Jak nastavit automatické vyplňování na Macu

Jak nastavit automatické vypnutí Mac?
Nastavení Macu na uspání po určité době nečinnosti Proveďte některou z následujících akcí: Vpravo klikněte na místní nabídku „Při napájení z baterie vypnout monitor, je‑li počítač nečinný“ a vyberte požadovanou volbu.
Další informace najdete na support.apple.com

Pomocí několika kliknutí na Macu můžete snadno a rychle vyplňovat formuláře, hesla a další údaje pomocí praktické funkce automatického vyplňování. Tím, že odpadá nutnost neustále ručně zadávat stejné údaje, šetří čas a námahu. V tomto článku si vysvětlíme, jak funkci Autofill v počítači Mac nastavit, a odpovíme na některé důležité dotazy.

Jak nejprve nastavit funkci Apple AutoFill?

Při konfiguraci funkce Apple Autofill v počítači Mac postupujte podle následujících kroků:

Krok 1: Kliknutím na logo Apple v levém horním rohu obrazovky spusťte nabídku Apple.

Krok 2: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby systému“.

Krok 3: V okně Předvolby systému vyberte možnost „Zabezpečení a soukromí“.

Krok 4: V nabídce vyberte záložku „Soukromí“.

Krok 5: V levém postranním panelu vyberte položku „Zpřístupnění“.

Krok 6: Chcete-li provést změny, klikněte na symbol zámku v levém dolním rohu okna a zadejte heslo správce.

Krok 7: Chcete-li aktivovat funkci automatického vyplňování pro určitý webový prohlížeč, například Safari nebo Google Chrome, zaškrtněte políčko vedle daného prohlížeče. Jak používáte funkci automatického vyplňování v počítači Mac? Níže uvedené kroky lze použít k automatickému vyplňování slov na počítači Mac:

Krok 1: Spusťte program nebo aplikaci, ve které chcete povolit automatické vyplňování slov.

Krok 2: Začněte slovo nebo frázi, kterou chcete automaticky vyplnit, zadáním několika prvních písmen.

Krok 3: Na klávesnici stiskněte klávesu „F5“. Na základě předchozího zadání se zobrazí seznam možností.

Krok 4: Stisknutím klávesy „Enter“ vyberte příslušné slovo nebo frázi poté, co se pomocí šipek budete pohybovat mezi možnostmi. 3. Jak mohu aktualizovat informace pro automatické vyplňování?

V počítači Mac můžete informace pro automatické vyplňování změnit následujícím způsobem:

V prvním kroku otevřete na počítači Mac prohlížeč Safari.

Krok 2: V liště nabídek v horní části obrazovky vyberte možnost „Safari“.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby“.

Ve čtvrtém kroku přejděte na kartu „Automatické vyplňování“.

Krok 5: V rozevírací nabídce vedle kategorie, kterou chcete upravit, například „Uživatelská jména a hesla“ nebo „Kreditní karty“, vyberte možnost „Upravit“.

Krok 6: Podle potřeby upravte údaje automatického vyplňování, včetně přidání, aktualizace nebo odstranění položek.

Krok 7: Stisknutím tlačítka „Hotovo“ uložte úpravy.

4. Jak mohu aktivovat funkce automatického vyplňování? Možnosti automatického vyplňování můžete v počítači Mac aktivovat následujícími úkony:

V prvním kroku otevřete na počítači Mac prohlížeč Safari.

Krok 2: V liště nabídek v horní části obrazovky vyberte možnost „Safari“.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Předvolby“.

Ve čtvrtém kroku přejděte na kartu „Automatické vyplňování“.

Krok 5: Zaškrtněte políčka u možností automatického vyplňování, které chcete aktivovat, například „Použití informací z mých kontaktů“ nebo „Uživatelská jména a hesla“.

Krok 6: Přizpůsobte parametry funkce Autofill podle svých potřeb. Zavřete okno Předvolby a uložte změny provedené v sedmém kroku.

Zkrácením času, který strávíte opakovanými úkony, může nastavení funkce Autofill v počítači Mac výrazně zvýšit vaši produktivitu. Podle pokynů v tomto článku můžete v počítači Mac rychle povolit a upravit nastavení funkce Autofill, což zvýší efektivitu vašeho surfování a vyplňování formulářů.

FAQ
Kde zapnu funkci Automatické vyplňování?

Pro zapnutí funkce AutoFill v počítači Mac proveďte následující akce: V kroku 1 otevřete na počítači Mac webový prohlížeč Safari.

2. V levém horním rohu obrazovky vyberte nabídku Safari. V kroku 3 vyberte z rozevírací nabídky položku „Preferences“. 4. V okně Předvolby vyberte kartu „Automatické vyplňování“. Zde je k dispozici několik možností automatického vyplňování, včetně kontaktních údajů, uživatelských jmen, hesel a platebních karet. 6. Zaškrtnutím políčka vedle určité kategorie povolíte funkci AutoFill pro tuto kategorii. 7. Pokud chcete, aby Safari automaticky vyplňovalo vaše kontaktní údaje, ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko „Using info from my contacts“. 8. Uložené údaje funkce AutoFill můžete také spravovat kliknutím na tlačítko „Upravit…“. 9. Po povolení požadovaných možností automatického vyplňování zavřete okno Předvolby.

Funkce AutoFill je nyní ve vašem Macu povolena a Safari za vás vyplní formuláře a další informace na základě vašeho nastavení.

Kde jsou moje nastavení funkce AutoFill?

V počítači Mac proveďte následující akce, abyste našli svá nastavení funkce AutoFill: V kroku 1 otevřete webový prohlížeč Safari na počítači Mac.

2. V seznamu nabídek v pravém horním rohu obrazovky vyberte možnost „Safari“. 3. V kroku 3 vyberte z rozevírací nabídky položku „Preferences“. 4. V okně předvoleb vyberte záložku „AutoFill“ (Automatické vyplňování). Zde můžete objevit další možnosti automatického vyplňování, včetně kontaktních údajů, údajů o kreditních kartách, hesel a dalších formulářů. Zaškrtnutím příslušného políčka a zvoleného zdroje informací (například kontaktů nebo iCloud Keychain) můžete přizpůsobit každou kategorii AutoFill. Výběrem možnosti „Upravit“ vedle příslušné kategorie můžete navíc spravovat uložené kreditní karty a hesla.

Nastavení funkce AutoFill v počítači Mac můžete jednoduše upravit a spravovat tak, že v předvolbách Safari přejdete na kartu AutoFill.

Jaká je zkratka pro funkci AutoFill v počítači Mac?

Zkratka pro funkci AutoFill na počítači Mac je Command+Shift+A.