Jak ve Photoshopu vytvořit jeden objekt barevný a zbytek černobílý

Jak převést barevný obrázek na černobílý?
Změna obrázku na stupně šedé nebo černobílé

  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na obrázek, který chcete změnit, a v místní nabídce klikněte na Příkaz Formát obrázku.
  2. Klikněte na kartu Obrázek.
  3. V části Ovládací prvek Obrázekklikněte v seznamu Barva na Stupně šedé nebo Černobíle.
Další informace najdete na support.microsoft.com

V oblasti fotografie se občas stává, že chceme do záběrů vnést trochu kreativity tím, že zdůrazníme určitý objekt nebo oblast a zároveň zachováme černobílé pozadí. Tato metoda může působit výrazným vizuálním dojmem, který přitáhne pozornost k objektu a dodá mu osobitý, kreativní vzhled. V tomto článku se podíváme na to, jak pomocí aplikace Photoshop vybarvit jeden objekt a zároveň zachovat zbytek černobílý, a odpovíme si na některé důležité otázky.

1. Jak mohu ve Photoshopu převést část na černobílou?

Ve Photoshopu můžete k převodu jedné části na černobílou použít kombinaci vrstev úprav a nástrojů pro výběr. Postup je následující:

– Spusťte program Photoshop a otevřete obrázek. Výběrem vrstvy a stisknutím kláves Ctrl+J (nebo Cmd+J v počítači Mac) můžete vrstvu obrázku duplikovat. Stisknutím kombinace kláves Shift+Ctrl+U (Shift+Cmd+U v počítači Mac) můžete také vybrat zkopírovanou vrstvu a výběrem položek Obraz > Úpravy > Odsaturovat z ní udělat černobílou. Nyní pomocí libovolného nástroje pro výběr (například nástroje Rychlý výběr, Kouzelná hůlka nebo Pero) vyberte oblast, kterou chcete zachovat barevnou.

– Po výběru klikněte na možnost „Přidat masku vrstvy“ ve spodní části panelu Vrstvy. Vybraná oblast se tím zakryje a zůstane barevná, zatímco okolní oblast se změní na černobílou. 2. Jak mohu přidat barvu jednomu konkrétnímu objektu v černobílém obrázku? Pomocí níže uvedených postupů můžete přidat barvu konkrétnímu objektu na černobílém snímku: Otevřete černobílou fotografii ve Photoshopu.

– Klepnutím na tlačítko „Vytvořit novou vrstvu“ ve spodní části panelu Vrstvy přidejte novou vrstvu nad vrstvu obrázku. Vyberte nástroj Štětec a poté vyberte požadovanou barvu.

– V nové vrstvě obarvěte objekt, který chcete obarvit. Velikost štětce a krytí můžete měnit podle potřeby. Po namalování objektu přepněte režim prolnutí vrstvy na „Barva“ v rozevírací nabídce panelu Vrstvy. Barvu získá pouze vybraný objekt; vše ostatní zůstane černobílé.

3. Jak v aplikaci After Effects převedete na černobílou barvu vše kromě jedné barvy?

V aplikaci After Effects můžete použít efekt „Ponechat barvu“, který změní vše na černobílé s výjimkou jedné barvy. Postup je následující: Postup:

* – Přidejte video do aplikace After Effects.

– Vyberte požadované nastavení a spusťte novou kompozici výběrem možnosti Kompozice > Nová kompozice. Přetáhněte obsah videa na časovou osu.

– Vyberte vrstvu filmu a na panelu Efekty a předvolby vyhledejte efekt „Ponechat barvu“. Použijte efekt na vrstvu obsahující filmový materiál.

– Chcete-li vybrat barvu, kterou chcete zachovat, použijte nástroj kapátko vedle možnosti „Ponechat barvu“ na panelu Ovládací prvky efektu.

– Chcete-li efekt doladit, změňte podle potřeby toleranci a další proměnné.

– Zobrazte kompozici v režimu náhledu, abyste viděli kompozici v černobílém provedení se zachovanou zvolenou barvou.

4. Jak se ve Photoshopu zbavím všech barev kromě černé?

Ve Photoshopu můžete pomocí vrstvy úprav „Černobílá“ vyloučit všechny barvy kromě černé. Postup je následující:

– Spusťte program Photoshop a otevřete obrázek.

– Po zobrazení výzvy na panelu vrstev „Vytvořit novou výplň nebo vrstvu úprav“ vyberte možnost „Černobílá“. Chcete-li dosáhnout požadovaného černobílého převodu, pohybujte posuvníky v parametrech úpravy Černá a bílá. Klepněte na masku vrstvy, která je nyní připojena k vrstvě úprav.

– Chcete-li, aby vrstva úprav ovlivnila pouze tmavé části obrázku, stiskněte klávesy Ctrl+I (nebo Cmd+I v počítači Mac).

– V případě potřeby můžete efekt doladit malováním bílým štětcem na masku vrstvy a obnovit tak původní barvy některých konkrétních prvků.

Na závěr můžete v aplikaci Adobe Photoshop rychle změnit jeden objekt na barevný a ostatní ponechat černobílé. Svým fotografiím můžete dodat jedinečný nádech pomocí nástrojů pro výběr, vrstev úprav a technik maskování. Tím zvýrazníte objekt a dosáhnete vizuálně působivého efektu. Kromě toho můžete použít srovnatelné metody v aplikaci After Effects a použít pohyblivou grafiku k dosažení příslušného efektu. Vyzkoušejte tyto strategie, abyste vylepšili své fotografie a videa a uvolnili svou kreativitu.

FAQ
Jak udělat jednu vrstvu černobílou?

Pomocí těchto kroků můžete ve Photoshopu převést jednu vrstvu na černobílou: Před otevřením obrázku se ujistěte, že je ve Photoshopu vybrána vrstva, kterou chcete změnit. 2. Klepnutím na tlačítko „Vytvořit novou výplň nebo vrstvu úprav“ v dolní části panelu Vrstvy přidejte novou vrstvu úprav. Ze seznamu možností vyberte „Černobílá“. 3. Zobrazí se stránka vlastností, která vám umožní upravit převod na černobílou. Můžete využít přednastavené volby nebo pomocí posuvníků upravit jas určitých barev na obrázku. 4. Klepněte pravým tlačítkem myši na vrstvu úprav a vyberte možnost „Vytvořit ořezávací masku“, pokud chcete, aby úprava měla dopad pouze na vrstvu, která je nyní vybrána. Tím omezíte vliv na vrstvu těsně pod ní.

Podle následujících pokynů můžete vybranou vrstvu převést na černobílou a zbytek obrázku ponechat barevný.

Jak udělat vrstvu černobílou?

K převodu vrstvy v aplikaci Photoshop na černobílou lze použít následující postupy: 1. Otevřete aplikaci Photoshop a svůj obrázek. 2. Chcete-li vrstvu duplikovat, proveďte klepnutí pravým tlačítkem myši na vrstvu na panelu Vrstvy a vyberte možnost „Duplikovat vrstvu“. 3. Vyberte zkopírovanou vrstvu. 4. V horní nabídce klikněte na „Obraz“, poté na „Úpravy“ a nakonec na „Odsaturovat“. Alternativně můžete vrstvu desaturovat stisknutím kláves Ctrl+Shift+U (Command+Shift+U v počítači Mac). Duplikovaná vrstva je nyní černobílá. Pomocí různých možností úprav, jako jsou „Úrovně“ nebo „Křivky“, můžete v případě potřeby změnit kontrast a jas černobílé vrstvy.