Jak vytvořit fotoalbum v Macu

Jak si vyrobit album na Fotky?
Vytvoření nového alba

  1. Přejděte na počítači na adresu photos.google.com.
  2. Přihlaste se k účtu Google.
  3. Na fotce klikněte na ikonu pro výběr .
  4. Vyberte další fotky, které chcete do alba zařadit.
  5. Nahoře klikněte na ikonu plus .
  6. Vyberte Album. Nové album.
  7. Nepovinné: Album pojmenujte.
  8. Klikněte na ikonu zaškrtnutí .
Další informace najdete na support.google.com

Dobrým způsobem, jak se podělit o neocenitelné zážitky a vrátit se k nim, je uspořádat je a uchovat ve fotoalbu. Vytvoření fotoalba je snadný a rychlý proces, pokud máte Mac. V tomto příspěvku vás provedeme procesem tvorby fotoalba na počítači Mac a odpovíme na některé důležité dotazy.

Jak mohu uspořádat své fotografie v počítači Mac? Aby byl proces tvorby fotoalba jednodušší, je nezbytné fotografie nejprve uspořádat. Fotografie můžete efektivně spravovat a uspořádat pomocí vestavěného softwaru pro Mac s názvem fotografie. Své fotografie uspořádáte následujícím způsobem: V počítači Mac spusťte program Fotografie.

– Klikněte a podržte klávesu Command na fotografiích, které chcete uspořádat, a vyberte je.

– Po výběru fotografií, které se vám líbí, můžete vytvořit nové album tak, že přejdete do nabídky „Soubor“, zvolíte „Nové album“ a pojmenujete jej. Novou složku můžete vytvořit také tak, že přejdete do nabídky „Soubor“, zvolíte „Nová složka“ a dáte jí název. Jakmile je složka vytvořena, můžete do ní přetáhnout fotografie. Jak mohu převést fotoalbum na složku?

Ačkoli fotoalbum a složka mají různé funkce, fotoalbum lze v případě potřeby změnit na složku. Chcete-li z fotoalba v Macu vytvořit složku: V počítači Mac spusťte program Fotografie.

– Najděte album, které chcete změnit na složku, kliknutím na něj v postranním panelu.

Klikněte na album pomocí ovládacího nebo pravého tlačítka myši a z kontextové nabídky vyberte možnost „Převést na složku“. Album se nyní přemění na složku a umožní vám uspořádat v ní snímky stejně jako v jakékoli jiné složce Macu. 3. Co obnáší chytré album pro Mac?

Dynamické album známé jako „chytré album“ automaticky třídí fotografie podle předem stanovených kritérií, která si zvolíte. Můžete jej použít k vytvoření virtuálních alb, která se automaticky aktualizují v závislosti na vámi definovaných kritériích. Vytvoření inteligentního alba v počítači Mac je jednoduché: Na Macu spusťte program Fotky. V nabídce „Soubor“ vyberte možnost „Nové chytré album“.

– V následném dialogovém okně zadejte parametry chytrého alba, například konkrétní klíčová slova, data nebo hodnocení.

Chytré album vytvoříte kliknutím na tlačítko „OK“. Album bude automaticky aktualizováno o všechny snímky, které splňují zadaná kritéria.

4. Jak se vytváří postupné album?

Klasické fotoalbum můžete v počítači Mac vytvořit podle následujících jednoduchých kroků: Na počítači Mac spusťte program Fotografie.

– Klikněte a podržte stisknutou klávesu Command na snímky, které chcete do alba zařadit.

– Po výběru požadovaných fotografií přejděte do nabídky „Soubor“ a vyberte možnost „Nové album“.

Zadejte název alba a stiskněte tlačítko „OK“. Vybrané snímky budou nyní zařazeny do čerstvě vytvořeného alba, které najdete v postranním panelu aplikace Fotografie.

– Do alba můžete přetáhnout další obrázky z hlavní knihovny fotografií nebo z jakékoli jiné složky.

V počítači Mac je vytvoření fotoalba skvělým způsobem, jak uspořádat a vystavit své nejcennější vzpomínky. Podle těchto pokynů můžete rychle vytvářet alba, měnit je na složky, a dokonce používat inteligentní alba, která automaticky uspořádají vaše snímky podle určitých kritérií. Začněte tedy kategorizovat své vzpomínky hned teď a oceníte, jak pohodlné je mít je uspořádané a snadno dostupné v počítači Mac.

FAQ
Jaký je rozdíl mezi albem a složkou v aplikaci Apple photos?

Dvěma základními metodami uspořádání snímků v aplikaci Apple images jsou alba a složky. Obě se zásadně liší svým složením a použitím. Za prvé, alba V aplikaci Apple Photos je album ručně vytvořená virtuální sbírka obrázků a filmů. Umožňuje sestavit konkrétní fotografie z různých složek nebo umístění a uspořádat je podle tématu, příležitosti nebo jiných požadovaných kritérií. Místo toho, abyste při přidávání obrázku do alba fyzicky přesunuli obrázek z jeho původní pozice, přidáváte na něj v rámci alba odkaz nebo odkaz. To znamená, že jeden obrázek může existovat v mnoha albech, aniž by se duplikoval. Výborným způsobem, jak uspořádat a zobrazit obrázky podle jednotlivých kategorií nebo zálib, jsou alba.

1. Soubory: Naproti tomu aplikace Apple Photos používá ke správě a uspořádání alb složky. Slouží jako kontejner pro uspořádání příslušných alb dohromady a dávají vaší knihovně fotografií hierarchický rámec. Pokud budete používat složky, budou vaše alba lépe přístupná a uspořádaná. Místo toho, aby sloužily jako mechanismus pro přímé ukládání fotografií, připomínají spíše organizační nástroje. Chcete-li alba uspořádat přehledně, můžete vytvářet složky a ukládat je do jiných složek.

Stručně řečeno, složky slouží ke správě a uspořádání alb v hierarchickém rámci, zatímco alba jsou seskupení obrázků, která vytváříte ručně. Složky usnadňují organizaci a přístup k albům, zatímco alba umožňují seskupovat konkrétní fotografie podle tématu.

Kam mám ukládat fotky v Macu?

Pokud jde o ukládání obrázků v Macu, je třeba zvážit několik alternativ. Zde je několik nápadů: Aplikace Obrázky v Macu je skvělým místem pro ukládání a správu obrázků.

1. Okamžitě se vytvoří knihovna, do které můžete importovat a spravovat své obrázky. Díky tomu je přístup k nim a jejich organizace jednoduchá. Externí pevný disk: Pokud máte velkou sbírku obrázků nebo potřebujete uvolnit místo na interním úložišti Macu, můžete obrázky ukládat na externí pevný disk. To vám zaručí více úložného prostoru a umožní vám to uchovávat snímky odděleně od systémových souborů v Macu. 3. iCloud: Obrázky můžete ukládat také na iCloud. Díky účtu iCloud tak můžete ke svým snímkům přistupovat z libovolného zařízení. Pokud potřebujete další prostor, můžete upgradovat jednu z různých možností úložiště iCloud. 4. Služby cloudového úložiště: Kromě služby iCloud existuje řada dalších možností cloudových úložišť, například Disk Google, Dropbox a OneDrive. Tyto služby nabízejí možnosti ukládání dat, k nimž lze přistupovat z různých zařízení, včetně Macu.

Umístění vašich obrázků v Macu bude nakonec záviset na vašem osobním vkusu, nárocích na úložiště a požadované úrovni dostupnosti.