How to Find Out What Is Draining My Android Battery

Jak zjistit co vybíjí baterii Android?
Statistika vám napoví Nejlepší je začít rovnou u zdroje. Proto vstupte přímo do nastavení vašeho telefonu, kde najdete i základní statistiku o tom, které aplikace a funkce vám nejvíce požírají baterii. Často tuto statistiku najdete přímo pod položkou baterie, ale co výrobce, to lehce jiné umístění nebo názvy položek. Cached
Další informace najdete na blog.gomobil.cz

Ubývá baterie vašeho zařízení se systémem Android rychleji než obvykle? Když telefon intenzivně nepoužíváte, může být nepříjemné, že procenta baterie rychle klesají. Naštěstí existují způsoby, jak zjistit příčiny nadměrného vybíjení energie. V tomto příspěvku se podíváme na možná vysvětlení, proč se baterie vašeho telefonu se systémem Android může tak rychle vybíjet, jak identifikovat viníka v podobě aplikace a další způsoby, jak se na problémy podívat. Proč se baterie v zařízení se systémem Android tak rychle vybíjí?

Příčin rychlého vybíjení baterie v zařízení se systémem Android může být několik. Jednou z častých příčin je spuštěná činnost aplikací na pozadí. I když některé programy aktivně nepoužíváte, mohou spotřebovávat nadměrné množství energie. Dalšími možnými příčinami jsou příliš jasná obrazovka nebo dlouhodobé používání obrazovky. Vysoké nastavení jasu obrazovky nebo časté používání telefonu může způsobit rychlejší vybíjení baterie. Kromě toho mohou životnost baterie snižovat aktualizace widgetů v reálném čase, push e-mailová oznámení a služby určování polohy. Která aplikace vybíjí baterii nejrychleji?

Pro zjištění, která aplikace spotřebovává nejvíce baterie, můžete využít vestavěný nástroj pro využití baterie v systému Android. Tato funkce poskytuje přehled o tom, kolik energie baterie spotřebovaly jednotlivé aplikace za určitý časový úsek. Chcete-li tyto údaje získat, přejděte do nabídky Nastavení > Baterie > Využití baterie. Zde je zobrazen seznam aplikací a procenta životnosti baterie, které spotřebovávají. Vyhledejte všechny programy s neobvykle vysokými procenty, protože jsou pravděpodobně hlavní příčinou vybíjení energie.

Jak zjistím příčinu rychlého vybíjení baterie telefonu?

Kromě použití nástroje pro využití baterie existuje několik dalších způsobů, jak zjistit, proč se baterie telefonu rychle vybíjí. Jednou z metod je využití nástroje historika baterie a aktivace možností pro vývojáře v zařízení se systémem Android. Tento nástroj nabízí komplexní údaje o využití baterie, včetně seznamu aplikací spuštěných na pozadí, využití sítě a dalších činností, které spotřebovávají energii.

Další možností je využití aplikace třetí strany pro monitorování baterie, která je nabízena v obchodě Google Play. Pomocí těchto aplikací můžete sledovat stav baterie, vyhledávat energeticky náročné programy a optimalizovat spotřebu energie zařízení.

Co rychle vybíjí baterii?

Kromě některých programů existuje několik dalších věcí, které mohou vybíjet baterii vašeho zařízení se systémem Android. Push upozornění a synchronizace na pozadí z různých aplikací mohou rychle vybíjet baterii. Tento problém lze omezit vypnutím nadbytečných možností synchronizace nebo změnou nastavení oznámení pro konkrétní aplikace. Kromě toho může slabý signál Wi-Fi nebo intenzita signálu způsobit, že se smartphone více snaží udržet spojení, což zvyšuje vybíjení baterie.

Na závěr je důležité pochopit základní příčiny, pokud se baterie vašeho zařízení se systémem Android rychle vybíjí. Které aplikace spotřebovávají baterii nejrychleji, můžete zjistit pomocí funkce spotřeby baterie, zapnutím nastavení pro vývojáře nebo pomocí aplikací třetích stran pro sledování baterie. Kromě toho pomůže prodloužit životnost baterie vašeho zařízení změna některých nastavení, například snížení jasu obrazovky, odstranění nesmyslných synchronizačních funkcí nebo zlepšení přístupu k síti. S pomocí těchto technik budete schopni identifikovat příčiny úbytku baterie vašeho zařízení se systémem Android a přijmout potřebná opatření ke zvýšení výdrže baterie.

FAQ
Jaké aplikace mi žerou baterii?

Pomocí níže uvedených postupů můžete zjistit, které aplikace vybíjejí baterii vašeho telefonu nebo tabletu se systémem Android: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a vyberte položku „Baterie“ nebo „Baterie a úspora energie“ (v závislosti na vašem zařízení se přesná fráze může lišit). 3. Zde se zobrazí seznam aplikací a procenta jejich využití baterie. 4. Aplikace, které spotřebovávají nejvíce baterie, jsou v horní části seznamu.

5. Klepnutím na aplikaci zobrazíte další informace o tom, kolik baterie využívá, včetně spotřeby na pozadí a při zapnuté obrazovce.

Spotřebu baterie můžete snížit tak, že vyhledáte programy, které spotřebovávají značné množství energie, a podniknete potřebné kroky, například změníte jejich nastavení, vypnete nepotřebné činnosti na pozadí nebo vyhledáte alternativy.

Kolik baterie by se mělo vybít za 1 hodinu v systému Android?

V zařízení se systémem Android může množství proměnných, včetně kapacity baterie, jasu obrazovky, používání a nastavení úspory energie, ovlivnit, kolik baterie se vyčerpá za hodinu. Při typickém používání byste měli počítat s vybitím baterie o 10 až 20 % každou hodinu. Pokud je však vybíjení baterie mnohem vyšší, může to být varování, že se vyskytl problém nebo příliš mnoho aktivit na pozadí, které je třeba odstranit.

Šetří tmavý režim baterii?

Ano, zapnutí tmavého režimu v zařízení se systémem Android vám může pomoci šetřit energii. Namísto oslnivě bílých barev pro uživatelské rozhraní používá tmavý režim většinou černou nebo tmavou barvu. Tmavý režim může výrazně snížit spotřebu baterie panelů AMOLED a OLED, které se často používají v zařízeních se systémem Android a osvětlují pouze jednotlivé pixely potřebné k zobrazení obsahu. Zařízení spotřebuje celkově méně energie, protože svítí méně pixelů, což prodlužuje životnost baterie. Pokud se tedy obáváte o výdrž baterie svého zařízení se systémem Android, může být zapnutí tmavého režimu dobrým řešením.