Vytvoření souboru CSV z aplikace Outlook. Průvodce krok za krokem

Jak vytvořit Soubor CSV?
Přejděte na Soubor > Uložit jako. Klikněte na Procházet. V dialogovém okně Uložit jako zvolte v části Uložit jako typ formát textového souboru listu. například klikněte na Text (s oddělovači tabulátoru) nebo CSV (s oddělovači).
Další informace najdete na support.microsoft.com

Soubory CSV, což je zkratka pro „Comma Separated Values“, se často používají k ukládání a přenosu dat mezi různými programy. Tento článek vás provede procesem vytváření souboru CSV z aplikace Outlook, pokud si nejste jisti, jak na to. Budeme se zabývat také základy ručního vytváření souboru CSV, převodem distribučního seznamu aplikace Outlook do formátu CSV a tím, zda aplikace Excel umí vytvářet soubory CSV. Jak vytvořit soubor CSV? Soubor CSV lze vytvořit snadno a rychle. Soubory CSV tvoří řádky a sloupce a čárky rozdělují jednotlivé buňky v každém řádku a sloupci. Postup pro vytvoření souboru CSV v libovolném textovém editoru nebo tabulkovém procesoru je následující:

1. Spusťte textový editor nebo tabulkovou aplikaci, například Poznámkový blok, Tabulky Google nebo Microsoft Excel. 2. Otevřete existující dokument nebo spusťte nový. 3. Přidejte informace, které chcete mít v souboru CSV, a každou položku vložte do vlastní buňky nebo sloupce. 4. Jednotlivé sloupce nebo buňky rozdělte čárkou. 5. Ujistěte se, že je formát souboru nastaven na CSV (Comma delimited) nebo CSV UTF-8, a uložte soubor s příponou.csv. Jaký je ruční postup pro vytvoření souboru CSV? Při ručním vytváření souboru CSV je třeba postupovat podle výše uvedených kroků. K zadání dat a jejich uložení ve formátu CSV lze použít libovolný textový editor nebo tabulkový procesor. Chcete-li zachovat správnou strukturu CSV, nezapomeňte používat čárky pro oddělení jednotlivých buněk nebo sloupců.

Jak exportovat distribuční seznam aplikace Outlook do souboru CSV? Distribuční seznam aplikace Outlook můžete exportovat jako soubor CSV, abyste si jej mohli sestavit. Zde je uveden postup, jak na to: Otevřete aplikaci Outlook a vyberte kartu Lidé nebo Kontakty. Vyhledejte distribuční seznam, který chcete převést do formátu CSV, provedením kroku č. 2. Klepněte na distribuční seznam pravým tlačítkem myši a zvolte možnost „Předat jako vCard“ nebo „Předat jako kontakt aplikace Outlook“.

3.

4. Distribuční seznam bude připojen jako karta vCard nebo kontakt aplikace Outlook v novém otevřeném e-mailu. 5. Stáhněte si výše uvedený soubor do počítače. 6. Pomocí textového editoru nebo tabulkového programu získáte přístup k uloženému souboru. Výběrem možnosti „Uložit jako“ a typu souboru CSV (oddělený čárkou) nebo CSV UTF-8 můžete soubor uložit jako soubor CSV. Excel je schopen vytvářet soubory CSV.

Excel skutečně umí vytvářet soubory CSV. Podle těchto postupů můžete vytvořit soubor CSV přímo z aplikace Excel:

1. Nejprve otevřete aplikaci Excel a importujte nebo zadejte data, která budou v souboru CSV. 2. Klepněte na tlačítko „Soubor“ na panelu nabídek a poté klepněte na tlačítko „Uložit jako“. 3. V dialogovém okně „Uložit jako“ vyberte umístění, kam chcete soubor uložit. 4. Jako formát souboru zvolte CSV (Comma delimited) nebo CSV UTF-8 a zadejte název souboru. Chcete-li vytvořit soubor CSV, vyberte v kroku 5 možnost „Uložit“.

Závěrem lze říci, že vytvoření souboru CSV z aplikace Outlook nebo jiného zdroje je jednoduché. Soubor CSV lze vytvořit ručně v textovém editoru nebo tabulkovém programu, exportovat z aplikace Outlook jako soubor CSV nebo vytvořit přímo z aplikace Excel. Soubory CSV jsou skvělou volbou pro ukládání a přenos dat mezi různými aplikacemi, protože jsou přizpůsobivé a široce podporované.

FAQ
Co je e-mailový formát CSV?

Termín „e-mailový formát CSV“ označuje prostý textový soubor, který uspořádává tabulková data (například e-mailové informace) do hodnot oddělených čárkou. Vytvořením souboru CSV můžete exportovat e-mailové informace z aplikace Outlook, například odesílatele, příjemce, předmět a datum, do formátu, který lze rychle načíst nebo sdílet s jinými programy či platformami.

Co je soubor CSV a jak jej vytvořit?

Tabulková data se obvykle ukládají do prostých textových souborů zvaných CSV, což je zkratka pro Comma-Separated Values (hodnoty oddělené čárkou). Hodnoty v jednotlivých řádcích jsou odděleny čárkami a řádky jsou odděleny novými řádky.

Pro vytvoření souboru CSV z aplikace Outlook můžete provést následující akce: Otevřete aplikaci Outlook a přejděte do složky nebo umístění, kde se nacházejí data, která chcete exportovat. 2. Vyberte věci, které chcete mít v souboru CSV. Můžete vybrat celou složku nebo jen určitý e-mail, kontakt nebo položku kalendáře. 3. Po provedení výběru vyberte z nabídky aplikace Outlook možnost „Soubor“ nebo „Uložit“. (4. Kliknutím na možnost „Uložit jako“ vyberte místo v počítači, kam chcete soubor CSV uložit.

5. V rozevírací nabídce „Uložit jako typ“ vyberte jako formát souboru „CSV (Comma delimited) (*.csv)“. 6. Pojmenujte soubor a z nabídky vyberte možnost „Save“ (Uložit). Při mapování polí mezi aplikací Outlook a souborem CSV vás aplikace Outlook vyzve. Máte možnost vytvořit zcela nové mapování nebo použít již existující. 8. Po výběru nebo nastavení mapování dokončete postup kliknutím na tlačítko „OK“ nebo „Dokončit“.

9. Vybrané položky aplikace Outlook se nyní uloží jako soubor CSV na určené místo a budou připraveny pro použití v jiných programech nebo pro analýzu dat.

Jak převést datový soubor do formátu CSV?

Pro převod datového souboru do formátu CSV (Comma Separated Values) můžete použít následující postupy: Datový soubor otevřete v příslušném programu nebo softwaru (např. Microsoft Excel, Google Sheets atd.), který používáte ke zkoumání a úpravám souboru. 2. Ujistěte se, že jsou data uspořádána do řádků a sloupců, přičemž každý sloupec označuje jiné datové pole. 3. Zkontrolujte, zda v datech nejsou chyby, a v případě potřeby je upravte, přičemž se ujistěte, že v nich nejsou žádné zbloudilé nebo zbytečné znaky a že jsou data správně naformátována. 4. Když jsou data připravena, zvolte z nabídky „Soubor“ možnost „Uložit jako“ nebo „Exportovat“.

5. Ze seznamu možností formátu souboru vyberte CSV neboli hodnoty oddělené čárkou. V některých programech mohou být k dispozici další možnosti, například výběr oddělovače (čárka, středník atd.) nebo kódování. Až budete připraveni dokončit převod, klikněte na tlačítko „Uložit“ nebo „Exportovat“ a zadejte umístění a název souboru CSV, který chcete použít.

Váš datový soubor bude podle těchto pokynů převeden na soubor CSV, který lze poté snadno otevřít a upravovat pomocí různých softwarových programů nebo počítačových jazyků, které akceptují formát CSV.