Jak vytvořit vyplnitelné formuláře v aplikaci Excel 2010

Jak vytvořit Vyplnitelný formulář?
Existuje více než dva způsoby,jak vytvořit vyplnitelný formulář. Můžete jej vytvořit z aplikací Microsoft Word,Excel,PowerPoint,pomocí online návrhářských nástrojů a připravených formulářů,jako jsou formuláře Google nebo JotForm,nebo můžete vytvářet vyplnitelné PDF pomocí PDF editoru online,napříkladDeftPDF. Cached
Další informace najdete na deftpdf.com

V aplikaci Excel 2010 můžete vytvořit vyplnitelné formuláře, které můžete použít ke shromažďování dat nebo získávání informací od ostatních. Excel má nástroje, které potřebujete k vytvoření a přizpůsobení formuláře, ať už potřebujete vytvořit jednoduchý, nebo složitější formulář. V tomto příspěvku projdeme postup vytváření vyplnitelných formulářů v aplikaci Excel 2010 krok za krokem a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami na toto téma.

K vytvoření vyplnitelného formuláře lze použít vestavěné ovládací prvky formuláře v aplikaci Excel 2010. Pomocí těchto ovládacích prvků můžete přidávat různá vstupní pole, včetně zaškrtávacích políček, rozevíracích nabídek a textových polí. V aplikaci Excel 2010 vytvořte vyplnitelný formulář podle následujících kroků: V prvním kroku otevřete aplikaci Excel 2010 a vytvořte nový pracovní list. Základem vašeho vyplnitelného formuláře bude tento. 2. Na pásu karet aplikace Excel vyberte kartu „Vývojář“. Kartu Vývojář lze zviditelnit, pokud přejdete do nabídky Možnosti aplikace Excel, zvolíte možnost „Přizpůsobit pás karet“ a poté zaškrtnete políčko vedle položky „Vývojář“. 3. Na kartě Vývojář vyberte tlačítko „Vložit“ ve skupině Ovládací prvky. U různých ovládacích prvků formuláře se zobrazí rozbalovací nabídka. 4. Z nabídky vyberte požadovaný ovládací prvek formuláře. Chcete-li například přidat textové pole, vyberte z nabídky položku „Textové pole“. 5. Klepnutím vyberte místo na listu, kam chcete umístit ovládací prvek formuláře. Tím se ovládací prvek přidá na pracovní list. 6. Upravte ovládací prvek formuláře podle svých požadavků. Ovládací prvek lze přesouvat a měnit jeho velikost, upravovat jeho nastavení a lze jej dokonce propojit s dalšími buňkami pro zadávání dat.

7. Opakování je klíčem k přidání dalších ovládacích prvků formuláře do pracovního listu ve fázích 4-6. Chcete-li vytvořit kompletní vyplnitelný formulář, přidejte tolik ovládacích prvků, kolik je třeba.

Nyní zodpovíme několik relevantních dotazů:

1. Kde se v aplikaci Excel 2010 nachází tlačítko formuláře?

V aplikaci Excel 2010 je karta Vývojář, často označovaná jako tlačítko formuláře, ve výchozím nastavení skrytá. Pokud jej chcete použít, otevřete nabídku Možnosti aplikace Excel, zvolte možnost „Přizpůsobit pás karet“ a poté vyberte možnost „Vývojář“. Na pásu karet aplikace Excel se poté zobrazí karta Vývojář, na které můžete najít ovládací prvky formuláře potřebné k vývoji vyplnitelných formulářů.

2. Jak mohu v aplikaci Excel 2007 vytvořit vyplnitelný formulář?

V aplikaci Excel 2007 je vytváření vyplnitelných formulářů totožné s tím, jak se provádí v aplikaci Excel 2010. V aplikaci Excel 2007 však není ve výchozím nastavení povolena karta Vývojář. Lze ji zapnout kliknutím na ikonu „Office“, výběrem možnosti „Možnosti aplikace Excel“ a zaškrtnutím políčka u položky „Zobrazit kartu Vývojář na pásu karet“. Jakmile je karta Vývojář přístupná, můžete vytvářet vyplnitelné formuláře podle stejných pokynů jako dříve. 3. Jak vytvořit jednoduchý formulář aplikace Excel? K vytvoření základního formuláře v aplikaci Excel lze použít dříve nastíněné postupy pro přidání ovládacích prvků formuláře. Začněte tím, že se rozhodnete, která vstupní pole, jako jsou textová pole nebo zaškrtávací políčka, bude váš formulář vyžadovat. Poté přidejte požadované ovládací prvky formuláře na pracovní list a proveďte případné úpravy. Zachovejte úhledné a přehledné uspořádání a myslete na to, abyste uvedli podrobné pokyny, které návštěvníkům usnadní používání a dokončení formuláře.

Závěrem lze říci, že aplikace Excel 2010 umožňuje snadno vytvářet vyplnitelné formuláře, které mohou být přizpůsobeny vašim jedinečným požadavkům. Vestavěné ovládací prvky formulářů aplikace Excel umožňují navrhovat a vytvářet podrobné vyplnitelné formuláře, které usnadňují sběr dat a informací.

FAQ
Existují v aplikaci Excel šablony formulářů?

Ano, Excel má přístupné šablony formulářů. Pomocí množství předpřipravených šablon formulářů, které Excel nabízí, můžete rychle sestavit vyplnitelné formuláře. Tyto šablony zahrnují šablony pro evidenci výdajů, správu zásob a mnoho dalších kategorií. Použitím těchto šablon formulářů můžete ušetřit čas a práci místo vytváření formulářů od začátku. V aplikaci Excel 2010 můžete přejít na kartu „Soubor“, zvolit možnost „Nový“ a poté do vyhledávacího pole zadat „Šablony formulářů“, čímž získáte přístup k šablonám formulářů.

Jak vytvořím vyplnitelný formulář?

Při vytváření vyplnitelného formuláře v aplikaci Excel 2010 je třeba postupovat podle následujících postupů: Otevřete aplikaci Excel a přejděte na pracovní list, na kterém chcete v kroku 1 sestavit formulář. 2. Určete pole nebo místa, kam budou uživatelé zadávat své údaje. Jedním z nich může být jakýkoli ovládací prvek formuláře, včetně zaškrtávacích políček, rozevíracích nabídek a textových polí. 3. Otevřete aplikaci Excel a vyberte kartu „Vývojář“. Pokud tuto kartu nevidíte, možná ji budete muset nejprve povolit. Toho dosáhnete tak, že vyberete „Soubor“ > „Možnosti“ > „Přizpůsobit pás karet“ a poté v pravém sloupci zaškrtnete políčko „Vývojář“. 4. Vyberte typ ovládacího prvku formuláře, který chcete přidat, kliknutím na něj v části „Ovládací prvky“ na kartě „Vývojář“. Chcete-li například vytvořit textové pole, klikněte na tlačítko „Insert“ (Vložit) v části „Form Controls“ (Ovládací prvky formuláře) a z rozevírací nabídky vyberte „Text Box“ (Textové pole). 5. Chcete-li umístit ovládací prvek formuláře na požadované místo, klikněte a přetáhněte jej na pracovní list. Podle potřeby upravte jeho velikost a polohu. Pro každý ovládací prvek formuláře, který chcete přidat na pracovní list, opakujte kroky 4 a 5. Když na formulářový ovládací prvek kliknete pravým tlačítkem myši, vyberte v závislosti na typu ovládacího prvku možnost „Upravit text“ nebo „Upravit možnosti“, abyste jej mohli přizpůsobit.

7. Podle svých potřeb změňte atributy, například text popisku, položky seznamu nebo výchozí hodnoty. Pokud je to nutné, chraňte pracovní list, abyste zajistili, že uživatelé budou moci pracovat pouze s ovládacími prvky formuláře. Toho dosáhnete výběrem možnosti „Chránit list“ na kartě „Prohlížení“ na pásu karet aplikace Excel. Po zadání případného hesla nebo stanovení předvoleb klepněte na tlačítko „OK“. 9. Uložte dokument aplikace Excel a zpřístupněte jej uživatelům. Ti nyní mohou vyplnit vámi vytvořená vyplnitelná pole formuláře informacemi.

Vyplnitelný formulář v aplikaci Excel 2010 můžete vytvořit podle následujících kroků.