Každý prázdný sešit, který otevřete, obsahuje kolik pracovních listů?

Možná vás zajímá, kolik listů obsahuje sešit v aplikaci Microsoft Excel, když jej poprvé otevřete. Odpověď je jednoduchá: v aplikaci Excel je v každém prázdném sešitě automaticky obsažen jeden pracovní list. Na této jediné stránce označené jako „List1“ můžete začít zadávat data, výpočty a formátování. Pracovní list může obsahovat mnoho sešitů.

Je důležité si uvědomit, že pracovní list může obsahovat pouze jeden sešit. Sešit v aplikaci Excel je dokument s mnoha listy. Pracovní list tedy nemůže obsahovat více sešitů, ale sešit může obsahovat více listů. Data můžete snadněji spravovat a analyzovat, protože sešity jsou vytvořeny tak, aby pojaly a uspořádaly různé pracovní listy. Jak mohu v aplikaci Excel otevřít tři listy?

Pokud chcete v aplikaci Excel otevřít tři listy, můžete vytvořit nový sešit se třemi listy nebo přidat další dva listy do stávajícího sešitu. Pomocí těchto kroků lze vytvořit nový sešit se třemi listy:

1. Začněte tím, že otevřete aplikaci Excel a z nabídky vlevo nahoře vyberete položku „Soubor“. (2. Zvolte „Nový“ a „Prázdný sešit“. 3. Excel spustí zcela nový sešit s jedním listem. 4. Klepnutím na tlačítko „+“ vedle aktuálního listu v dolní části okna aplikace Excel přidáte další dva listy. Výsledkem bude přidání nových pracovních listů s názvy „List2“ a „List3“.

Níže uvedené kroky lze použít, pokud máte v současné době sešit s jedním nebo dvěma listy a chcete přidat další: 1. Spusťte aplikaci Excel a otevřete sešit. 2. Klepněte pravým tlačítkem myši na kartu aktuálně otevřeného listu v dolní části okna aplikace Excel. 3. V kontextové nabídce vyberte možnost „Vložit“. 4. Vyberte možnost „Worksheet“ a poté stiskněte tlačítko „OK“. Chcete-li přidat další pracovní listy, opakujte podle potřeby kroky 5 a 6. Kolik buněk je přesně v každém sešitě?

V závislosti na verzi aplikace Excel, kterou používáte, může mít každý sešit jiný počet buněk. Každý sešit v aplikaci Excel 2003 a starších verzích může mít až 65 536 řádků a 256 sloupců, celkem tedy 16 777 216 buněk. Počet sloupců zůstává stejný, zatímco počet řádků se v aplikaci Excel 2007 a novějších verzích zvýšil na více než milion (1 048 576). V důsledku toho může každý pracovní list v novějších verzích aplikace Excel obsahovat více než miliardu buněk (1 073 741 824). Kolik pracovních listů obsahuje každý sešit?

Každý nový sešit aplikace Excel obsahuje ve výchozím nastavení jeden pracovní list. Podle svých potřeb však můžete pracovní listy podle potřeby přidávat nebo odebírat. Jeden sešit v aplikaci Excel může obsahovat až 1 048 576 pracovních listů. I když je velmi vzácné, že budete potřebovat tolik listů, tato flexibilita vám umožní efektivně organizovat a spravovat data.

A konečně, v každém prázdném sešitu aplikace Excel, který otevřete, je jeden pracovní list. Vytvořením nového sešitu se třemi listy nebo přidáním dalších listů do stávajícího sešitu můžete v aplikaci Excel otevřít tři listy. V závislosti na verzi aplikace Excel, kterou používáte, může každý sešit obsahovat od několika set tisíc až po více než miliardu buněk. Excel vám navíc poskytuje velkou flexibilitu při organizaci a analýze dat, protože umožňuje mít v jednom sešitě až 1 048 576 listů.

FAQ
Kolik listů je v sešitě?

V závislosti na použitém softwaru může sešit obsahovat různý počet listů. Ve většině běžně používaných tabulkových procesorů, jako je například Microsoft Excel, však nový sešit obvykle obsahuje tři listy ve výchozím nastavení.

Kolik listů je v sešitě?

V závislosti na používaném softwaru může mít sešit méně nebo více listů. Když poprvé otevřete prázdný sešit v aplikaci Microsoft Excel, má již tři listy. Listy však můžete podle potřeby přidávat nebo odebírat.

Jaký je maximální počet listů v sešitě?

V závislosti na verzi aplikace Microsoft Excel, kterou používáte, může sešit obsahovat až určitý počet listů. Maximální počet listů v sešitě je 1 048 576 v aplikacích Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 a Excel 2010.