The Avengers Movie Franchise. A Journey through its Parts and Order

Was Tom Cruise in The Avengers?
One actor we've never seen in the MCU is Tom Cruise, despite plenty of fan enthusiasm.
Další informace najdete na winteriscoming.net

Díky epickému příběhu a nadživotním superhrdinům si Marvel Cinematic Universe získal pozornost fanoušků po celém světě. Série Avengers je bezesporu jednou z jeho nejobdivovanějších a nejtrvalejších franšíz. Kolik dílů má však filmová série Avengers celkem? Mají Avengers jen čtyři filmy? Nebo jich je snad pět? A navíc, jak lze filmy Avengers sledovat v pořadí? Pojďme tyto otázky prozkoumat a objevit vesmír Avengers!

V odpovědi na první dotaz uvádíme, že filmová série Avengers má v současné době čtyři hlavní díly. „Avengers“ (2012), „Avengers: Věk Ultrona“ (2015), „Avengers: Infinity War“ (2018) a „Avengers: Endgame“ (2019) je jen několik příkladů. Nejsilnější hrdinové na Zemi se v těchto čtyřech filmech spojí, aby bojovali proti nejrůznějším výzvám, které přicházejí z naší planety i mimo ni. Každý díl ukazuje vývoj týmu, vytváření složitých zápletek a zrání zbožňovaných postav.

Mezitím je důležité si uvědomit, že i v dalších filmech filmového vesmíru Marvelu vystupují Avengers v důležitých rolích. Objevují se v samostatných filmech o některých hrdinech, jako jsou Iron Man, Thor, Kapitán Amerika a další. Tato spojení posilují celkový příběh a vytvářejí jednotný vesmír. Vliv Avengers tak může být patrný v celém Marvel Cinematic Universe, přestože existují pouze čtyři základní filmy o Avengers.

Co se týče druhého dotazu, filmy Avengers jsou nyní pouze čtyři. Nicméně je důležité poznamenat, že studio Marvel má plány na další filmy spojené s Avengers, které mohou pomoci franšíze růst. Mohlo by se jednat o rebooty, spin-offy nebo dokonce pokračování. Fanoušci se mohou v budoucnu těšit na další dobrodružství Avengers, protože Marvel Cinematic Universe se neustále vyvíjí a představuje nové příběhy, postavy a týmovky.

Nyní si probereme, v jakém pořadí je nejlepší filmy Avengers vidět. Sledování filmů v pořadí může zlepšit divácký zážitek díky vzájemné provázanosti Marvel Cinematic Universe. Chcete-li toho dosáhnout, jděte na ně v pořadí popsaném níže: „Captain America: První Avenger“ (2011) je jedním z příkladů. 2. Film „Captain Marvel“ z roku 2019 3. „Iron Man“ (2008), „Iron Man 2“ (2010) a „Iron Man 3“ (2013) 4. „Captain Marvel“ (2008), „Iron Man 2“ (2010) a „Iron Man 3“ (2013) 5. „Iron Man“ (2013). „Neuvěřitelný Hulk“ (2008) 6. „Thor“ (2011) 7. „The Avengers“ (2012) 8. „Iron Man 3“ (2013) „Thor: Temný svět“ (2013),

9 10

„Captain America: Zimní voják“ „Strážci Galaxie“ byl uveden v roce 2014 a „Strážci Galaxie Vol. 2“ byl uveden v roce 2017. V roce 2015 byl uveden film „Avengers: Age of Ultron“ (2015),

14. „Ant-Man“ (2015). 16. „Černá vdova“ (Black Widow, 2021) 17. „Černý panter“ (Black Panther) (2018) 18. „Spider-Man: Návrat domů“ (2016) 15. „Captain America: Občanská válka“ Filmy „Doctor Strange“ (2016), „Thor: Ragnarok“ (2017), „Ant-Man and the Wasp“ (2018) a „Avengers: Infinity War“ (2018) jsou v seznamu zahrnuty všechny. „Spider-Man: Daleko od domova“ (2019) a „Avengers: Endgame“ (23) jsou připravované filmy.

Toto chronologické uspořádání umožňuje divákům sledovat vývoj v Marvel Cinematic Universe a plně pochopit, jak jsou jednotlivé příběhy propojeny.

Pojďme si konečně promluvit o tom, jestli je Avengers jen šest. Družina Avengers prošla mnoha verzemi v komiksech i filmech. Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Hulk, Černá vdova a Hawkeye tvoří hlavní členy týmu, zatímco další osoby v průběhu času přicházely a odcházely. Mezi ně patří Scarlet Witch, Vision, Falcon, War Machine, Ant-Man a další. Díky tomu se tým Avengers může rozrůstat a měnit v závislosti na příběhu, místo aby byl omezen na pouhých šest lidí.

Závěrem lze říci, že v současné době existují čtyři základní filmy filmové série Avengers a plánuje se přidání dalších. Důkladný divácký zážitek, který podtrhne komplexní příběhový propletenec Marvel Cinematic Universe, lze získat, pokud filmy Avengers zhlédnete postupně. Soupiska se může měnit, což umožňuje přidávat do boje proti zlu nové a zajímavé postavy, i když základní sestavu Avengers běžně tvoří šest lidí. Takže si připravte popcorn, pohodlně se usaďte a vstupte do vzrušujícího světa Avengers!

FAQ
Kdo je 6 původních Avengers?

Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Hulk, Černá vdova a Hawkeye jsou šestice zakládajících Avengers.

Neexistuje žádný film o Avengers po Endgame?

Ne, od filmu „Avengers: Endgame“.

Proč už nejsou další filmy o Avengers?

Pokud je mi známo, hlavní dějová nit, která začala prvním filmem o Avengers v roce 2012, byla vyřešena, tudíž další filmy o Avengers nebudou. Marvel Cinematic Universe (MCU), který zahrnoval několik filmů a skončil epickým filmem „Avengers: Endgame“ v roce 2019, byl vytvořen jako několikafázová sága kolem filmové série Avengers.

Vytvoření rozsáhlého, vzájemně propojeného vesmíru z mnoha marvelovských superhrdinů a jejich odlišných dějových linií bylo hlavním cílem tohoto zastřešujícího vyprávění. Primární dějová linie Avengers byla uspokojivě uzavřena, přičemž byly vyřešeny významné dějové linie a oblouky postav.

Přestože hlavní děj Avengers skončil, MCU se stále rozrůstá díky novým filmům a seriálům, které se buď zaměřují na stávající postavy, nebo představují nové. Příběhy superhrdinů budou stále vyprávěny v různých médiích, protože studio Marvel neustále vytváří nové dějové linie a zkoumá nové možnosti uvnitř MCU.

Proto i když už možná nebudou žádné další filmy s přesným označením „Avengers“, filmový vesmír Marvelu se bude nadále rozvíjet a přinášet divákům poutavý obsah.