Vytvoření Crimson. The Art of Making a Rich Red Hue

Jak vytvořit černou barvu?
Smícháním modrozelené (azurové) a žluté barvy vznikne barva zelená, žluté a purpurové barva červená a purpurové a modrozelené barva modrá. Smícháním všech tří základních barev dostaneme barvu černou. Tento princip je použit v tiskárnách.
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

Karmínová je nádherná a zářivá karmínová barva, která již dlouho uchvacuje designéry a umělce. Tato sytá, hluboká barva je často spojována se silou, vášní a intenzitou. Tento článek pojednává o četných technikách vytváření červené a s ní spojených barev, ať už jste umělec, který si chce namíchat vlastní barvu, designér, který hledá ideální odstín pro svůj projekt, nebo jste prostě jen zvědaví na tento proces.

K vytvoření karmínového tónu se kombinují základní barvy, zejména červená a modrá. Jako základ začněte s výraznou červenou barvou, jako je kadmiově červená nebo karmínová. Přidejte k ní trochu modré, abyste ji prohloubili a dodali jí červenofialový podtón. V závislosti na požadovaném karmínovém odstínu bude potřeba různé množství modré. Požadovaného výsledku dosáhnete experimentováním s různými poměry.

K získání karmínové červeně se používají podobné metody, i když se směs výrazně liší. Začněte se silným červeným odstínem jako základem a poté přidejte nádech černé. Červená bude ve výsledku tmavší a bude se zdát sytější a hlubší. Přesné množství černé opět určí osobní preference a požadovaný odstín krvavě červené. Použití příliš velkého množství černé by mohlo způsobit, že barva bude blátivá nebo nahnědlá, proto je vhodnější přidávat ji v mírných dávkách a podle potřeby upravovat.

Existuje několik barevných kombinací, které vám pomohou získat sytější odstín krvavě červené. Jednou z možností je kombinace rubínově červené s malým množstvím fialové nebo purpurové. Přídavek fialové dodá červené větší hloubku a intenzitu a vytvoří sytější odstín karmínové. Další možností je zkombinovat ohnivě červenou s malým kouskem černé a modré. Tato směs vytváří sytou, svůdnou červenou se slabými modrými podtóny.

K pochopení toho, co je karmínová, je nutná důkladná znalost teorie barev. Červené pigmenty se v karmínové barvě vyskytují v hojném množství, protože je to tak silný a sytý odstín červené. Podtóny, které karmínové dodávají její charakteristický vzhled, se vytvářejí pomocí modrých nebo fialových barev. Tmavší tóny červené mají větší hloubku a sytost díky přítomnosti černé, která zesiluje účinek barvy.

Závěrem lze říci, že umění vytvořit karmínovou barvu vyžaduje pečlivé míchání základních odstínů. Řadu karmínových odstínů můžete vytvořit tak, že začnete jasně červenou barvou a poté přidáte modrou nebo fialovou. Tmavší barvy vzniknou přidáním černé do směsi a personalizace je možná změnou poměrů. Vždy si nezapomeňte pohrát s kombinacemi barev, abyste získali ideální odstín červené pro své umělecké nebo designové požadavky.

FAQ
Je karmínová více červená nebo oranžová?

Většina lidí se domnívá, že karmínová je více červená než oranžová. Jedná se o sytě karmínovou barvu, která bývá tmavší než průměr a často má trochu namodralý podtón. Karmínová je často spojována se zářivě červenou barvou, i když ve skutečném odstínu mohou být rozdíly v závislosti na osobním vnímání.

Je karmínová červená nebo oranžová?

Červená má odstín zvaný karmínová.

Jaká barva je nejblíže karmínové?

Odstín červené, který je nejvíce podobný karmínové, je tmavě červený.