Jak zamknout klávesnici notebooku. Zakázání a dočasné zakázání klávesnice

Jak se zamkne klávesnice?
Místo toho využijeme rychlou klávesovou zkratku: stiskneme a podržíme tlačítko WIN a zmáčkneme klávesu L (jako lock = uzamknout). Cached
Další informace najdete na naklavesnici.cz

Chcete zamknout klávesnici na svém notebooku? Existují různé techniky, které můžete použít k jejímu dočasnému nebo trvalému zakázání. Tento příspěvek se zabývá mnoha způsoby uzamčení klávesnice notebooku a řeší některé často kladené otázky týkající se této možnosti. 1. Zakázání klávesnice notebooku:

Odinstalací ovladače klávesnice můžete klávesnici notebooku trvale zakázat. Postup je následující: 1. Stiskněte klávesy Windows + X a výběrem položky „Správce zařízení“ z nabídky spusťte Správce zařízení. 2. Rozbalte kategorii „Klávesnice“ a poté klikněte pravým tlačítkem myši na klávesnici notebooku. 3. Chcete-li dokončit proces odinstalace, vyberte z kontextové nabídky možnost „Uninstall device“ (Odinstalovat zařízení) a postupujte podle pokynů na obrazovce. Po odstranění ovladače restartujte notebook. Klávesnice přestane fungovat.

2. Využití klávesy zámku klávesnice:

Některé notebooky mají klávesu zámku klávesnice, která umožňuje zamknout a odemknout klávesnici pomocí krátkého řetězce kláves. Na klávesnici notebooku vyhledejte klávesu „Fn“ nebo „Function“, která se obvykle nachází poblíž levého dolního rohu. Vedle klávesy Function může být ikona zámku nebo klávesnice. stiskněte a podržte klávesu Function a poté stiskněte klávesu zámku klávesnice, abyste zamkli nebo odemkli klávesnici. Další pokyny naleznete v uživatelské příručce k notebooku, protože tento postup se může lišit v závislosti na značce a modelu vašeho počítače.

3. Funkce dětského zámku:

Pomocí vestavěné funkce dětského zámku můžete klávesnici notebooku uzamknout a zabránit tak nechtěným vstupům. Tato funkce, která umožňuje dočasně uzamknout klávesnici, je velmi užitečná, pokud váš notebook používají malé děti. Chcete-li funkci dětského zámku aktivovat, postupujte podle následujících pokynů: Když chcete zamknout obrazovku notebooku, stiskněte klávesy Windows + L. Na zamykací obrazovce vyhledejte ikonu Usnadnění přístupu, která se obvykle nachází v pravém dolním rohu.

3. Kliknutím na tlačítko Usnadnění přístupu vyberte z nabídky možnost „Klávesnice na obrazovce“.

4. Na obrazovce se zobrazí klávesnice. Tlačítko „Možnosti“ se nachází v pravém dolním rohu. 5. V nabídce nastavení zapněte možnosti „Zapnout klávesy myši“ a „Zapnout numerický blok kláves“. 6. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „Apply“ a poté na tlačítko „OK“. Nyní stisknutí jakékoli klávesy na skutečné klávesnici nezpůsobí zaznamenání žádných stisků kláves. Zavřením klávesnice na obrazovce vypnete funkci dětského zámku.

4. Dočasné vypnutí klávesnice:

K dočasnému vypnutí klávesnice notebooku můžete použít specializovaný software nebo hardware, aniž byste museli odebírat ovladač. Je například možné zakoupit externí klávesnici USB se zámkovým mechanismem, který znemožní používání klávesnice notebooku. Kromě toho existují softwarové programy, které umožňují zakázat nebo přemapovat určité klávesy klávesnice.

Závěrem lze říci, že k uzamčení klávesnice notebooku lze použít různé techniky v závislosti na vašich potřebách. Techniky popsané v tomto článku by vám měly umožnit funkci dětského zámku, ať už se rozhodnete ji zakázat trvale, dočasně nebo obojí. Pokud narazíte na nějaké problémy, nezapomeňte se podívat do uživatelské příručky k notebooku nebo zavolejte odborníka.

FAQ
Jak zakázat klávesy na klávesnici?

Chcete-li zakázat konkrétní klávesy klávesnice, můžete provést následující akce: V počítači se systémem Windows klikněte v prvním kroku na položku „Ovládací panely“. V nabídce Start zadejte „Ovládací panely“, abyste toho dosáhli. 2. V Ovládacích panelech vyhledejte část „Usnadnění přístupu“ nebo „Centrum usnadnění přístupu“. 3. Vyhledejte možnost „Usnadnit používání klávesnice“ a vyberte ji. V této části je zaškrtávací políčko s nápisem „Zapnout klávesy filtru“ nebo „Nastavit klávesy filtru“.

4. Chcete-li aktivovat možnost Filtrační klávesy, zaškrtněte toto políčko. 5. Po zapnutí možnosti Klíče filtru použijte možnost „Set up Filter Keys“ pro další přizpůsobení nastavení. V rámci nastavení Filter Keys (Klávesy filtru) můžete zvolit ignorování nebo deaktivaci určitých kombinací kláves a také určit prodlevu mezi jednotlivými stisky kláves.

6. Podle svého vkusu změňte parametry. 7. Stisknutím tlačítka „Použít“ nebo „OK“ změny uložte. Pomocí funkce Filtrovat klávesy v systému Windows můžete zakázat tlačítka klávesnice podle následujících kroků.

Jak vypnout klávesnici?

Klávesnici na notebooku můžete vypnout následujícími kroky: 1. V systému Windows klikněte v nabídce na položku „Device Manager“ (Správce zařízení) současným stisknutím klávesy Windows a X. 2. V počítači Mac vyberte v nabídce Apple položku „System Preferences“ (Předvolby systému) a poté položku „Keyboard“ (Klávesnice).

2. Ve Správci zařízení nebo v nastavení klávesnice vyhledejte a rozbalte oblast „Klávesnice“. 3. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na ovladač klávesnice nebo zařízení v notebooku vyberte z kontextové nabídky možnost „Zakázat“ nebo „Odinstalovat“. Klávesnice bude následně na okamžik deaktivována. V počítači Mac můžete rovněž zrušit výběr možnosti „Enable the keyboard“ (Povolit klávesnici). 4. V případě potřeby restartujte notebook a akci potvrďte.

Funkci klávesnice můžete v podstatě zakázat deaktivací nebo odebráním ovladače klávesnice. Vzhledem k tomu, že dokud nebude klávesnice opět povolena, nebudete ji moci používat, berte na vědomí, že toto řešení se nedoporučuje, pokud to není nezbytně nutné. Obvykle se využívá ve specifických případech, například při použití externí klávesnice nebo když se chcete vyhnout nechtěnému stisknutí kláves.

Jak povolit a zakázat klávesy klávesnice?

Pomocí následujících kroků můžete povolit a zakázat konkrétní klávesy klávesnice: 1. Znovu povolte klávesy klávesnice:

– Deaktivovanou klávesu můžete obvykle znovu povolit jejím dalším stisknutím.

– Chcete-li povolit některé klávesy, může být nutné kromě klávesy, kterou chcete použít, stisknout také klávesu „Fn“.

2. Klávesové zkratky deaktivujete provedením následujících kroků v systému Windows: i. Stisknutím kláves Windows + R spusťte dialogové okno Spustit.

ii. Chcete-li otevřít Editor registru, zadejte „regedit“ a stiskněte klávesu Enter. iii. Vyhledejte klíč HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlKeyboard Layout. iv. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na pravý panel vyberte z nabídky Nový položku „Binární hodnota“ a zvolte.

v. Nové hodnotě dejte necitovaný název „Scancode Map“.

vi. Dvakrát klikněte na „Scancode Map“ a zadejte údaje o hodnotě uvedené níže v závorce: 00000000000000000300000000003A0000000000

vii. Klepnutím na tlačítko OK dokončete a restartujte počítač. Tím se klávesa Caps Lock stane nefunkční. Pomocí jejich scancodů můžete změnit hodnotové údaje a znefunkčnit tak další klávesy. i. V nabídce Apple vyberte v počítači Mac položku „System Preferences“.

ii. V rozevírací nabídce vyberte položku „Klávesnice“ a poté kartu „Klávesnice“.

iii. Vyberte tlačítko „Modifier Keys“. Z rozbalovací nabídky vyberte svou klávesnici,

iv.

v. Z rozbalovací nabídky vedle klávesy, kterou chcete zakázat, ji vyberte. Chcete-li klávesu deaktivovat, vyberte z rozevírací nabídky možnost „No Action“. Kliknutím na tlačítko OK uložte změny.

Při provádění změn v registru systému Windows mějte na paměti, že chyby mohou vést k problémům s operačním systémem.