Jak zrychlit Safari. Tipy pro optimalizaci prohlížení

Výchozí webový prohlížeč pro zařízení Apple, Safari, je známý svým svižným ovládáním a uživatelsky přívětivým uspořádáním. Časem si však můžete všimnout, že Safari začíná být pomalé a pomalé, což ovlivní způsob prohlížení. V tomto článku se budeme zabývat příčinami pomalosti Safari a nabídneme vám rady, jak Safari v iPhonu nebo jiných zařízeních Apple zrychlit. Proč Safari v současné době běží tak pomalu?

Pomalý výkon Safari může mít několik příčin. Dvěma častými příčinami jsou značná mezipaměť a historie prohlížení. Za účelem zrychlení načítání Safari uchovává informace z navštívených webových stránek, včetně obrázků, souborů cookie a souborů webových stránek. Příliš mnoho dat uložených v mezipaměti však může způsobit pomalost prohlížeče. Kromě toho může být rychlost prohlížeče Safari ovlivněna zastaralým softwarem, nadměrným počtem otevřených karet a nekompatibilními doplňky prohlížeče. Jak mohu Safari na iPhonu zrychlit?

1. odstraňte mezipaměť a historii: Pro začátek odstraňte mezipaměť a historii prohlížeče Safari. Přejděte do Nastavení > Safari > Vymazat historii a data webových stránek a proveďte to. Zbavíte se tak přebytečných informací a možná zrychlíte procházení. Zakázat JavaScript: JavaScript může zrychlit fungování webových stránek, ale může také zpomalit surfování, zejména na starších zařízeních. Přejděte do Nastavení > Safari > Rozšířené > JavaScript a vypněte jej, čímž JavaScript zakážete. Tuto možnost používejte střídmě, protože některé webové stránky nemusí bez JavaScriptu fungovat správně.

3. Omezte počet otevřených karet: Příliš mnoho otevřených karet může způsobit pomalý běh Safari a větší spotřebu paměti. Stisknutím symbolu karty v pravém dolním rohu obrazovky Safari a přejetím prstem doleva na každé kartě můžete zavřít všechny karty, které nepoužíváte. Alternativně můžete kartu zavřít klepnutím na symbol „X“ v jejím levém horním rohu.

4. Povolte blokování obsahu: Blokátory obsahu, které Safari podporuje, mohou zastavit stahování zbytečných reklam, sledovacích zařízení a dalších online komponent, které by mohly omezit rychlost surfování. Přejděte do Nastavení > Safari > Blokátory obsahu v nastavení Safari a nainstalujte blokátor obsahu z obchodu App Store.

Jak mohu opravit zpoždění prohlížeče Safari?

Pokud je prohlížeč Safari neustále pomalý a výše uvedené rady nefungují, můžete provést několik dalších opatření:

1. Aktualizujte iOS a Safari: Udržování aktuálního softwaru v zařízení může zlepšit fungování Safari. Přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a zkontrolujte, zda nejsou k dispozici aktualizace.

2. Vypněte obnovování aplikací na pozadí: Tato funkce umožňuje aplikacím obnovovat jejich obsah na pozadí, ale může také spotřebovávat systémové prostředky. Přejděte do Nastavení > Obecné > Obnovení aplikací na pozadí a vypněte tuto funkci pro Safari.

3. Obnovte nastavení sítě: Problémy s připojením a rychlostí můžete vyřešit obnovením nastavení sítě. Nastavení sítě resetujete tak, že přejdete do Nastavení > Obecné > Resetovat. Budete se muset znovu připojit k uloženým sítím Wi-Fi, protože tímto postupem je odstraníte.

Je prohlížeč Chrome rychlejší než Safari?

Ve srovnání s prohlížečem Chrome může být Safari rychlejší nebo pomalejší v závislosti na používaném zařízení a prohlížených webových stránkách. Obecně je Chrome oblíbený pro svou interoperabilitu napříč platformami a bohatou sadu funkcí, zatímco Safari je známé pro svůj optimalizovaný výkon na zařízeních Apple. Je důležité poznamenat, že Safari je často rychlejší volbou na zařízeních se systémy iOS a macOS díky své efektivitě a interakci s ekosystémem Apple.

Závěrem lze říci, že prohlížeč Safari může být občas pomalý, ale existuje řada způsobů, jak jej zrychlit. Chcete-li zvýšit efektivitu Safari, zkuste vymazat mezipaměť a historii prohlížeče, vypnout JavaScript, zavřít nepoužívané karty a používat blokátory obsahu. Dalšími řešeními problémů se zpožděním jsou resetování nastavení sítě, vypnutí obnovování aplikací na pozadí a aktualizace softwaru. Optimalizace prohlížeče Safari pro zařízení Apple často nabízí rychlejší prohlížení, i když srovnání výkonu Safari a Chrome závisí na řadě faktorů.

FAQ
Je Safari nejrychlejší prohlížeč na světě?

Ne, podle aktuálních žebříčků není Safari nejrychlejším dostupným prohlížečem. Konkurenční prohlížeče, jako je Google Chrome, Mozilla Firefox a Microsoft Edge, jsou sice proslulé vyšší rychlostí surfování a celkovým výkonem, ale Safari v průběhu let dosáhl značného nárůstu rychlosti a výkonu. Název článku naznačuje, že existují způsoby, jak zlepšit výkon prohlížeče Safari, což naznačuje, že mohou existovat způsoby, jak Safari zrychlit, ale netvrdí, že Safari je nejrychlejší dostupný prohlížeč.

Proč je Safari na iPhonu tak pomalé?

Existuje řada možných příčin pomalosti prohlížeče Safari na iPhonu. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Zastaralý software: Pokud je software v iPhonu nebo v prohlížeči Safari zastaralý, může to způsobit problémy s výkonem a pomalé procházení. Aktualizace softwaru a zařízení vám může pomoci takové problémy odstranit.

2. Nedostatečné úložiště zařízení: Kapacita úložiště vašeho iPhonu může mít vliv na funkčnost prohlížeče Safari. Pokud je paměť zařízení malá, může načítání webových stránek a zpracování dat trvat déle, což způsobí zpoždění. 3. Příliš mnoho aktivních karet a/nebo používání příliš mnoha rozšíření v Safari může zatěžovat systémové prostředky a zpomalovat výkon. Chcete-li zvýšit rychlost prohlížení, doporučujeme odstranit nepoužívané karty a zakázat nepoužívané doplňky. 4. Hromadění dat a mezipaměti: Safari časem shromažďuje mezipaměť, soubory cookie a data o prohlížení, což může ovlivnit jeho výkon. Pravidelné vymazávání mezipaměti a dat prohlížeče může zlepšit výkon Safari. 5. Problémy se sítí: Na vině pomalého chodu prohlížeče Safari může být také pomalé připojení k internetu nebo přetížení sítě. Prohlížení může trpět nestabilním nebo pomalým připojením k internetu ve vašem zařízení. Starší modely iPhonů nebo smartphony s nižším výpočetním výkonem mohou mít problémy se zvládáním operací náročných na zdroje, jako je například procházení.

6. Kvůli hardwarovým omezením se v těchto situacích může Safari jevit jako pomalé.

Odstraněním těchto potenciálních problémů můžete zlepšit funkčnost Safari a zrychlit svůj iPhone.