Jak vytvořit razítko ve Photoshopu

Photoshop je flexibilní program, který umožňuje vytvářet řadu efektů a vzorů. Vytvoření vzhledu podobného razítku je běžným efektem, který lze použít k tomu, aby vaše výtvory působily retro nebo ručně vyrobeným dojmem. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak pomocí aplikace Photoshop vytvořit efekty razítka, razítka z fotografií, text připomínající razítko a dokonce i vlastní štětce na razítka.

Nejprve si ve Photoshopu otevřete obrázek nebo návrh, který chcete použít jako razítko. Kliknutím pravým tlačítkem myši na vrstvu a výběrem možnosti „Převést na inteligentní objekt“ můžete vrstvu změnit na inteligentní objekt. Tímto způsobem můžete použít filtry a efekty, aniž by došlo k jejich poškození.

Dále v nabídce „Filtr“ vyberte možnost „Galerie filtrů“. Ze složky „Skica“ na panelu Galerie filtrů vyberte filtr „Razítko“. Posunem posuvníků můžete měnit hladkost efektu razítka, vyvážení světla a tmy a délku tahu. Filtr se použije poté, co klepnete na tlačítko „OK“ a budete spokojeni s parametry.

Pokud chcete obrázek, který chcete použít jako razítko, nejprve otevřete ve Photoshopu, abyste z něj vytvořili razítko. Pomocí zvoleného nástroje pro výběr (například kouzelné hůlky nebo nástroje pro rychlý výběr) vyberte objekt, který chcete přeměnit na razítko. Po výběru předmětu klikněte na tlačítko „Nová vrstva“ ve spodní části panelu Vrstvy a přidejte novou vrstvu.

Při výběru nové vrstvy přejděte do nabídky „Úpravy“, klikněte na položku „Definovat předvolbu štětce“ a pojmenujte svůj štětec. Zvolený motiv se stane štětcem s razítkem, který tímto postupem můžete použít v jakémkoli projektu. Výběrem nástroje Štětec na panelu nástrojů otevřete nástroj Výběr předvolby štětce a kliknutím na miniaturu štětce získáte přístup ke štětci. Měli byste mít možnost použít právě vytvořený štětec na razítka.

Pokud chcete, aby text připomínal razítka, začněte ve Photoshopu psát preferovaný text na novou vrstvu. Vytvořte z textové vrstvy inteligentní objekt tak, že ji vyberete. Použijte efekt razítka tak, že přejdete do nabídky „Filtr“, vyberete možnost „Galerie filtrů“ a vyberete filtr „Razítko“, jak bylo uvedeno dříve. Chcete-li textu dodat požadovaný vzhled podobný razítku, změňte nastavení.

V neposlední řadě otevřete obrázek, který chcete použít jako štětec, ve Photoshopu, než začnete vytvářet vlastní štětce s razítky. Chcete-li izolovat oblast, kterou chcete použít jako štětec, použijte nástroje pro výběr. Až si vyberete, vyberte z nabídky možnost „Upravit“, poté „Definovat předvolbu štětce“ a pojmenujte svůj štětec. Nyní můžete využít svůj personalizovaný štětec na razítka.

Závěrem lze říci, že Photoshop disponuje řadou nástrojů pro vytváření efektů razítek, razítek z obrázků, textů, které vypadají jako razítka, a dokonce i vlastních štětců na razítka. Tyto metody mohou vašim návrhům dodat osobitý a starobylý nádech, popustit uzdu vaší kreativitě a vytvořit dechberoucí výsledky.

FAQ
Co je nástroj razítka ve Photoshopu?

Pomocí nástroje Razítko ve Photoshopu můžete snadno klonovat nebo duplikovat určité části obrázku na samostatné nebo sousední oblasti téhož obrázku. Dokonalého prolnutí dosáhnete tak, že vezmete vzorek pixelů z jedné oblasti a použijete je na jinou. Nástroj Razítko se často používá při úpravách obrázků, odstraňování cizích složek nebo přidávání detailů.

Jak vytvořím digitální razítko?

Pomocí aplikace Photoshop můžete vytvořit digitální razítko provedením následujících kroků: Otevřete aplikaci Photoshop a vytvořte nový dokument s požadovanými rozměry razítka. 2. K nakreslení obrysu návrhu razítka použijte nástroje pro kreslení tvarů nebo nástroj pero. Pokud chcete, můžete také importovat hotový návrh nebo obrázek. 3. Po vytvoření základního návrhu razítka můžete přidat prvky pomocí dalších nástrojů aplikace Photoshop, jako jsou štětce, vzory nebo textury. Chcete-li dosáhnout požadovaného efektu, pohrajte si s různými styly a efekty. 4. K dodání barvy razítku můžete použít nástroj kbelík barvy nebo překrytí gradientem. Pro jednoduché úpravy nezapomeňte oddělit vrstvy pro různé součásti návrhu razítka. 5. Jakmile jste s návrhem spokojeni, můžete použít nástroj pro text nebo importovat fotografie a přidat text nebo jakékoli další prvky. 6. Aby razítko vypadalo opravdověji, můžete k němu přidat rámeček nebo ohraničení. Toho můžete dosáhnout buď vytvořením tvaru kolem návrhu, nebo použitím efektu tahu. Abyste mohli razítko bez námahy použít na mnoha pozadích bez bílého nebo barevného rámečku kolem něj, uložte soubor ve formátu podporujícím průhlednost, například PNG.

Při navrhování digitálních razítek vždy experimentujte a bavte se. Na pomoc při vytváření osobitých a personalizovaných razítek vám Photoshop nabízí široký výběr nástrojů a možností.

Jak vytvoříte umělé razítko?

Pomocí aplikace Photoshop můžete vytvořit umělé razítko podle následujících kroků: Otevřete aplikaci Photoshop a spusťte nový dokument následujícím způsobem: Nastavte požadované rozměry razítka výběrem položky Soubor > Nový. 2. Navrhněte razítko: K vytvoření návrhu razítka použijte četné nástroje a funkce aplikace Photoshop. Aby se podobala skutečnému razítku, můžete použít tvary, text, barvy a další umělecké aspekty. 3. Přidejte texturu: Aby razítko vypadalo autentičtěji, můžete na něj přidat překryvnou texturu. Můžete si vytvořit vlastní textury razítek naskenováním skutečného razítka nebo vyhledat textury razítek online. Aby textura odpovídala návrhu razítka, importujte ji do projektu Photoshop a upravte její velikost a umístění. Použijte stíny a světla: Pomocí nástrojů Dodge a Burn vytvořte stíny a světla, aby umělé razítko získalo trojrozměrný vzhled. Ve výsledku se bude zdát, že je razítko zvednuté nad papír. 5. Zahrňte perforaci: Chcete-li do návrhu razítka přidat perforaci, vytvořte pomocí nástroje Štětec nebo vlastního tvaru drobné otvory po celém obvodu razítka. Aby perforace vypadaly autenticky, změňte jejich velikost a rozestupy. 6. Zdokonalte detaily: Věnujte velkou pozornost drobnostem, včetně rohů, okrajů a dalších součástí jedinečných pro váš návrh razítka. Chcete-li návrh vylepšit a dát do pořádku, použijte nástroje, jako je nástroj Guma nebo Maska vrstvy. Dalším krokem je uložení falešného razítka jako obrázkového souboru s vysokým rozlišením (.jpeg,.png atd.), abyste jej mohli později znovu použít nebo vytisknout.

Mějte na paměti, že tvorba umělých razítek ve Photoshopu je určena pouze pro soukromé nebo nekomerční použití.