Jak vypnout oznámení o mediálním výstupu v systému Android

Jak vypnout oznameni Android?
Možnost 1: V aplikaci Nastavení

  1. Otevřete v zařízení aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Oznámení Nastavení aplikace.
  3. V sekci Nejnovější najdete aplikace, které vám nedávno odeslaly oznámení. …
  4. Klepněte na aplikaci.
  5. Zapněte nebo vypněte oznámení aplikace.

Cached

Další informace najdete na support.google.com

Nejdříve k věci: Zařízení se systémem Android nabízejí celou řadu funkcí a vlastností, které zlepšují uživatelský komfort. Oznámení o mediálním výstupu, které se zobrazuje v oznamovací liště během přehrávání médií v zařízení, je jednou z takových funkcí. I když se toto oznámení občas hodí, může být také otravné nebo nežádoucí. Tento článek vás provede postupem vypnutí oznámení o mediálním výstupu v zařízení se systémem Android. Co znamená mediální výstup v systému Android?

Přehrávání zvuku nebo videa ve smartphonu se v systému Android označuje jako mediální výstup. Jedná se například o přehrávání hudby, sledování filmů nebo dokonce streamování obsahu do reproduktorů nebo televizorů mimo počítač. Systém Android zobrazuje ve stavovém řádku oznámení, kdykoli je aktivní mediální výstup, které identifikuje aplikaci nebo zdroj, který právě přehrává média.

Oznámení o výstupu médií je zakázáno:

Chcete-li v zařízení se systémem Android vypnout oznámení o mediálním výstupu, postupujte podle následujících kroků:

1. Spusťte aplikaci Nastavení systému Android. 2. V závislosti na vašem zařízení přejděte dolů a klepněte na položku „Zvuk a vibrace“ nebo „Zvuk“. 3. Vyhledejte položku nabídky s názvem „Mediální výstup“ nebo „Mediální oznámení“. Dotkněte se jí. 4. V nastavení mediálního výstupu byste měli mít možnost zapnout nebo vypnout upozornění. Chcete-li oznámení o mediálním výstupu vypnout, přepněte jej na možnost vypnuto.

Poznámka: V závislosti na verzi systému Android a výrobci zařízení se může přesné umístění těchto nastavení měnit. Pokud nemůžete najít nastavení mediálního výstupu, zkuste v aplikaci Nastavení vyhledat „media“ nebo „notification“. Chcete-li přehrávač médií z oznamovací lišty zcela odstranit, postupujte podle těchto dalších kroků.

Jak odstranit přehrávač médií z oznamovací lišty:

1. V zařízení se systémem Android snižte stín oznámení.

2. Vyhledejte oznámení pro přehrávač médií. 3. Dlouhým podržením oznámení zobrazte alternativy. 4. Vyberte možnost „Skrýt“ nebo „Vypnout oznámení“ (konkrétní možnost vašeho zařízení se může lišit).

5. Oznámení přehrávače médií by nyní mělo z oznamovací lišty zmizet. Jak spravovat výstup médií v zařízeních Samsung: Aplikace Sound Assistant v mobilním zařízení Samsung umožňuje přesnější správu mediálního výstupu. Postup je následující:

1. V mobilním telefonu Samsung spusťte aplikaci Sound Assistant. 2. Klepnutím na položku vyberte ze seznamu možností položku „Media“ (Média). 3. V nastavení médií můžete nakonfigurovat řadu proměnných, včetně volby výstupního zařízení médií a ovládání hlasitosti pro jednotlivé aplikace. 4. Chcete-li zabránit zobrazování oznámení o médiích ve stavovém řádku, zakažte možnost „Trvalé“. Zbavení se upozornění na zvukové zprávy:

Pokud chcete vypnout zejména upozornění na zvukové zprávy, je třeba postupovat podle níže uvedených metod: Otevřete aplikaci zpráv v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. V závislosti na aplikaci klepněte na symbol ozubeného kola nastavení nebo na ikonu nabídky se třemi tečkami.

Krok 3: Vyberte možnost „Nastavení“ nebo „Nastavení oznámení“.

4. Vyhledejte možnost hlasového nebo zvukového upozornění na zprávy.

5. Odstraňte možnost vypnutí upozornění na zvukové zprávy.

Verdikt: Pro rychlý přístup k ovládacím prvkům médií nebo zjištění, která aplikace přehrává média, mohou být užitečná oznámení mediálního výstupu zařízení se systémem Android. Pokud však tato oznámení považujete za otravná nebo zbytečná, můžete je rychle vypnout podle výše uvedených pokynů. Prozkoumejte možnosti Zvuk nebo Zvuk a vibrace a objevte přepínač oznámení mediálního výstupu, přičemž mějte na paměti, že poloha těchto nastavení se může v závislosti na vašem zařízení lišit. Aplikace Sound Assistant umožňuje zákazníkům společnosti Samsung dále přizpůsobit výstup médií. Podle těchto pokynů můžete přizpůsobit a odstranit rušivé prvky při sledování médií ve svém zařízení se systémem Android.

FAQ
Co je to oznámení o přehrávání médií?

Při přehrávání médií, například hudby nebo filmů, se v zařízení se systémem Android zobrazí oznámení nazvané „oznámení o přehrávání médií“. Vedle tlačítek přehrávání, pozastavení, přeskočení a hlasitosti se v něm často zobrazuje název zdroje médií. Pomocí tohoto oznámení můžete jednoduše spravovat přehrávání médií a přistupovat k němu, aniž byste museli otevírat přesnou aplikaci nebo obrazovku, kde se média přehrávají.

Jak zakázat přehrávač médií?

K zakázání přehrávače médií v zařízení se systémem Android lze použít tyto kroky: 1. Otevřete aplikaci Nastavení v telefonu nebo tabletu se systémem Android. 2. Stiskněte klávesu Nabídka. 2. V závislosti na zařízení sjeďte dolů a klepněte na položku „Aplikace“ nebo „Aplikace“. 3. Vyhledejte aplikaci přehrávače médií, kterou chcete zakázat, a klepněte na ni. 4. Na informační stránce softwaru se zobrazí tlačítka „Vynutit zastavení“, „Zakázat“ a „Vypnout“. Klepněte na příslušnou volbu. 5. Může se zobrazit potvrzovací okno s žádostí o souhlas s deaktivací aplikace. Chcete-li změnit své rozhodnutí, klepněte na „Zakázat“ nebo „Vypnout“.

Podle těchto pokynů můžete úspěšně deaktivovat aplikaci přehrávače médií v zařízení se systémem Android. Nezapomeňte, že deaktivace aplikace přehrávače médií může zabránit jejímu správnému fungování nebo přehrávání mediálních souborů.

Jak odebrat widget médií?

Pro odinstalování widgetu médií ze zařízení se systémem Android můžete provést následující kroky: 1. Po odemknutí telefonu se systémem Android přejděte na domovskou obrazovku. 2. Podržte stisknuté tlačítko na widgetu médií, který chcete odstranit. Tím se aktivuje režim přizpůsobení. 3. V závislosti na vašem zařízení a verzi systému Android se v horní nebo dolní části obrazovky může zobrazit symbol „X“ nebo ikona koše. Přetáhněte mediální widget na ikonu s „X“ nebo odpadkovým košem. 4. Pusťte widget na ikonu označující „X“ nebo koš tak, že pustíte prst. Tím je odstranění dokončeno.

5. Domovská obrazovka by nyní měla být bez widgetu médií.

Upozorňujeme, že postupy se mohou výrazně měnit v závislosti na modelu vašeho zařízení se systémem Android a na verzi systému Android, kterou používáte.