Jak připojit naskenovaný dokument k e-mailu v iPhonu

Odesílání naskenovaných dokumentů e-mailem se v současné digitální době stalo nezbytným aspektem našeho každodenního života. Možnost připojit sken k e-mailu v iPhonu vám pomůže ušetřit čas a námahu, ať už posíláte podepsanou smlouvu, žádost o zaměstnání nebo jakýkoli jiný důležitý dokument. V tomto článku vás provedeme jednotlivými kroky a odpovíme na často kladené otázky týkající se skenování a odesílání dokumentů e-mailem v iPhonu.

1. Jak mohu přidat naskenovaný soubor do již odeslaného e-mailu? Na iPhonu je připojení naskenovaného dokumentu k existujícímu e-mailu jednoduchý proces. Otevřete e-mail, ke kterému chcete dokument připojit, nebo v případě potřeby spusťte nový e-mail. Poté klepnutím na tělo e-mailu otevřete nabídku úprav. V systému iOS 14 a předchozích nebo v systému iOS 15 hledejte možnost „Vložit fotografii nebo video“, která je označena ikonou fotoaparátu. Když na ni klepnete, máte dvě možnosti: „Pořídit fotografii nebo video“ nebo „Vybrat existující“. Chcete-li získat přístup ke sbírce fotografií v iPhonu, zvolte „Vybrat existující“.

Najděte v knihovně fotografií naskenovaný dokument, který chcete připojit, a klepněte na něj. Tím se soubor přidá jako příloha k e-mailu. V případě potřeby můžete přidat zprávu nebo další přílohy. Jakmile budete s e-mailem spokojeni, klepněte na tlačítko odeslat a odešlete jej spolu s přiloženým skenem příjemci. Jak mohu naskenovat dokument a odeslat jej e-mailem?

2. V iPhonu je skenování dokumentu a jeho odeslání e-mailem bezchybný proces. Skenování dokumentů je jednoduché a pohodlné díky vestavěné aplikaci Poznámky společnosti Apple. Otevřete aplikaci Poznámky a klepnutím na tlačítko „+“ přidejte novou poznámku. V poznámce hledejte ikonu fotoaparátu, a to buď v nabídce formátování textu (iOS 15), nebo na panelu nástrojů nad klávesnicí (iOS 14 a starší).

Klepněte na ikonu fotoaparátu a poté vyberte možnost „Skenovat dokumenty“. Váš dokument bude automaticky naskenován, pokud jej zarovnáte do rámečku na obrazovce. Pokud potřebujete více stránek, můžete stisknout tlačítko „+“. Po projití všech stránek dokončíte skenování klepnutím na „Uložit“.

Klepnutím na tlačítko sdílení (viditelné jako čtverec se šipkou směřující nahoru) odešlete naskenovaný dokument e-mailem. Naskenovaný dokument bude spojen s novým e-mailem, když na listu sdílení vyberete možnost „Mail“. Chcete-li naskenovaný dokument odeslat, zadejte e-mailovou adresu příjemce, přidejte téma a případné další informace a klepněte na tlačítko Odeslat.

3. Jak mohu v iPhonu připojit soubor k e-mailu? V iPhonu je přiložení dokumentu k e-mailu srovnatelné s naskenovaným dokumentem. Klepnutím na tělo e-mailu otevřete nabídku úprav při vytváření nového e-mailu nebo odpovědi na stávající e-mail. V iOS 14 a předchozích verzích byla možnost „Vložit fotografii nebo video“ označena ikonou fotoaparátu; v iOS 15 byla označena znaménkem plus. Vyhledejte ji a klepněte na ni.

Chcete-li získat přístup ke své sbírce fotografií, vyberte ze seznamu alternativ možnost „Vybrat existující“. Najděte dokument, který chcete připojit, a klepněte na něj. Soubor bude přidán jako příloha k e-mailu. Po přidání dalšího textu nebo příloh podle potřeby odešlete e-mail s přiloženým dokumentem. Proč nemohu odeslat skenování z iPhonu e-mailem? Může existovat několik důvodů, proč nemůžete odeslat skenování z iPhonu e-mailem. Nejprve se ujistěte, že vaše internetové připojení je stabilní. Pokud nemáte připojení k internetu, nebudete moci odesílat e-maily ani provádět jiné online aktivity.

Ujistěte se, že je v iPhonu nastaven také e-mailový účet. Pokud chcete zkontrolovat, zda je váš e-mailový účet správně nastaven, přejděte do Nastavení, klepněte na „Mail“ a poté vyberte „Účty“. Pokud tomu tak není, postupujte podle pokynů a nastavte svůj e-mailový účet.

Nakonec se ujistěte, že má váš iPhone dostatek úložného prostoru. Odesílání e-mailů s přílohami nemusí fungovat, pokud je ve vašem zařízení mimo jiné málo úložného prostoru. Chcete-li uvolnit místo, odstraňte nepotřebné soubory nebo aplikace.

A konečně, s využitím vestavěných aplikací a funkcí Apple je přiložení naskenovaného souboru k e-mailu v iPhonu jednoduchou operací, kterou lze provést. Pokud budete postupovat podle výše uvedených kroků, můžete naskenované dokumenty snadno odeslat. Ujistěte se, že máte spolehlivé připojení k internetu, správně nastavený e-mailový účet a dostatek úložného prostoru v zařízení pro případ, že byste narazili na nějaké problémy.

FAQ
Jak importuji naskenovaný dokument z iPhonu?

Pomocí těchto kroků můžete importovat naskenovaný dokument z iPhonu: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Poznámky. 2. Klikněte přesně na poznámku, do které jste uložili naskenovaný dokument, nebo stisknutím ikony „+“ přidejte novou poznámku. 3. Klepněte na ikonu fotoaparátu uvnitř poznámky, která je umístěna nad klávesnicí. 4. Zobrazí se nabídka s mnoha možnostmi. Měla by být vybrána možnost „Skenovat dokumenty“. 5. Ujistěte se, že je dokument v rámečku dobře viditelný, a to tak, že nad něj umístíte fotoaparát iPhonu. 6. Fotoaparát dokument automaticky vyhledá a zachytí. V případě potřeby můžete ručně změnit polohu rohů dokumentu. Po dokončení skenování můžete buď přejít k následující fázi, nebo klepnutím na ikonu „+“ přidat k dokumentu další stránky. Chcete-li naskenovaný dokument uložit, vyberte v osmém kroku možnost „Keep Scan“.

9. Dokument se po uložení zobrazí jako obrázek v poznámce. 10. Otevřete aplikaci Mail na iPhonu a přidejte naskenovaný dokument do e-mailu. 11. Spusťte nový e-mail, do kterého zadejte e-mailovou adresu příjemce, předmět a případné další údaje. 12. Klepnutím na tělo e-mailu zobrazte možnosti úprav a poté klepněte na šipku doprava. 13. V seznamu možností vyberte možnost „Vložit fotografii nebo video“. 14. Vyhledejte naskenovaný dokument v knihovně fotografií nebo v aplikaci Poznámky a vyberte jej. 15. Naskenovaný dokument bude přidán jako příloha k e-mailu. 16. Ještě jednou e-mail zkontrolujte, zda je vše tak, jak chcete, a poté jej odešlete.

Podle následujících kroků můžete bez námahy importovat naskenovaný dokument z iPhonu a připojit jej k e-mailu.