Jak přidat zkratky do Ovládacího centra a na domovskou obrazovku iPhonu

Jak pridat polohu do Ovladaciho centra?
Přejděte do Nastavení > Ovládací centrum. u ovládacího prvku. u ovládacího prvku a přetáhněte je na novou pozici. Cached
Další informace najdete na support.apple.com

Ovládací centrum iPhonu je praktické centrum, které umožňuje rychlý přístup k několika nastavením a funkcím pouhým přejetím a klepnutím. Věděli jste však, že jej můžete upravit tak, aby obsahovalo rychlé zkratky k úkolům, které provádíte nejčastěji? V tomto článku vás provedeme procesem přidávání zkratek do Ovládacího centra, na domovskou obrazovku a na zamykací obrazovku.

Jak přidat zástupce do Ovládacího centra:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Ovládací centrum“.

* Krok 3: Vyberte možnost „Přizpůsobit ovládací prvky“. Jsou zde dvě části: „Zahrnuto“ a „Další ovládací prvky“. Zkratky, které jsou již v Ovládacím centru přítomny, jsou uvedeny v části „Included“ (Zahrnuto) a další zkratky, které můžete přidat, jsou obsaženy v části „More Controls“ (Další ovládací prvky). 5. V části „Další ovládací prvky“ se dotkněte zeleného znaménka + vedle názvu zkratky a přidejte ji. Poté se přesune do oblasti „Included“ (Zahrnuto). 6. Pořadí zkratek v Ovládacím centru můžete změnit tak, že se dotknete a podržíte tři vodorovné čáry vedle jedné z nich v oblasti „Included“ (Zahrnuté) a poté ji přetáhnete na zvolené místo. 7. Klepnutím na červené znaménko minus vedle názvu zástupce v oblasti „Included“ (Zahrnuto) v Ovládacím centru jej odstraníte. Vyhledání aplikace nebo akce, pro kterou chcete vytvořit zástupce, na domovské obrazovce 1. Vyhledejte aplikaci nebo akci, pro kterou chcete vytvořit zástupce, na domovské obrazovce. 2. Klepněte na ikonu aplikace a podržte ji, dokud se nezačne chvět. 3. Klepněte na ikonu aplikace a podržte ji. 3. Klepněte na symbol „+“, který se může nacházet v levém horním rohu ikony aplikace. 4. Otevře se aplikace Zástupci, která vám umožní přizpůsobit zástupce. Chcete-li vybrat akci, kterou má zástupce provést, vyberte v kroku 5 možnost „Add Action“. 6. V případě potřeby upravte zástupce tak, že do něj zahrnete další akce nebo parametry. 7. Po pojmenování zástupce stiskněte tlačítko „Další“. 8. Vyberte možnost „Add to Home Screen“ a v případě potřeby změňte ikonu a název zástupce. 9. Chcete-li zástupce přidat na domovskou obrazovku, klepněte na „Add“ v pravém horním rohu.

Aktualizace zamykací obrazovky iPhonu pomocí zástupce: Na iPhonu spusťte aplikaci Zástupci. Ve spodní části obrazovky vyberte kartu „Automatizace“. 3. Chcete-li přidat novou automatizaci, klepněte na ikonu „+“ v pravém horním rohu. Čtvrtá možnost je „Vytvořit osobní automatizaci“.

5. Vyberte spouštěč automatizace. Můžete ji například naprogramovat tak, aby se spustila, když se připojíte k určité síti Wi-Fi nebo když dorazíte do určité oblasti. 6. Po výběru akce, kterou má zástupce provést, stiskněte tlačítko „Další“. 7. V případě potřeby upravte zástupce tak, že do něj zahrnete další akce nebo parametry. 8. Po pojmenování automatizace stiskněte tlačítko „Další“. 9. Chcete-li být před spuštěním zástupce dotázáni, zapněte v nastavení zástupce možnost „Zeptat se před spuštěním“. Chcete-li automatizaci uložit, vyberte v kroku 10 možnost „Hotovo“. V systému iOS 16 budou zkratky přidány do Ovládacího centra: Postup pro přidání zástupců do Ovládacího centra je stejný, pokud používáte iOS 16 nebo novější. Chcete-li si Ovládací centrum přizpůsobit a přidat požadované zkratky, stačí postupovat podle výše uvedených kroků.

Na závěr: Přidáním zkratek do Ovládacího centra, na domovskou obrazovku a na zamykací obrazovku iPhonu můžete výrazně zvýšit svou produktivitu a pohodlí. Pomocí pokynů v tomto článku můžete rychle přidat zkratky do Ovládacího centra, Domovské obrazovky a zamykací obrazovky. Díky tomu budete mít přístup k nejčastěji používaným úlohám pomocí několika klepnutí a přejetí prstem.

FAQ
Jak si přizpůsobit ovládací centrum?

Podle těchto pokynů si můžete přizpůsobit Ovládací centrum iPhonu: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. Přejděte dolů a v kroku 2 vyberte „Ovládací centrum“. 3. V nastavení Ovládacího centra naleznete sekce „VLOŽIT“ a „VÍCE OVLÁDACÍCH PRVKŮ“. Ovládací prvky, které jsou již součástí vašeho Ovládacího centra, najdete v sekci „INCLUDE“. Klepnutím na červené tlačítko „-“ nebo zelené tlačítko „+“ vedle libovolného ovládacího prvku jej přidáte nebo odeberete. 5. Pořadí ovládacích prvků můžete změnit klepnutím a podržením tří vodorovných čar vedle každého z nich a následným přetažením ovládacího prvku v požadovaném směru nahoru nebo dolů. Chcete-li přidat další ovládací prvky, přejděte do části „DALŠÍ OVLÁDACÍ PRVKY“. Zobrazí se seznam ovládacích prvků, které lze přidat do ovládacího centra. 7. Chcete-li přidat ovládací prvek do Ovládacího centra, klepněte na zelenou ikonu „+“ vedle něj. 8. Klepnutím na červené tlačítko „-“ vedle ovládacího prvku jej odeberete ze sekce „VÍCE OVLÁDACÍCH PRVKŮ“.

9. Ovládací centrum můžete také změnit vložením nebo odebráním přepínačů pro Lupu, Řízený přístup, Zkratku přístupu a další funkce. Za tímto účelem vyberte položku „Přizpůsobit ovládací prvky“ klepnutím na ni v dolní části stránky nastavení Ovládacího centra. V části Přizpůsobit ovládací prvky naleznete seznamy „VLOŽIT“ a „VÍCE OVLÁDACÍCH PRVKŮ“. Chcete-li přidat, odebrat nebo přeorganizovat ovládací prvky, postupujte podle stejných postupů, které byly popsány dříve.

Po přizpůsobení se do Ovládacího centra dostanete přejetím prstem z pravého horního rohu obrazovky dolů (na iPhonu X nebo novějším) nebo ze spodní části nahoru (na iPhonu 8 nebo starším).

Jak umístím zástupce aplikací na obrazovku?

Níže uvedený postup vám ukáže, jak přidat zástupce aplikace na domovskou obrazovku iPhonu. Vyhledejte program, pro který chcete vytvořit zástupce. Může to být jakákoli nainstalovaná aplikace pro iPhone. Klepněte na ikonu aplikace a podržte ji po dobu dvou sekund nebo dokud se neobjeví nabídka. 3. Zatímco ikony aplikací poskakují, vyhledejte symbol „+“ nebo položku nabídky s nápisem „Add to Home Screen“ (Přidat na domovskou obrazovku). Přesnou formulaci může ovlivnit model vašeho iPhonu a verze systému iOS. 4. Klepnutím vyberte položku „Add to Home Screen“ (Přidat na domovskou obrazovku) nebo znak „+“. 5. Zobrazí se náhled zástupce aplikace. V případě potřeby můžete změnit název zástupce klepnutím na textovou oblast a zadáním nového názvu. 6. Jakmile je název zástupce vhodný, klepněte na tlačítko „Přidat“ nebo „Hotovo“ v pravém horním rohu obrazovky. Zástupce aplikace se nyní umístí na domovskou obrazovku iPhonu, obvykle na konec ikon aplikací nebo na poslední stránku.

7.

Nyní můžete aplikaci rychle otevřít klepnutím na jejího zástupce na domovské obrazovce.