Jak změnit nastavení ochrany osobních údajů na YouTube

Je důležité mít kontrolu nad nastavením ochrany osobních údajů na YouTube, abyste zajistili, že váš obsah bude vystaven pouze publiku, které určíte. YouTube je známá webová stránka pro sdílení a sledování videí. Tento článek vás krok za krokem provede procesem změny nastavení soukromí, oprávnění YouTube, nastavení soukromí playlistů nebo vypnutí omezeného režimu. Jak mohu upravit svá soukromá nastavení?

Chcete-li upravit nastavení soukromí na YouTube, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

V prvním kroku se přihlaste ke svému účtu YouTube.

Krok 2: V pravém horním rohu obrazovky klikněte na ikonu svého profilu.

Krok 3: V rozevírací nabídce vyberte možnost „Studio YouTube“.

Krok 4: V nabídce na levé straně obrazovky vyberte možnost „Nastavení“.

Krok 5: V nabídce „Kanál“ vyberte možnost „Soukromí“.

Krok 6: Zde zvolte výchozí možnosti ochrany osobních údajů pro odeslaná videa. Na výběr máte mezi možnostmi Veřejné, Neveřejné a Soukromé. Chcete-li, aby si vaše filmy mohli prohlížet pouze vámi pozvaní lidé, zvolte možnost „Soukromé“.

Krok 7: Chcete-li změny uložit, nezapomeňte kliknout na tlačítko „Uložit“ v horní části obrazovky. 2. Jak mohu upravit oprávnění YouTube? Níže uvedené kroky lze použít k úpravě oprávnění YouTube pro konkrétní filmy:

Po přihlášení k účtu YouTube v kroku 1 přejděte do aplikace YouTube Studio.

Krok 2: V levém menu vyberte možnost „Videa“.

Krok 3: Vyhledejte video, které chcete upravit, a klikněte na název souboru.

Krok 4: Klikněte na možnost „Viditelnost“ v oblasti, která obsahuje informace o videu. Krok 5: Pokud vyberete možnost „Soukromé“, můžete nyní zadat e-mailové adresy osob, se kterými chcete film sdílet.

Krok 6: Stisknutím tlačítka „Uložit“ uvedete změny v platnost. 3. Jak mohu upravit nastavení soukromí svého seznamu skladeb na YouTube? Chcete-li upravit nastavení soukromí seznamu skladeb YouTube, postupujte podle následujících kroků: Po přihlášení k účtu YouTube v kroku 1:

Přejděte do aplikace YouTube Studio.

Krok 2: V levém menu vyberte možnost „Playlisty“.

Krok 3: Vyhledejte seznam skladeb, který je třeba změnit, a klikněte na jeho název.

Krok 4: Klikněte na tři tečky (…) vedle názvu seznamu skladeb a vyberte možnost „Nastavení seznamu skladeb“.

Krok 5: V položce „Soukromí“ můžete vybrat mezi možnostmi Veřejné, Neveřejné a Soukromé. Šestý krok: Pokud zvolíte možnost „Soukromý“, seznam skladeb uvidí pouze pozvané osoby. 7. krok: Po provedení změn nezapomeňte použít tlačítko „Uložit“, abyste je zachovali. 4. Jak mohu zakázat omezený režim YouTube? Funkce služby YouTube nazvaná omezený režim odstraňuje potenciálně urážlivý nebo dospělý obsah. K jejímu vypnutí slouží následující kroky:

Nejprve vyberte „Omezený režim“ v dolní části jakékoli stránky YouTube posunutím dolů.

Krok 2: Vypněte omezený režim ve vyskakovacím okně kliknutím na tlačítko. Krok 3: Pokud jste přihlášeni, klikněte v pravém horním rohu na symbol svého profilu a poté vyberte „Omezený režim: Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Restricted“ (Omezený přístup) a vyberte možnost „Off“ (Vypnuto). Krok 4: Otevřete aplikaci YouTube v mobilním zařízení, dotkněte se obrázku svého profilu, vyberte možnost „Nastavení“ a vypněte omezený režim.

Nakonec je správa nastavení ochrany soukromí na YouTube zásadní pro zajištění toho, aby vaše videa a seznamy skladeb viděli pouze zamýšlení diváci. Výše uvedenými postupy můžete rychle spravovat nastavení soukromí, oprávnění YouTube, nastavení soukromí playlistů a omezený režim. Převezměte kontrolu nad svým používáním služby YouTube, abyste mohli v klidu sledovat a sdílet videa.

FAQ
Co je povolení režimu soukromí v YouTube?

Uživatelé mohou spravovat viditelnost a přístupnost svých zveřejněných videí na YouTube pomocí režimu soukromí. Po aktivaci režimu soukromí si uživatelé mohou vybrat, zda jsou jejich videa veřejná, soukromá nebo nezveřejněná. Veřejná videa: Tato videa na YouTube jsou přístupná všem uživatelům a lze je nalézt ve výsledcích vyhledávání, navrhovaných videích a souvisejících videích. Soukromá videa si může prohlédnout pouze uživatel, který je nahrál, a konkrétní osoby, kterým byl povolen přístup. Soukromá videa se nezobrazují na kanálu uživatele ani ve výsledcích vyhledávání. Videa, která nejsou veřejně zveřejněna na kanálu uživatele ani ve výsledcích vyhledávání, se označují jako „nezveřejněná“ videa. Kdokoli, kdo má přístup k odkazu na video, se na něj však může podívat.

Uživatelé mohou mít větší kontrolu nad tím, kdo může jejich videa sledovat, zapnutím režimu ochrany osobních údajů, který zaručí, že je bude moci sledovat pouze cílová skupina.

Jak vypnout režim Soukromí na YouTube?

Chcete-li vypnout nastavení ochrany osobních údajů na YouTube, postupujte podle následujících postupů: Nejprve otevřete službu YouTube a přihlaste se ke svému účtu.

2. V pravém horním rohu obrazovky klikněte na svou profilovou fotografii. Následně se zobrazí rozbalovací nabídka. 3. Pokud používáte nové Studio YouTube, vyberte z rozevírací nabídky možnost „Nastavení“ nebo „Studio YouTube“. 4. V závislosti na verzi YouTube, kterou používáte, klikněte v levém postranním panelu na „Privacy“ nebo „Privacy & settings“. 5. Na stránce Soukromí můžete změnit nastavení soukromí. 6. Vyhledejte nastavení, které chcete zakázat. Například vyhledejte příslušnou možnost a zakažte ji, pokud chcete vypnout nastavení soukromí, díky kterému jsou vaše oblíbené filmy soukromé. 7. Po provedení požadovaných úprav uložte změněné nastavení soukromí kliknutím na tlačítko „Uložit“ nebo „Použít“.

Vždy mějte na paměti, že deaktivace funkcí ochrany soukromí zviditelní vaši aktivitu na YouTube pro ostatní, proto se před jejím provedením ujistěte, že vám to nevadí.