Vytvoření vzoru ve Photoshopu. A Step-by-Step Guide

Photoshop je efektivní aplikace, která vám umožní popustit uzdu vaší kreativitě a vytvářet jedinečné vzory pro nejrůznější použití. Photoshop vám poskytne nástroje a možnosti, které potřebujete k realizaci svých nápadů, ať už chcete navrhnout vzor od začátku, nebo převést fotografii na vzor. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak vytvářet vzory ve Photoshopu, a budeme se zabývat některými často kladenými tématy z této oblasti.

1. Jak mohu vytvořit vzor z fotografie?

Pomocí aplikace Photoshop převedete fotografii na vzor následujícím postupem:

V prvním kroku otevřete ve Photoshopu obrázek, který chcete použít jako vzor.

Krok 2: Pomocí nástroje Oříznout nebo možnosti Velikost obrázku v nabídce Obrázek ořízněte obrázek nebo změňte jeho velikost na vhodné rozměry. Krok 3: Podle potřeby vylepšete barvy a kontrast obrázku pomocí nástrojů jako Jas/Kontrast, Úrovně nebo Křivky. Krok 4: Když jste s obrázkem spokojeni, vyberte v nabídce Úpravy možnost Definovat vzor. Vzor pojmenujte a v kroku 5 stiskněte tlačítko OK. Photoshop nyní uložil váš obrázek jako vzor. Jak lze vzor ve Photoshopu využít?

2. Podívejme se na použití vzoru ve Photoshopu, když už jste si ho vytvořili:

Krok 1: Spusťte program Photoshop a otevřete dokument, na který chcete vzor použít. Krok 2: Na panelu Vrstvy vyberte možnost Nová vrstva a přidejte novou vrstvu. Krok 3: Stiskněte klávesu G nebo na panelu nástrojů vyberte nástroj Kbelík s barvou. Krok 4: Klepněte na ikonu Pattern Picker na panelu nastavení a z rozevírací nabídky vyberte požadovaný vzor.

Krok 5: Chcete-li vrstvu vyplnit zvoleným vzorem, klikněte na plátno. Pomocí možností na panelu nástrojů můžete změnit měřítko nebo krytí vzoru. 3. Jak mohu ve Photoshopu vytvořit z obrázku náhodný vzor?

Pomocí funkce Skriptované vzory ve Photoshopu lze z obrázku vygenerovat náhodný vzor. Postup je následující:

Otevřete aplikaci Photoshop a obrázek, který chcete použít k vytvoření náhodného vzoru.

Krok 2: V nabídce Filtr v části Render vyberte položku Pattern Maker.

Krok 3: Experimentujte s parametry dialogového okna Pattern Maker a upravte nepředvídatelnost vzoru, jeho měřítko a další vlastnosti.

Krok 4: Pokud jste s náhledem spokojeni, použijte vzor na novou vrstvu klepnutím na tlačítko OK. Jak můžete vytvořit průběžný vzor?

K vytvoření průběžného vzoru lze použít filtr Offset v aplikaci Photoshop. Proveďte tyto akce:

Krok 1: Otevřete aplikaci Photoshop a vyberte obrázek nebo vzor, který chcete vytvořit souvislý.

Krok 2: V podnabídce Ostatní v nabídce Filtr vyberte možnost Posun.

Krok 3: V dialogovém okně Posun nastavte horizontální a vertikální nastavení na polovinu šířky, resp. výšky obrázku.

Krok 4: Chcete-li zaručit plynulý přechod na okrajích obrázku, použijte možnost Obtékání.

Krok 5: Stisknutím tlačítka OK převedete vzor na souvislou bezešvou dlaždici.

Konečně, Photoshop poskytuje širokou škálu nástrojů a metod pro tvorbu vzorů od začátku, převod obrázků na vzory a jejich bezešvé a souvislé provedení. Postupováním krok za krokem a experimentováním s různými alternativami můžete popustit uzdu své kreativitě a vytvářet jedinečné vzory pro své projekty. Tak se vrhněte do Photoshopu a nechte svou kreativitu vzlétnout!

FAQ
Jak vytvořit vzor?

Tyto podrobné návody vám ukáží, jak vytvořit vzor ve Photoshopu: Otevřete aplikaci Photoshop a výběrem možnosti Soubor > Nový spusťte nový dokument. Nastavte rozlišení a proporce podle svých potřeb. 2. Rozhodněte se, které obrázky nebo součásti návrhu chcete použít jako vzor. Může to být jen přímka, textura nebo obrázek. Photoshop umožňuje importovat obrázky nebo můžete použít mnoho nástrojů pro vytvoření vlastního návrhu. 3. Po dokončení návrhu zvolte možnost Upravit > Definovat vzor. Zobrazí se dialogové okno, ve kterém můžete svůj vzor pojmenovat a provést případné úpravy. 4. Po pojmenování vzoru klepněte na tlačítko OK. Vzor byl nyní uložen do knihovny vzorů v aplikaci Photoshop. 5. Chcete-li vzor použít na určitou oblast, přidejte novou vrstvu nebo vyberte stávající vrstvu, na které se má vzor zobrazit. 6. V nabídce Vrstva > Styl vrstvy vyberte možnost Překrytí vzoru. Poté se zobrazí dialogové okno Styl vrstvy. 7. V dialogovém okně Styl vrstvy vyberte možnost Překrytí vzoru. 8. Dále vyberte požadovaný vzor z knihovny vzorů kliknutím na miniaturu vzoru. Podle svého vkusu změňte měřítko, krytí a režim prolnutí překrytí vzoru. Kromě toho můžete experimentovat s různými režimy míchání a vytvářet tak jedinečné efekty. Až budete s nastavením spokojeni, klepnutím na tlačítko OK aplikujte překrytí vzoru na zvolenou vrstvu.

9.

Podle těchto jednoduchých pokynů můžete ve Photoshopu rychle vytvářet a aplikovat vzory, abyste vylepšili své návrhy nebo vytvořili poutavé pozadí.

Jak vytvoříte bezešvý vzor?

Podle těchto pokynů vytvoříte bezešvý vzor ve Photoshopu: Otevřete nový projekt ve Photoshopu a upravte rozměry na velikost vzoru, který chcete použít. 2. Rozhodněte se, jaké obrázky nebo součásti návrhu chcete do vzoru začlenit. Lze použít tvary, ikony, textury nebo jakýkoli jiný typ grafického prvku. 3. Zkopírujte prvek vzoru a poté jej vložte do zcela nového projektu. Podle potřeby změňte rozměry a umístění. 4. Vytvořte duplikát vrstvy obsahující prvek návrhu a přesuňte jej tak, aby vyplnil bílou oblast na stránce. Prvky je třeba duplikovat a měnit jejich umístění, dokud není dokument zcela zaplněn.

5. Chcete-li zlepšit estetický vzhled vzoru, použijte režimy prolnutí, změny krytí nebo styly vrstev. 6. Vyberte a seskupte všechny vrstvy, které tvoří váš vzor. V kroku 7 přejděte do nabídky Úpravy > Definovat vzor. Po pojmenování vzoru klepněte na tlačítko OK. 8. Ukončete aktivní dokument, aniž byste jej uložili.

9. Všude tam, kde chcete bezešvý vzor použít, vytvořte nový dokument. 10. Do nového dokumentu přidejte vrstvu s jednobarevnou nebo vzorovou výplní. 11. V nabídce Vrstva > Styl vrstvy vyberte možnost Překrytí vzoru. Ze seznamu v dialogovém okně Překrytí vzoru vyberte vzor, který jste definovali dříve. 12. Podle potřeby upravte měřítko, krytí a režim prolnutí překrytí vzoru. Chcete-li bezešvý vzor použít na nový dokument, vyberte v kroku 13 možnost OK.

Tyto pokyny vám pomohou vytvořit bezešvý vzor ve Photoshopu, který můžete použít pro mnoho kreativních projektů.