Jak provést automatickou opravu na Macu. Kompletní průvodce

Jak nastavit automatické vypnutí Mac?
Nastavení Macu na uspání po určité době nečinnosti Proveďte některou z následujících akcí: Vpravo klikněte na místní nabídku „Při napájení z baterie vypnout monitor, je‑li počítač nečinný“ a vyberte požadovanou volbu.
Další informace najdete na support.apple.com

Při psaní na Macu je automatická oprava užitečnou funkcí, která může zabránit nepříjemným překlepům a pravopisným problémům. V tomto příspěvku najdete podrobný návod, který vám pomůže automatickou opravu co nejlépe využít, ať už ji chcete povolit, zakázat nebo vyřešit případné problémy, které s ní máte. Jak mohu v počítači Mac povolit prediktivní text?

Pomocí nástroje prediktivní text, často označovaného jako automatické doplňování, je psaní zpráv a dokumentů rychlejší a jednodušší. Chcete-li v počítači Mac povolit prediktivní text, postupujte podle následujících kroků: V levém horním rohu obrazovky klikněte na nabídku „Apple“ a poté na „Předvolby systému“. 2. V okně Předvolby systému vyberte položku „Klávesnice“.

3. Ujistěte se, že je na kartě Klávesnice vybrána karta „Text“. Chcete-li aktivovat prediktivní text, zaškrtněte políčko vedle položky „Enable Autocorrect“ (Povolit automatické opravy) ve čtvrtém kroku. Proč Word na počítači Mac neprovádí automatické opravy?

Pokud vám automatická oprava ve Wordu dělá na počítači Mac problémy, existuje několik možných příčin a oprav, které je třeba vzít v úvahu: 1. Zkontrolujte předvolby aplikace Word: Po otevření aplikace Microsoft Word přejděte do horní lišty nabídky „Word“. V nabídce „Předvolby“ vyberte možnost „Automatické opravy“. Zkontrolujte, zda je vybrána možnost „Nahradit text při psaní“.

2. Potvrďte předvolby jazyka: Pokud nejsou jazykové volby aplikace Word správně nakonfigurovány, automatická oprava nemusí fungovat. Klepněte na „Word“ v horním panelu nabídek, pak na „Předvolby“ a poté vyberte „Pravopis a gramatika“. Zkontrolujte, zda je zvolen správný jazyk. 3. Aktualizujte sadu Microsoft Office: Zkontrolujte, zda je v počítači Mac nastaven Microsoft Office v nejnovější verzi. Aktualizace často přinášejí vylepšení a opravy chyb, které odstraňují problémy s automatickými opravami. Čtvrtou možností je obnovit předvolby aplikace Word, pokud vše ostatní selže. Podržením klávesy Option při kliknutí na ikonu aplikace Word v Docku zavřete aplikaci Microsoft Word. V dialogovém okně budete vyzváni k potvrzení přání odstranit soubor předvoleb. Po potvrzení restartujte aplikaci Word.

Jak mohu zakázat automatickou opravu v systému Mac?

Pokud nechcete automatickou opravu v počítači Mac využívat, můžete ji rychle vypnout následujícím postupem: Otevřete nabídku „Apple“ a v prvním kroku vyberte „System Preferences“. 2. V okně „System Preferences“ (Předvolby systému) vyberte položku „Keyboard“ (Klávesnice). 3. Ujistěte se, že je na kartě Klávesnice vybrána karta „Text“. 4. Chcete-li zakázat automatické opravy, zrušte zaškrtnutí políčka vedle položky „Enable Autocorrect“ (Povolit automatické opravy) kliknutím na něj. Jaký je postup pro aktivaci funkce AutoCorrect? Během psaní bude nástroj AutoCorrect automaticky opravovat všechna chybně napsaná slova. Chcete-li v počítači Mac aktivovat funkci AutoCorrect, postupujte následovně: 1. Spusťte libovolný textový editor, například TextEdit nebo Pages. Přejděte do nabídky „Edit“ (Úpravy) a vyberte možnost „Spelling and Grammar“ (Pravopis a gramatika).

2. 3. V okně Pravopis a gramatika zaškrtnutím vedlejšího políčka vyberte možnost „Opravovat pravopis automaticky“. Veškerá chybně napsaná slova budou nyní automaticky opravena během psaní.

Závěrem lze říci, že automatická oprava pravopisu v počítači Mac může být užitečným nástrojem pro zvýšení přesnosti psaní. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete tuto funkci rychle povolit, zakázat nebo vyřešit případné problémy s ní. Najděte nastavení, které nejlépe vyhovuje vašim individuálním potřebám a vkusu, ať už chcete mít automatickou opravu zapnutou, nebo vypnutou.

FAQ
Jak zapnout automatickou opravu ve Wordu?

Chcete-li zapnout funkci automatické opravy ve Wordu v počítači Mac, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete aplikaci Microsoft Word na počítači Mac. 2. Po kliknutí na položku „Word“ v horním panelu nabídek vyberte z rozevírací nabídky položku „Předvolby“.

3. V okně Předvolby vyberte kartu „AutoCorrect“. 4. Zaškrtněte políčko „Automaticky opravovat pravopis a formátování při psaní“. Zaškrtnutím nebo zrušením zaškrtnutí políček vedle konkrétních oprav nebo pravidel formátování můžete nastavení funkce AutoCorrect dále přizpůsobit. 6. Po provedení požadovaných voleb ukončete okno Předvolby.

Ve Wordu je nyní aktivována funkce AutoCorrect, která automaticky opravuje časté pravopisné chyby a používá úpravy formátování během psaní.

Jak vypnout prediktivní text?

Pokud chcete prediktivní text na Macu vypnout, postupujte následovně: V kroku 1 otevřete na Macu „Předvolby systému“. Výběrem položky „System Preferences“ z rozbalovací nabídky po kliknutí na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky se do ní můžete dostat. 2. V okně System Preferences (Předvolby systému) najděte ikonu „Keyboard“ (Klávesnice) a klikněte na ni. 3. V nastavení klávesnice klikněte na kartu „Text“. V části „Pravopis“ zrušte zaškrtnutí políčka vedle položky „Opravovat pravopis automaticky“. Tím zabráníte automatickému opravování pravopisných chyb. Možnost „Použít inteligentní uvozovky a pomlčky“ můžete rovněž zrušit, pokud nechcete, aby Mac automaticky převáděl rovné uvozovky a pomlčky na vlnovky.

Po dokončení těchto kroků budou prediktivní text a automatické opravy na vašem Macu vypnuty.

Jak nastavím prediktivní text na klávesnici?

Na počítači Mac můžete prediktivní text povolit pomocí následujících kroků: 1. V nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Předvolby systému“. 2. V okně Předvolby systému vyberte položku „Klávesnice“. 3. V okně Předvolby klávesnice vyberte kartu „Text“. 4. Najdete zde tlačítko s nápisem „Použít predikci textu, je-li k dispozici“. Zkontrolujte, zda je zaškrtnuto políčko vedle něj. 5. Jakmile je predikce textu zapnuta, klávesnice začne při psaní navrhovat slova. Chcete-li navrhovaný výraz přijmout, stačí stisknout klávesu Tab.

Po zapnutí funkce predikce textu se klávesnice Macu stane prediktivní, takže psaní bude jednodušší a rychlejší.