Kolik je DS. A Comprehensive Look at Nintendo’s DS Family

Od svého debutu v roce 2004 se řada přenosných herních zařízení Nintendo DS stala průmyslovým standardem. Nintendo DS prošlo v průběhu let různými inkarnacemi, z nichž každá měla své vlastní speciální funkce a vylepšení. Několika modelům DS, potenciálnímu vydání čtvrtého DS, množství konzolí 3DS, které jsou v současné době na trhu, a nejvzácnější hře DS se budeme věnovat v tomto článku.

V rodině DS existuje několik modelů, počínaje původním Nintendo DS, někdy známým jako DS Phat nebo DS Fat. S tímto systémem bylo zavedeno dotykové ovládání, dvě obrazovky a konstrukce typu clamshell. Po popularitě modelu DS Phat představila společnost Nintendo v roce 2006 model DS Lite, který měl tenčí a lehčí konstrukci, jasnější obrazovku a delší výdrž baterie.

V roce 2008 byl představen model DSi s dalšími funkcemi, jako jsou vestavěné kamery, větší obrazovky a přístup do online obchodu DSiWare. V roce 2009 vydala společnost Nintendo model DSi XL, který měl větší obrazovku a širší stylus pro větší pohodlí. Primární řadu DS tvoří tyto čtyři modely.

V souvislosti s potenciální existencí čtvrtého DS společnost Nintendo oficiálně nezveřejnila žádné záměry týkající se nového zařízení DS. Korporace přesunula svou pozornost na Nintendo Switch kvůli popularitě této hybridní konzole, kterou lze používat jak doma, tak jako handheld. I přesto však Nintendo v minulosti šokovalo své fanoušky, takže nová konzole DS může být v budoucnu ještě vydána.

Herní systémy 3DS se vyrábějí v různých provedeních. Prvním z nich bylo Nintendo 3DS vydané v roce 2011. Obsahoval vylepšené grafické možnosti, vestavěný gyroskop a akcelerometr a 3D efekty bez potřeby speciálních brýlí. V roce 2012 přišel model 3DS XL, který se vyznačoval většími obrazovkami a pohodlnějším držením.

V roce 2015 společnost Nintendo představila New Nintendo 3DS, které má více tlačítek, rychlejší zpracování a vestavěnou čtečku NFC pro podporu amiibo. Tato vylepšení se objevila i na větších obrazovkách modelu New Nintendo 3DS XL, který byl rovněž vydán v roce 2015. Nakonec byly jako cenově dostupnější alternativy k řadě 3DS představeny modely Nintendo 2DS a Nintendo 2DS XL. Přestože postrádaly 3D funkce, poskytovaly přesto přístup k obrovské knihovně her pro 3DS.

Mezi neobvyklými hrami pro DS vyniká několik titulů. Mezi nejvyhledávanější hry patří remaky kultovních her pro Game Boy Color „Pokémon HeartGold a SoulSilver“. Vzhledem k popularitě vlastnictví Pokémonů a omezené výrobě her jim sběratelé přikládají vysokou hodnotu.

„Chrono Trigger“, ceněná hra na hrdiny, která byla poprvé k dispozici pro Super Nintendo Entertainment System, je dalším neobvyklým titulem pro DS. Fanoušci série i sběratelé dychtivě toužili po edici pro DS, protože měla více funkcí a obsahu.

Souhrnně lze říci, že existuje řada modelů rodiny DS, včetně DS Phat, DS Lite, DSi a DSi XL. Nintendo nás může v budoucnu překvapit, i když čtvrtá konzole DS zatím nebyla představena. Řada Nintendo 3DS zahrnuje řadu modelů, včetně Nintendo 2DS a Nintendo 2DS XL, stejně jako 3DS, 3DS XL, New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS. V neposlední řadě si sběratelé cení vzácných her pro DS, jako jsou „Pokémon HeartGold and SoulSilver“ a „Chrono Trigger“, kvůli jejich fandovství a omezené dostupnosti. Rodina DS nepochybně významně ovlivnila herní průmysl a hráči po celém světě si ji stále váží.

FAQ
Jaký je nejstarší model DS?

Nintendo DS, běžně označované jako Nintendo DS Phat nebo Nintendo DS Fat, je nejstarším členem rodiny DS. Byl to první model řady DS, který se objevil 21. listopadu 2004 v Severní Americe a Japonsku.

Jaký je nejoblíbenější model DS?

Nintendo DS Lite je nejrozšířenějším zařízením řady DS od společnosti Nintendo. Oproti svému předchůdci, původnímu zařízení Nintendo DS, má elegantnější design, jasnější obrazovku a delší výdrž baterie, což mu po uvedení na trh v roce 2006 pomohlo rychle získat popularitu. DS Lite měl také široký výběr her, a protože byl levný, mohlo si jej pořídit mnoho lidí, což napomohlo jeho velké popularitě.

Jsou vozy DS luxusní?

Vozy DS nepatří mezi luxusní vozidla. DS je francouzská automobilka, která začínala jako dceřiná značka luxusních vozů Citroen. Ačkoli se ve vozech DS mohou vyskytovat některé luxusní prvky výbavy a designu, jsou obvykle považovány za prémiovější nebo luxusnější automobily, na rozdíl od skutečných luxusních automobilů.