflíky a posuvníky klaviatury k manipulaci s různými funkcemi vašeho DAW a virtuálních nástrojů otevírá širokou škálu tvůrčích možností.

Připojte klaviaturu k počítači pomocí USB nebo MIDI kabelů a používejte ji jako MIDI zařízení. Ujistěte se, že je klaviatura počítačem rozpoznána jako zařízení MIDI. Klávesnici pak můžete používat jako MIDI kontrolér tak, že ji k tomu nakonfigurujete ve svém DAW nebo MIDI programu. Získáte tak možnost používat klaviaturu ke hře na virtuální nástroje, nahrávání dat MIDI a ovládání mnoha parametrů.

Vytvoření klavíru z Launchpadu: Launchpad lze sice použít ke spouštění samplů a klipů, ale primárně je určen spíše jako mřížkový kontrolér než jako typické piano. Launchpady často postrádají klávesy a možnosti potřebné k věrné reprodukci schopností klavíru. Tlačítkům na launchpadu lze pomocí příslušného softwaru a mapování přiřadit hraní konkrétních not nebo akordů. To může být užitečné při vytváření originálních prvků pro vaši hudební produkci nebo pro živá vystoupení.

Shrnutí:

Využití klaviatury jako launchpadu rozšiřuje váš tvůrčí potenciál a zlepšuje vaši schopnost produkovat hudbu. Pomocí softwaru pro mapování MIDI můžete klávesám klaviatury rychle přiřadit akce a řídit mnoho oblastí hudební tvorby. Klávesnici můžete také využívat jako nezávislé MIDI zařízení nebo jako MIDI kontrolér uvnitř aplikace FL Studio. S vhodným softwarem a mapováním lze launchpad stále používat ke spouštění klavírních not nebo akordů, i když nemůže zcela nahradit klavír. Proč tedy nevyužít klaviaturu jako launchpad k prozkoumání možností a posunu v hudební produkci?

FAQ
Mohu na Launchpadu hrát na klavír?

Na Launchpadu můžete do jisté míry hrát na klavír. Launchpad lze použít jako MIDI kontrolér pro hraní virtuálních nástrojů, například zvuků klavíru, i když jeho primárním účelem je spouštět a spouštět klipy, smyčky a samply. Můžete skládat melodie a hrát akordy namapováním tlačítek Launchpadu na různé klávesy klavíru. Je důležité mít na paměti, že Launchpad postrádá běžné klavírní klávesy, takže hraní se bude lišit od používání typické klaviatury klavíru.

Jak vytvořím klaviaturu na obrazovce?

Pro zviditelnění klávesnice na obrazovce můžete provést následující akce: 1. V systému Windows otevřete program „Nastavení“ z nabídky Start tak, že přejdete do nabídky Start.

– V nabídce „Usnadnění přístupu“ vyberte položku „Klávesnice“. Zapnutím možnosti „Klávesnice na obrazovce“ vyvoláte na obrazovce virtuální klávesnici. 2. Přístup k položce „Předvolby systému“ na počítači Mac získáte otevřením nabídky Apple.

– Klepnutím na „Klávesnice“ vyberte kartu „Klávesnice“.

– Zaškrtněte políčko „Zobrazit klávesnici a prohlížeče znaků v panelu nabídek“. Jakmile se v panelu nabídek objeví nová ikona, klikněte na ni a výběrem možnosti „Zobrazit prohlížeč klávesnice“ zobrazte virtuální klávesnici. 3. V zařízení se systémem Android otevřete nabídku Nastavení jejím výběrem. V rozevírací nabídce zvolte „Systém“ a poté „Jazyky a zadávání“. V závislosti na zařízení klepněte na „Virtuální klávesnice“ nebo „Klávesnice na obrazovce“.

– Vyberte klávesnici, kterou právě používáte, a potvrďte, že je zapnutá možnost zobrazení klávesnice na obrazovce. Pokud používáte systém iOS, otevřete na iPhonu nebo iPadu aplikaci Nastavení.

Po klepnutí na položku vyberte v nabídce „Obecné“ položku „Klávesnice“.

– Po výběru možnosti „Klávesnice“ se zobrazí seznam dostupných klávesnic. V nabídce „Přidat novou klávesnici“ vyberte možnost „Emoji a klávesnice“. Nyní můžete stisknutím ikony zeměkoule na klávesnici zařízení přepnout na klávesnici na obrazovce při spuštění jakéhokoli programu, který vyžaduje klávesnici.

Pomocí těchto pokynů můžete rychle vytvořit klávesnici na obrazovce, čímž získáte virtuální náhradu fyzické klávesnice.