Jak vypnout televizor pomocí dálkového ovladače Firestick

How do I get fire TV on my FireStick?
Plug the Fire TV Stick into your TV's HDMI port and then power it on by plugging the included power adapter into a wall outlet. Put batteries in your Fire TV Stick's remote. Follow the on-screen instructions to set up your Fire TV Stick.
Další informace najdete na www.aboutamazon.com

Dálkový ovladač Firestick je praktické a přizpůsobitelné zařízení, které zákazníkům usnadňuje správu televizních a streamovacích aktivit. Někteří zákazníci by však mohli mít problémy s použitím ovladače Firestick k vypnutí televizoru. Tento článek se bude zabývat možnými příčinami tohoto problému a nabídne nápravná opatření, která vám pomohou s jeho odstraněním. Budeme se také zabývat tím, jak vypnout živé televizní vysílání na zařízení Amazon Firestick, jak pomocí zařízení Firestick aktivovat Alexu k zapnutí televizoru a jak pomocí dálkového ovladače Firestick spravovat hlasitost a výkon televizoru. Proč nemohu použít dálkový ovladač Firestick k vypnutí televizoru?

Nemožnost vypnout televizor pomocí dálkového ovladače Firestick může mít několik příčin. V první řadě se ujistěte, že jsou televizor a ovladač Firestick správně propojeny. Toho docílíte tak, že přejdete do nastavení Firesticku, vyberete Ovladače a zařízení Bluetooth a poté zvolíte Amazon Fire TV Remotes. Zde můžete vybrat svůj dálkový ovladač a spárovat jej s televizorem podle pokynů na obrazovce.

Příčinou mohou být také potíže s kompatibilitou mezi televizorem a ovladačem Firestick. Je možné, že některé starší modely televizorů nemají potřebný hardware pro spolupráci s ovladačem Firestick. Za určitých okolností může být nutné použít televizor podporující HDMI-CEC nebo zakoupit adaptér HDMI-CEC, aby bylo možné dálkově ovládat. Jak vypnu živé televizní vysílání na zařízení Amazon Firestick?

Chcete-li vypnout živé televizní vysílání na zařízení Amazon Firestick, jednoduše stiskněte tlačítko Domů na dálkovém ovladači Firestick. Tím se vrátíte na domovskou obrazovku zařízení Firestick a zastavíte přehrávání všech streamovaných nebo živých televizních programů. Jak mohu použít Firestick a Alexu k zapnutí televizoru?

Aby mohla Alexa zapnout televizor prostřednictvím zařízení Firestick, musíte se ujistit, že váš televizor podporuje technologii HDMI-CEC. Díky technologii HDMI-CEC, která umožňuje komunikaci mezi zařízeními připojenými přes rozhraní HDMI, můžete televizor pomocí Alexy ovládat hlasovými příkazy.

Připojte Firestick k portu HDMI na televizoru a začněte s nastavováním. Vyberte možnost Ovládání zařízení a poté v nabídce možností na zařízení Firestick vyberte možnost Spravovat zařízení. Od této chvíle můžete vybrat výrobce televizoru a dokončit nastavení podle pokynů na obrazovce. Po nastavení můžete požádat Alexu, aby televizor zapnula, například slovy „Alexo, zapni televizor“.

Jak mohu pomocí dálkového ovladače Firestick spravovat hlasitost a výkon televizoru?

Aby mohl Firestick spravovat hlasitost a výkon zařízení, musíte na televizoru povolit HDMI-CEC. Pomocí této technologie lze jedním dálkovým ovladačem ovládat několik zařízení.

Chcete-li HDMI-CEC povolit, najděte v nabídce nastavení televizoru možnost ovládání HDMI nebo HDMI-CEC. V závislosti na značce a typu televizoru nemusí být tyto možnosti přesně pojmenovány nebo umístěny na stejném místě. Po nalezení správného nastavení povolte HDMI-CEC.

Po zapnutí funkce HDMI-CEC na televizoru by měl být dálkový ovladač Firestick okamžitě schopen spravovat napájení a hlasitost televizoru. Tlačítka napájení a hlasitosti na dálkovém ovladači Firestick lze použít k zapnutí, resp. vypnutí televizoru.

Pokud máte problémy s vypínáním televizoru pomocí dálkového ovladače Firestick, na závěr se ujistěte, že je váš televizor kompatibilní s dálkovým ovladačem Firestick a že je váš dálkový ovladač správně přiřazen k televizoru. Kromě toho můžete stisknutím tlačítka Domů na dálkovém ovladači ztlumit živé televizní vysílání na zařízení Amazon Firestick. Pokud chcete televizor spravovat pomocí hlasových příkazů Alexa, ujistěte se, že televizor podporuje technologii HDMI-CEC a že jste postupovali podle pokynů k nastavení. Nakonec na televizoru zapněte funkci HDMI-CEC, abyste mohli ovládat výkon a hlasitost mnoha zařízení pouze jedním dálkovým ovladačem a užívat si pohodlí jediného dálkového ovladače.

FAQ
Vypne se zařízení FireStick, když se vypne televizor?

Ano, je možné nastavit, aby se zařízení FireStick automaticky vypnulo, jakmile se vypne televizor. Funkce CEC (Consumer Electronics Control) umožňuje zařízení FireStick komunikovat s televizorem a reagovat na požadavky na napájení. Aby byla tato funkce k dispozici, musíte v nastavení zařízení FireStick vybrat možnost „HDMI CEC Device Control“ v části „Display & Sounds“. Odtud pak lze vybrat možnost vypnutí zařízení FireStick, když je televizor vypnutý.

Co je to tlačítko napájení na dálkovém ovladači Firestick?

Televizor a další připojená zařízení můžete zapnout nebo vypnout stisknutím tlačítka napájení na dálkovém ovladači Firestick. Stisknutím tlačítka napájení můžete jednoduše regulovat stav napájení televizoru, aniž byste museli používat další dálkový ovladač nebo ručně ovládat tlačítko napájení na televizoru.

Jak vypnu HDMI na Firesticku?

HDMI na zařízení Firestick můžete vypnout podle následujících pokynů: Stiskněte a podržte tlačítko Domů na dálkovém ovladači Firestick po dobu několika sekund. Na obrazovce televizoru se zobrazí nabídka. Pomocí navigačních tlačítek dálkového ovladače sjeďte dolů a vyberte možnost „Nastavení“. 3. V nabídce Nastavení vyhledejte položku „Displej a zvuky“ a klikněte na ni. 4. V nabídce „Display & Sounds“ (Zobrazení a zvuky) vyberte položku „Display“ (Zobrazení). 5. Vyhledejte možnost „HDMI CEC Device Control“ posunutím dolů a vyberte ji. 6. Zde by se měla nacházet možnost vypnutí HDMI CEC. Chcete-li ji vypnout, otočte přepínačem. 7. Po vypnutí funkce HDMI CEC již nebude možné používat zařízení Firestick ke správě napájení a dalších funkcí televizoru. Automatické řízení napájení mezi zařízením Firestick a televizorem můžete úspěšně vypnout vypnutím funkce HDMI CEC na zařízení Firestick.