Jak používat titulky v telefonu se systémem Android

Jak si zapnout titulky?
Zapněte nebo vypněte výchozí nastavení

  1. Klepněte na svoji profilovou fotku .
  2. Klepněte na Nastavení .
  3. Vyberte možnost Titulky.
  4. Klepněte na Zobrazit titulky, aby se titulky zobrazovaly vždy, když jsou dostupné.
Další informace najdete na support.google.com

Možnost zobrazit text na obrazovce a poskytnout mluveným informacím, jako jsou telefonní hovory nebo videohovory, vizuální reprezentaci je klíčovou funkcí telefonů se systémem Android. Kroky v tomto článku vás provedou využíváním titulků v telefonu se systémem Android, včetně toho, jak je povolit, co jsou zač, jak využívat živé titulky a jak přidávat titulky k textu.

Jak nejprve titulky v telefonu povolím?

V telefonu se systémem Android je povolení titulků jednoduchý postup. Uděláte to takto: V zařízení se systémem Android otevřete aplikaci Nastavení v kroku

a.

b. Přejděte na položku „Zpřístupnění“ posunutím dolů.

c. Vyhledejte a vyberte možnost „Titulky“ nebo „Titulky“.

d. Posuňte přepínač titulků do polohy zapnuto. Kromě toho můžete změnit styl, velikost a barvu písma titulků a také způsob jejich zobrazení a chování.

Co znamenají titulky v zařízení se systémem Android? Na obrazovce telefonu se systémem Android jsou titulky a titulky texty, které poskytují textový překlad zvukových informací. Jsou užitečné zejména pro ty, kteří mají problémy se sluchem, v hlučném prostředí nebo při sledování filmů v jazyce, který nemusíte ovládat. Pomocí titulků můžete zabránit tomu, aby vám unikly důležité rozhovory nebo informace. Jak mohu používat živé titulky v zařízení se systémem Android?

3. Některé chytré telefony se systémem Android obsahují úžasnou funkci známou jako živé titulky, která dokáže okamžitě vytvořit titulky pro jakýkoli zvuk přehrávaný v telefonu, včetně podcastů, telefonních rozhovorů a videí. Chcete-li používat živé titulky, postupujte v zařízení se systémem Android podle následujících kroků:

a. Přehrajte zvukový obsah.

b. Stiskněte tlačítko zvýšení nebo snížení hlasitosti.

c. Klepněte na ikonu titulků, která se zobrazí vedle posuvníku hlasitosti, což je obvykle řečová bublina. Na obrazovce se začnou objevovat živé titulky, které zobrazují mluvené informace v reálném čase. Jak zahrnout titulek do textu?

V závislosti na situaci existují různé způsoby, jak přidat titulky do textu. Zde je několik typických způsobů začlenění titulků do textu: Požadovaný titulek můžete jednoduše umístit vedle textu, ke kterému jej chcete přidat, při odesílání textové zprávy nebo pomocí aplikace pro zasílání zpráv.

a.

b. V příspěvcích na sociálních sítích: Při zveřejňování fotografií nebo videí na platformách sociálních médií se často naskýtá možnost přidat k nim titulek nebo popis, abyste uvedli více souvislostí nebo informací.

c. Při použití editorů dokumentů lze obvykle k fotografiím nebo multimediálním prvkům přidat titulky nebo popisky. Příkladem takových editorů jsou Microsoft Word a Google Slides.

V neposlední řadě jsou popisky užitečnou funkcí telefonů se systémem Android, která nabízí přístupnost a pohodlí za různých okolností. Podle pokynů v tomto článku můžete v telefonu se systémem Android rychle povolit titulky, používat živé titulky a přidávat titulky k textu. Využití této funkce vám umožní používat smartphone inkluzivnějším a příjemnějším způsobem.

FAQ
Jak získám přístup k titulkům?

Pomocí těchto kroků získáte přístup k titulkům v telefonu se systémem Android: 1. V zařízení se systémem Android otevřete aplikaci „Nastavení“.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. 3. Vyhledejte nebo vyberte možnost „Titulky“ nebo „Titulky“. 4. Přepněte přepínač zapnutí titulků do polohy zapnuto.

5. V závislosti na modelu telefonu a verzi systému Android můžete při přizpůsobování popisků také změnit barvu, styl nebo velikost textu. Při přehrávání multimediálních souborů, které podporují titulky, by se po povolení titulků měly zobrazit na obrazovce. Konkrétní kroky se mohou výrazně lišit v závislosti na značce a typu telefonu se systémem Android a operačním systému Android, který používáte.

Jak aktivuji titulky?

Chcete-li v telefonu se systémem Android povolit titulky, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete v zařízení se systémem Android aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. 3. Vyhledejte a vyberte možnost „Titulky“ nebo „Titulky“. 4. Posunutím tlačítka povolte titulky nebo titulky. Klepnutím na tlačítko možností vedle přepínače můžete titulky dále přizpůsobit.

5. 6. V nastavení titulků můžete změnit velikost textu, styl, barvu, barvu pozadí a další proměnné zobrazení podle svého vkusu. Pokud jsou titulky povoleny a přizpůsobeny, zobrazí se vždy, když jsou nabízeny v médiích a aplikacích kompatibilních s vaším telefonem Android. Obecně lze říci, že možnosti titulků nebo titulků se nacházejí v části Zpřístupnění v aplikaci Možnosti. Postupy se však mohou výrazně lišit v závislosti na verzi systému Android a modelu zařízení, které používáte.

Kde se v nastavení nacházejí titulky?

Nastavení titulků se v telefonech se systémem Android obvykle nachází v části Nastavení přístupnosti. Nastavení titulků najdete podle následujících postupů: V kroku 1 otevřete v zařízení se systémem Android aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. 3. Vyhledejte oblast „Sluch“ nebo „Zvuk a vibrace“. 4. V této části by měla být možnost „Titulky“ nebo „Titulky“. V telefonu se systémem Android klepněte na položku „Captions“ (Titulky) nebo „Subtitles“ (Titulky) a zobrazte možnosti titulků. Upozorňujeme, že v závislosti na typu telefonu se systémem Android a verzi systému Android, kterou používáte, se přesné umístění nastavení titulků může výrazně lišit.