Jak otevírat soubory RAR v systému Mac. Komplexní průvodce

V čem otevřít zip na Macu?
Jak rozbalit ZIP archiv na Macu? Rozbalení archivu je ještě jednodušší. Jednoduše poklikáte na ZIP soubor ve Finderu nebo na ploše a on se rozbalí. Finder vytvoří vedle archivu složku se stejným jménem a do ní vloží vybalené soubory.
Další informace najdete na www.ilumio.cz

Soubory RAR jsou oblíbeným formátem komprese souborů, který se často používá k seskupení několika souborů do jednoho archivu. Odpověď na otázku, zda mohou uživatelé počítačů Mac používat soubory RAR na svých platformách, zní jednoznačně ano! Soubory RAR lze na počítači Mac otevírat mnoha způsoby, a to jak s nutností pořízení dalšího softwaru, tak bez něj. V tomto článku se budeme zabývat mnoha přístupy ke čtení souborů RAR, včetně využití nativních nástrojů pro Mac a aplikací třetích stran.

Umí počítače Mac otevírat soubory RAR?

Soubory RAR mohou uživatelé počítačů Mac bezpochyby používat. Ačkoli jsou se soubory RAR častěji spojovány operační systémy Windows, uživatelé počítačů Mac mohou bez problémů otevírat a extrahovat obsah souborů RAR. Přestože soubory RAR nejsou nativně podporovány systémem macOS, existuje mnoho programů třetích stran, které si s archivy RAR poradí.

Jak lze soubor RAR otevřít v počítači Mac bez instalace jakéhokoli softwaru?

Pokud nechcete stahovat žádný další software, můžete soubory RAR otevřít pomocí integrovaného programu Archive Utility v systému Mac. Postup je následující:

Prvním krokem je vyhledání souboru RAR, který chcete v počítači Mac otevřít. 2. Klikněte na soubor RAR pravým tlačítkem myši (nebo klávesou Control) a v kontextové nabídce vyberte možnost „Otevřít pomocí“.

3. V seznamu programů vyberte položku „Archive Utility“. 4. Obsah souboru RAR bude automaticky extrahován programem Archive Utility a umístěn do stejnojmenné složky ve stejném adresáři jako soubor RAR.

Použití Unarchiveru pro počítače Mac

Populární software třetí strany s názvem Unarchiver byl vytvořen speciálně pro počítače Mac, aby si poradil s mnoha archivními formáty, včetně souborů RAR. Postup použití programu Unarchiver je následující: 1. Stáhněte si program Unarchiver z obchodu Mac App Store nebo z webových stránek jeho tvůrce a nainstalujte jej. 2. Po dokončení instalace vyhledejte soubor RAR, který chcete otevřít. 3. Klikněte na soubor RAR pravým tlačítkem myši (nebo ovládací klávesou) a v kontextové nabídce vyberte možnost „Otevřít pomocí“. 4. V seznamu programů vyberte položku „The Unarchiver“. 5. Obsah souboru RAR bude automaticky rozbalen programem Unarchiver a umístěn do složky ve stejném adresáři. Jak lze soubor přimět k otevření v počítači Mac?

Občas se může stát, že budete mít potíže s otevřením souboru na počítači Mac. Pomocí níže uvedených kroků můžete počítač Mac přinutit, aby soubor otevřel: Vyhledejte soubor, který chcete otevřít v kroku 1. 2. Klikněte na soubor a zároveň držte stisknutou klávesu Control na klávesnici. 3. Při stisknuté klávese Control vyberte z kontextové nabídky, která se zobrazí, možnost „Otevřít“.

4. Pokud je soubor od neznámého vývojáře, může se zobrazit varovná zpráva. Chcete-li pokračovat, klepněte znovu na tlačítko „Otevřít“.

Závěrem lze říci, že otevírání souborů RAR v počítači Mac je jednoduché a lze jej provádět buď pomocí vestavěných nástrojů, nebo externího softwaru. Soubory RAR nejsou systémem macOS nativně podporovány, nicméně programy jako Unarchiver si se soubory RAR snadno poradí. Pokud navíc nechcete stahovat žádný software, můžete obsah souborů RAR extrahovat pomocí nástroje Archive Utility v systému macOS. Pomocí těchto funkcí můžete v systému Mac efektivně spravovat a používat soubory RAR.

FAQ
Proč mi na Macu nefunguje R?

Příčin nefunkčnosti programu „R“ na vašem počítači Mac může být celá řada. Jedná se o několik možných scénářů: Použijte nejnovější programovací jazyk R, který je kompatibilní s operačním systémem počítače Mac.

1. Zastaralá nebo nekompatibilní verze. Problémy mohou nastat kvůli starším verzím, které nemusí být zcela kompatibilní.

2. Problémy s instalací: Zkontrolujte, zda byl R na Macu správně nainstalován. Někdy mohou chyby v instalaci zabránit správné funkci programu. Chcete-li vyzkoušet, zda se tím problém odstraní, zkuste R přeinstalovat. 3. Problémy s instalací. Chybějící požadavky: R potřebuje ke správné funkci specifické závislosti. Pokud některá z těchto závislostí chybí nebo je nesprávně nainstalována, nemusí program úspěšně fungovat. Zkontrolujte, zda máte nainstalovány všechny požadované závislosti, a v případě potřeby je aktualizujte. 4. Konflikt softwaru: V některých případech se může stát, že R a další programy na vašem Macu nebudou fungovat správně kvůli softwarovému konfliktu. Podívejte se po konkurenčním softwaru nebo aplikacích, které by mohly narušovat činnost programu R. Takový software lze dočasně zakázat nebo odstranit, což pomůže problém vyřešit. 5. Poškozené soubory nebo balíčky: Pokud jsou některé soubory nebo balíčky R poškozeny, software nemusí fungovat správně. Chcete-li zjistit, zda je problém odstraněn, zkuste problematické soubory nebo balíčky znovu nainstalovat nebo opravit.

Pokud po vyzkoušení těchto postupů řešení problémů problém stále přetrvává, může být dobré požádat komunitu R o další pomoc nebo si promluvit s technickou podporou o radu přizpůsobenou vašim konkrétním okolnostem.

Jak na Macbooku převést soubory RAR na zip?

V počítači Macbook můžete pro převod souborů RAR na ZIP provést následující akce: Prvním krokem by měla být instalace aplikace třetí strany pro kompresi souborů, která podporuje formáty RAR i ZIP. WinRAR, který nabízí bezplatnou zkušební verzi, a The Unarchiver, bezplatný a nenáročný program, jsou dvě oblíbené možnosti. 2. Po instalaci kompresního programu vyhledejte soubor RAR, který chcete převést. Chcete-li soubor otevřít pomocí nainstalovaného kompresního nástroje, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte tuto možnost. 3. V kompresním nástroji vyberte možnost extrahovat nebo dekomprimovat soubor RAR. Tuto možnost obvykle obsahuje panel nástrojů nebo nabídka aplikace. 4. V možnostech extrakce byste měli mít možnost vybrat výstupní formát. Místo formátu RAR zvolte jako výstupní formát ZIP. 5. Vyberte umístění, do kterého chcete uložit převedený soubor ZIP. 6. Chcete-li zahájit proces převodu, klikněte na tlačítko „Extrahovat“ nebo „Převést“. Soubor RAR bude kompresním programem převeden na formát ZIP a uložen do určené cílové složky.

Po dokončení převodu získáte soubor ZIP, který lze snadno otevřít a zpřístupnit v počítači Macbook pomocí vestavěného archivního nástroje nebo jiného kompatibilního programu.