Jak vytvořit záložku v Macu Zkratka. Komplexní průvodce

Jak zavrit Zalozky na MacBooku?
V aplikaci Safari na Macu proveďte kteroukoli z následujících akcí: Zavření panelu: Umístěte ukazatel na některý panel v řádku panelů a potom vlevo na panelu klikněte na tlačítko Zavřít .
Další informace najdete na support.apple.com

Záložkování webů nebo webových stránek může být v počítači Mac praktickým způsobem, jak rychle vyhledat oblíbený online materiál. Záložky vám mohou pomoci při plánování surfování, ať už chcete sledovat významné články, odkazovat na zdroje nebo si jen uložit adresu URL na později. V tomto příspěvku se podíváme na další způsoby přidávání a správy záložek v zařízeních Apple a také na to, jak vytvářet záložky v počítači Mac s využitím klávesových zkratek.

1. Zkratka pro přidání záložky na Macu:

Rychlým a efektivním způsobem přidání záložky na webové stránky v počítači Mac je použití zkratky. Zde je návod, jak na to:

– Když je cílová webová stránka otevřená v prohlížeči, stiskněte současně klávesy „Command + D“. Tím se otevře malé okno, které vám umožní změnit název a umístění záložky. Pokud chcete, můžete změnit výchozí umístění záložky, kterým je složka nabídky Záložky.

2. Příkaz společnosti Apple pro vytváření záložek je následující:

V zařízeních Apple existuje kromě výše zmíněné klávesové zkratky ještě jeden příkaz, který můžete použít k přidání záložky. Proveďte tyto úkony: Přejděte do nabídky „Záložky“ na panelu nabídek prohlížeče, když je otevřená webová stránka.

– Vyberte možnost „Přidat záložku“ nebo stiskněte klávesy „Command + D“, jak bylo uvedeno výše.

– Zobrazí se vyskakovací okno umožňující upravit údaje o záložce. Po provedení všech potřebných úprav klikněte na tlačítko „Přidat“. 3. Přístup k liště záložek v počítači Mac: Pomocí lišty záložek můžete rychle přistupovat k nejčastěji prohlíženým webovým stránkám, což je praktický nástroj. Podle následujících postupů aktivujte lištu záložek na počítači Mac: Otevřete svůj oblíbený webový prohlížeč, například Firefox, Safari nebo Google Chrome.

Otevřete panel nabídek v horní části obrazovky a vyberte možnost „Zobrazit“. Chcete-li panel záložek zviditelnit, zvolte možnost „Zobrazit panel záložek“. V prohlížeči by se nyní měl pod adresním řádkem objevit nový panel nástrojů.

4. Pokyny k záložkám pro počítače Mac:

V počítači Mac existují i jiné způsoby ukládání webových stránek. Kromě toho můžete záložky přidávat ručně pomocí rozhraní prohlížeče. Postup je následující:

– Spusťte prohlížeč a přejděte na webovou stránku, kterou chcete přidat do záložek. – Na panelu nabídek vyberte možnost „Záložky“.

Chcete-li otevřít okno záložek, vyberte možnost „Přidat záložku“ nebo stiskněte klávesy „Command + D“.

Po provedení potřebných změn klikněte na tlačítko „Přidat“.

Mějte na paměti, že pro lepší správu záložek můžete vytvářet složky. Stačí, když po kliknutí pravým tlačítkem myši na existující složku nebo na panel záložek vyberete z kontextové nabídky možnost „Nová složka“. Abyste měli prohlížení lépe strukturované, můžete pak do těchto složek přetahovat záložky.

Závěrem lze říci, že záložky v počítači Mac lze snadno vytvářet pomocí ručních postupů a zkratek. Tyto metody vám usnadní ukládání a rychlé navštěvování oblíbených webových stránek, ať už rádi využíváte klávesovou zkratku „Command + D“, možnost „Přidat záložku“ v nabídce záložek nebo správu záložek pomocí panelu záložek. Pomocí záložek můžete urychlit prohlížení a získat rychlý přístup k oblíbeným webovým stránkám nebo důležitým internetovým zdrojům.

FAQ
Co je lišta záložek v Macu?

Pomocí lišty záložek v počítači Mac mohou uživatelé ukládat a snadno navštěvovat své oblíbené webové stránky nebo weby. Na tomto panelu nástrojů, který se nachází v horní části obrazovky webového prohlížeče, mohou uživatelé přidávat, uspořádávat a spravovat své záložky. Kliknutím na záložku v liště záložek mohou uživatelé rychle přejít na přidružený web nebo webovou stránku, místo aby neustále ručně zadávali adresu URL. Pomocí této funkce lze rychle a snadno přistupovat k pravidelně navštěvovaným webovým stránkám.

Jak přidám záložku do své?

Záložku můžete do počítače Mac přidat podle následujících jednoduchých kroků: 1. Ve vybraném prohlížeči otevřete webovou stránku, kterou chcete přidat do záložek. 2. Pomocí klávesové zkratky Command + D přidejte záložku výběrem možnosti „Add Bookmark“ (Přidat záložku) v části „Bookmarks“ (Záložky) na liště nabídek. 3. Otevře se okno s přizpůsobitelnými možnostmi názvu a umístění záložky. 4. Můžete si vybrat, zda chcete záložku uložit do složky nebo na panel záložek, a případně změnit její název.

5. Chcete-li záložku uložit, klepněte na tlačítko „Přidat“.

Záložku můžete také rychle přidat stisknutím kombinace kláves Command + Shift + D, aniž byste měnili její název nebo umístění. Ve výsledku se uloží na výchozí místo.

Po přidání záložky k ní získáte přístup výběrem příslušné složky nebo panelu záložek z nabídky „Záložky“ v panelu nabídek prohlížeče. Kromě toho můžete záložky z panelu záložek rychle otevřít stisknutím kláves Command + Control + 1 až 9.

Jak vytvořím záložky v prohlížeči Chrome na počítači Mac?

V prohlížeči Chrome na počítači Mac můžete používat záložky webových stránek podle následujících jednoduchých kroků: V kroku 1 otevřete prohlížeč Google Chrome v počítači Mac. 2. Pomocí prohlížeče vyhledejte webovou stránku, kterou chcete přidat do záložek. 3. Jakmile se dostanete na požadovanou stránku, máte několik možností: Stránku můžete přidat do záložek kliknutím na ikonu hvězdičky v adresním řádku v pravém horním rohu okna prohlížeče Chrome nebo stisknutím kombinace kláves „Command + D“ na klávesnici. 4. Zobrazí se malé vyskakovací okno s přizpůsobitelnými možnostmi názvu záložky a cílové složky. 5. Kliknutím na tlačítko „Nová složka“ vytvořte novou složku nebo vyberte vhodnou. 6. Chcete-li záložku po změně názvu a složky uložit, klikněte na tlačítko „Hotovo“. A je to! Ve vašem počítači Mac je v prohlížeči Chrome právě vytvořena záložka webové stránky. Výběrem položky „Záložky“ z rozbalovací nabídky po kliknutí na symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu okna Chrome můžete získat přístup ke svým záložkám.