Jak změnit zvuk oznámení na Chromebooku

Chromebooky jsou oblíbené díky snadnému a efektivnímu používání. Tyto miniaplikace jsou poháněny operačním systémem Chrome OS společnosti Google, který poskytuje plynulé procházení, produktivitu a zábavu. Zvuk oznámení je jednou z funkcí zařízení Chromebook, kterou si zákazníci často přejí přizpůsobit. Změna zvuku oznámení na Chromebooku je jednoduchý postup, ať už chcete odlišit různé kategorie oznámení, nebo jen přidat trochu individuality.

Chcete-li upravit zvuk oznámení v počítači Chromebook, postupujte podle následujících kroků:

1. Vyberte hodiny kliknutím na ně v pravém dolním rohu obrazovky. Poté se zobrazí nabídka Rychlé nastavení. 2. Chcete-li se z nabídky Rychlá nastavení dostat do nabídky Nastavení, vyberte symbol ozubeného kola. 3. Přejděte dolů na položku „Zvuk“ v levém postranním panelu panelu Nastavení. 4. V části „Zvuk“ máte možnost upravit zvuk oznámení. Chcete-li vybrat z nabízených možností, klepněte na rozevírací nabídku. 5. Pokud chcete využít vlastní zvuk, klikněte na možnost „Choose an audio file“ (Zvolit zvukový soubor) a vyberte požadovaný zvuk z místního úložiště Chromebooku. 6. Po výběru zvuku oznámení zavřete nabídku Nastavení.

Nyní bude nově zvolený zvuk přehráván vždy, když na Chromebooku obdržíte oznámení. Pokud chcete rozlišit několik druhů oznámení, například upozornění na e-maily, připomenutí kalendáře nebo oznámení aplikací, může to být docela užitečné.

Kromě změny zvuku pro všechna oznámení můžete změnit i zvuk pro jednotlivé kategorie oznámení. Jak na to:

1. Chcete-li vstoupit do nabídky rychlého nastavení, klikněte na hodiny v pravém dolním rohu obrazovky. 2. Klepněte na tlačítko . 2. Chcete-li otevřít nabídku Nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola. 3. Přejděte dolů na položku „Oznámení“ v levém postranním panelu nabídky Nastavení. 4. V části „Oznámení“ se může zobrazit seznam aplikací a služeb, které mohou doručovat oznámení. Chcete-li změnit zvuk aplikace nebo služby, klikněte na ni.

5. V nastavení aplikace nebo služby máte možnost upravit zvuk oznámení. Chcete-li vybrat jiný zvuk nebo vytvořit vlastní zvuk, jednoduše zopakujte předchozí kroky. Po provedení příslušných úprav zavřete nabídku Nastavení.

Přizpůsobením zvuků oznámení pro jednotlivé aplikace nebo služby můžete rychle rozpoznat zdroj oznámení, aniž byste se podívali na obrazovku. Pokud dostáváte oznámení z několika různých aplikací nebo služeb najednou, může to být opravdu užitečné.

Je důležité poznamenat, že oznámení v prohlížeči Chrome skutečně mají zvuky. Pokud však při přijetí zprávy žádný zvuk neslyšíte, zkontrolujte, zda není hlasitost Chromebooku ztlumená a je zvýšená. Výběrem symbolu hlasitosti v pravém dolním rohu obrazovky a posunutím posuvníku na požadované nastavení můžete hlasitost změnit.

Závěrem lze říci, že změna zvuku oznámení v počítači Chromebook představuje rychlý a snadný způsob, jak si počítač přizpůsobit a zlepšit uživatelský komfort. Podle pokynů v tomto článku můžete upravit zvuk oznámení v počítači Chromebook, ať už chcete rozlišit různé typy oznámení, nebo mu jen dodat trochu osobitosti. Proto se do toho pusťte a zcela si přizpůsobte svůj Chromebook výběrem pro vás ideálního zvuku oznámení.

FAQ
Jak změním zvuk oznámení Google na svém notebooku?

Zvuk oznámení na Chromebooku můžete upravit následujícími kroky: 1. Chcete-li vstoupit do systémové lišty, klikněte na hodiny v pravém dolním rohu obrazovky. 2. Chcete-li vstoupit do nabídky Nastavení, klikněte na symbol ozubeného kola. 3. V levém postranním panelu nabídky Nastavení klikněte na položku Zvuk. 4. Vyhledejte oblast „Zvuk oznámení“ posunutím dolů a výběrem z rozevírací nabídky. 5. Z dostupných možností v rozevírací nabídce můžete vybrat jiný zvuk oznámení. 6. Poté, co se rozhodnete pro preferovaný zvuk oznámení, klepnutím na tlačítko opusťte nabídku Nastavení. Nově zvolený zvuk se nyní bude přehrávat při přijímání oznámení v zařízení Chromebook.

Kde se na Chromebooku nachází oznamovací panel?

Panel oznámení se na Chromebooku nachází vedle hodin v pravém dolním rohu obrazovky. Jeho symbolem je zvonek. Po kliknutí na symbol zvonku se panel oznámení rozbalí a zobrazí se v něm všechna nedávná upozornění nebo oznámení.

Jak docílíte toho, aby Chromebook při příchodu e-mailu zazvonil?

Následujícími úkony můžete docílit toho, aby Chromebook při každém přijetí e-mailu zazvonil: 1. Přejděte do nabídky Nastavení Chromebooku. Toho dosáhnete tak, že kliknutím na hodiny v pravém dolním rohu obrazovky vyberete symbol ozubeného kola. 2. Přejděte dolů a v nabídce Settings (Nastavení) vyberte možnost Advanced (Rozšířené), aby se zobrazily další možnosti. V části „Advanced“ (Rozšířené) klikněte na položku „Accessibility“ (Zpřístupnění).

3. 4. V nastavení přístupnosti vyhledejte možnost „Spravovat funkce přístupnosti“ posunutím dolů. Stačí na ni kliknout. 5. V nabídce funkcí přístupnosti najděte oblast „Zvuková upozornění“ posunutím dolů. Zapněte možnost „Přehrávat zvuk pro upozornění“ kliknutím na přepínač vedle ní. Výběrem tlačítka „Přizpůsobit“ vedle možnosti „Přehrát zvuk pro oznámení“ po aktivaci zvukových upozornění můžete změnit tón. 7. Otevře se vyskakovací okno se seznamem dostupných zvuků. Klepnutím vyberte zvuk, který chcete použít jako e-mailové upozornění. 8. Po výběru zvuku uložte své úpravy kliknutím na tlačítko „OK“.

Váš Chromebook nyní bude přehrávat přednastavený zvuk vždy, když vám přijde e-mail, který vás bude informovat.