Hraní her na Android TV. Komplexní průvodce

Jak hrát hry z mobilu na TV?
V telefonu spusťte aplikaci Google Home. Klikněte na nabídku „Účet“ v pravém dolním rohu rozhraní, poté klepněte na možnost „Zrcadlit zařízení“ a stiskněte ikonu „Vysílat obrazovku/zvuk“. Po připojení se na televizoru zobrazí obrazovka telefonu. Cached
Další informace najdete na airmore.com

Android TV nabízí kromě streamování filmů a televizních pořadů také řadu herních možností. Android TV vám nabídne vše, co potřebujete, ať už chcete svůj Smart TV používat k hraní videoher, hraní počítačových her nebo stahování her z Obchodu Play. V tomto článku se podíváme na to, jak používat Android TV k hraní her, a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se této funkce.

1. Návod na hraní počítačových her na televizoru se systémem Android: Pro hraní PC her na televizoru se systémem Android použijte streamovací aplikaci, jako je NVIDIA GeForce Now nebo Steam Link. Prostřednictvím služby Steam Link můžete bezdrátově streamovat hry z počítače do televizoru se systémem Android. Televizor se systémem Android a počítač musí být pouze připojeny ke stejné síti, musí mít nainstalovanou aplikaci Steam Link a poté postupovat podle pokynů k nastavení. Po nastavení vám televizor se systémem Android TV umožní hrát počítačové hry z vaší knihovny pomocí herního ovladače.

Na druhé straně je NVIDIA GeForce Now cloudová herní služba, která vám umožní hrát PC hry bez výkonného herního počítače. Chcete-li využívat službu GeForce Now na televizoru se systémem Android, musíte si stáhnout aplikaci, zaregistrovat účet a zakoupit předplatné služby GeForce Now. Jakmile si službu předplatíte, můžete na televizoru se systémem Android TV hrát řadu počítačových her jejich streamováním přímo do zařízení a pomocí herního ovladače.

2. Pokyny pro přehrávání her z Obchodu Play na televizoru se systémem Android: Přehrávání her z Obchodu Play na televizoru se systémem Android je jednoduché. Obchod Play je v televizoru se systémem Android TV již předinstalován, což usnadňuje vyhledávání a stahování her. Přejděte do části Aplikace na domovské obrazovce televizoru se systémem Android a výběrem ikony Obchod Play otevřete Obchod Play. Po otevření obchodu Play můžete pomocí vyhledávacího pole vyhledávat hry nebo procházet různé kategorie.

Stačí vybrat hru, kterou chcete hrát, a po jejím nalezení kliknout na tlačítko Instalovat. Televizor se systémem Android TV stáhne a nastaví hru, ke které můžete přistupovat z domovské obrazovky nebo z oblasti Aplikace. Pro co nejlepší herní zážitek se ujistěte, že je televizor Android TV připojen ke kompatibilnímu hernímu ovladači. 3. Hraní videoher na chytrém televizoru:

Pokud máte chytrý televizor se zabudovaným systémem Android TV, můžete hrát videohry přímo na televizoru. Herní aplikace, jako je Asphalt 8 nebo Crossy Road, jsou často předinstalovány na chytrých televizorech, které podporují Android TV. Přístup k těmto hrám získáte tak, že na domovské obrazovce televizoru přejdete do sekce Aplikace a vyberete hru, kterou chcete hrát.

Některé chytré televizory umožňují také promítání nebo zrcadlení obrazovky ze smartphonu nebo tabletu se systémem Android. Díky tomu můžete hrát mobilní hry na větší obrazovce promítáním obrazovky telefonu na televizor. Chcete-li toho dosáhnout, ujistěte se, že jsou telefon i televizor připojeny ke stejné síti Wi-Fi. Poté spusťte aplikaci pro zrcadlení obrazovky nebo casting telefonu, vyberte televizor ze seznamu přístupných zařízení a klikněte na tlačítko Cast. Podporuje Android TV hraní her?

Systém Android TV skutečně umožňuje hraní her a nabízí širokou škálu herních možností. Na televizoru se systémem Android můžete hrát počítačové hry díky streamovacím programům, jako je NVIDIA GeForce Now a Steam Link. Prostřednictvím Obchodu Play je na Android TV k dispozici značný výběr her, včetně známých sérií i nezávislých klenotů. Chytré televizory kompatibilní se systémem Android TV navíc často obsahují vestavěné herní aplikace nebo možnost zrcadlení mobilních her do televizoru.

Závěrem lze říci, že hraní počítačových her, stahování her z obchodu Play a hraní videoher přímo na televizoru Smart TV umožňuje systém Android TV, který poskytuje vynikající herní zážitek. Android TV je skvělou volbou pro hráče, kteří si chtějí vychutnat své oblíbené hry na velké obrazovce, protože má široký výběr streamovacích aplikací a obrovskou knihovnu her.

FAQ
Jak na Android TV nainstalovat aplikace, které nejsou součástí Google Play?

Chcete-li do televizoru se systémem Android TV nainstalovat aplikace, které nejsou součástí služby Google Play, můžete se řídit následujícími pokyny: 1. Povolte funkci Neznámé zdroje: V televizoru se systémem Android TV přejděte do nabídky Nastavení a vyberte možnost Zabezpečení a omezení. Poté by měla být povolena možnost „Neznámé zdroje“. Budete tak moci stahovat aplikace z jiných míst než z obchodu Google Play. 2. Získání souboru APK: Pro aplikaci, kterou chcete nainstalovat, je zapotřebí soubor APK. Lze jej stáhnout ze spolehlivých stránek, přesunout na jednotku USB nebo stáhnout přímo do televizoru Android pomocí programu pro správu souborů. 3. Instalace souboru APK: Vyhledejte soubor APK, který jste stáhli nebo přesunuli do televizoru Android TV pomocí nástroje pro správu souborů. Po výběru souboru zvolte možnost „Instalovat“. Chcete-li dokončit postup instalace, dodržujte všechny pokyny na obrazovce. 4. Ověřte instalaci: Po dokončení instalace se často zobrazí potvrzovací zpráva. Další možností je spuštění aplikace nebo návrat na domovskou obrazovku.

Upozorňujeme, že stahování aplikací z neautorizovaných zdrojů s sebou nese určité riziko, protože mohou být infikovány škodlivým softwarem nebo nebudou fungovat s vaším televizorem Android TV. Chcete-li snížit případná bezpečnostní rizika, dbejte na to, abyste stahovali software pouze z renomovaných webů.

Mohu na Android TV nainstalovat službu Steam?

Službu Steam lze v televizoru se systémem Android TV nastavit, ano. Pomocí služby Steam, oblíbené herní platformy vytvořené společností Valve Corporation, můžete na televizoru se systémem Android TV získat přístup k velkému výběru her a hrát je. Je však nutné mít na paměti, že ne všechny hry ve službě Steam jsou vhodné pro Android TV. Proto i když lze službu Steam nainstalovat do televizoru se systémem Android TV, může být nutné tak učinit před instalací a hraním určité hry.

Lze na Smart TV nainstalovat službu Steam?

Ano, včetně televizoru se systémem Android TV není možné nainstalovat službu Steam přímo do televizoru Smart TV. Pro operační systémy Windows, Mac a Linux je služba Steam primárně určena. Stále však existují jiné způsoby, jak hrát hry ze sbírky služby Steam na televizoru Smart TV. Jednou z oblíbených metod je využití zařízení Steam Link, které umožňuje místní síťové streamování her z počítače do televizoru Smart TV. Použijte software nebo služby třetích stran, které umožňují streamování her, například Xbox Game Pass nebo Nvidia GeForce Now, které jsou kompatibilní s vybranými televizory Smart TV.