Jak povolit sledování na iPhonu. Průvodce krok za krokem, jak povolit polohové služby

Sledování polohy se s příchodem mobilních telefonů stalo klíčovým aspektem našeho každodenního života. Povolení sledování na iPhonu může zlepšit váš uživatelský komfort, ať už jej používáte k navigaci, objevování blízkých restaurací, nebo dokonce ke sledování vašich fitness aktivit. V tomto příspěvku se podíváme na obecná nastavení zařízení i na metody zapnutí sledování na iPhonu specifické pro jednotlivé aplikace. Povíme si také o typických problémech, na které mohou uživatelé narazit, a nabídneme jejich řešení.

1. Jak mohu v nastavení svého zařízení aktivovat sledování?

Aby bylo možné povolit sledování polohy pro všechny aplikace v iPhonu, musíte se ujistit, že jsou v nastavení zařízení povoleny polohové služby. Uděláte to následujícím způsobem:

V kroku 1 otevřete v iPhonu aplikaci Nastavení.

Krok 2: Přejděte na položku Soukromí posunutím dolů.

Ve třetím kroku vyberte položku Služby určování polohy.

Krok 4: Chcete-li polohové služby povolit, přepněte přepínač doprava. Pokud je již povolena, přejděte k následujícímu kroku.

Pátý krok: Máte na výběr ze tří možností: Nikdy, Při používání aplikace a Vždy. Pomocí možnosti „Při používání aplikace“ lze sledovat pouze během používání aplikace; možnost „Vždy“ umožňuje sledování, i když je program spuštěn na pozadí. Vyberte možnost, která nejvíce odpovídá vašemu vkusu.

2. Jak povolím sledování aplikace? Kromě povolení služeb určování polohy může být také nutné udělit konkrétním aplikacím povolení ke sledování vaší polohy, což je zásadní krok. Zde je uveden postup, jak na to:

Nejprve v iPhonu otevřete aplikaci Nastavení.

Krok 2: Přejděte na položku Soukromí posunutím dolů.

Ve třetím kroku vyberte možnost Polohové služby.

Krok 4: Posouváním seznamu aplikací vyberte aplikaci, pro kterou chcete povolit sledování. Třetí volba je Vždy, další dvě jsou Nikdy a Při používání aplikace. Vyberte alternativu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Je důležité mít na paměti, že některé aplikace mohou mít další možnosti sledování dostupné na vlastním panelu nastavení. Jak mohu povolit sledování polohy v aplikaci Apple?

3. Find My je důkladný nástroj pro sledování polohy, který nabízí společnost Apple. Pokud svůj iPhone ztratíte nebo vám bude odcizen, můžete pomocí tohoto nástroje zjistit, kde se nachází. Postup, jak jej povolit, je následující:

V kroku 1 otevřete v iPhonu aplikaci Nastavení.

Krok 2: Klepněte na horní část obrazovky, kde je napsáno „Apple ID“.

V kroku 3 vyberte možnost Najít moje.

Krok 4: Přepněte přepínač Find My iPhone do polohy zapnuto. Zapnutím funkce Najít mou síť můžete navíc využít signály Bluetooth okolních zařízení Apple, které vám pomohou lokalizovat vaše zařízení. Proč nemohu na svém iPhonu zapnout sledování?

Může existovat několik důvodů, proč nemůžete na svém iPhonu povolit sledování. Jedním z častých problémů je, že máte ve smartphonu povolena omezení. Co můžete udělat pro kontrolu a odstranění omezení, je následující:

V prvním kroku otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. Ve druhém kroku klepněte na položku Čas u obrazovky. Ve třetím kroku vyberte možnost Omezení obsahu a soukromí.

Krok 4: Zadejte přístupový kód času u obrazovky, pokud je povolen. V dalším kroku přejděte dolů a ujistěte se, že nejsou zakázány Polohové služby. Pokud ano, dotkněte se možnosti Služby určování polohy a poté zvolte možnost Povolit změny a proveďte změny.

Dalším důvodem, proč se vám nemusí podařit povolit sledování, je, že jste zcela vypnuli Služby určování polohy. Podle pokynů v první části tohoto článku zkontrolujte a povolte Služby určování polohy.

Závěrem lze říci, že povolení sledování na iPhonu vám může nabídnout řadu výhod a celkově zlepšit uživatelský komfort. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete povolit sledování v nastavení zařízení, povolit práva ke sledování konkrétním aplikacím, povolit sledování polohy ve službě Apple a odstranit případné problémy, na které můžete narazit. I když může být sledování polohy užitečné, je důležité mít na paměti volby týkající se ochrany soukromí a zabezpečení, než dáte aplikacím povolení sledovat místo, kde se nacházíte.

FAQ
Proč můj iPhone nesleduje polohu?

Neschopnost iPhonu sledovat polohu může mít řadu příčin. Toto je několik možných scénářů: 1. Polohové služby jsou vypnuté: Zkontrolujte, zda je nastavení polohových služeb na iPhonu vypnuté. Zkontrolujte, zda jsou Polohové služby zapnuté, a to tak, že přejdete do Nastavení > Soukromí > Polohové služby. 2. Oprávnění k určování polohy související s aplikací: Některé aplikace vás žádají o výslovné povolení přístupu k vaší poloze. Přejděte do Nastavení > Soukromí > Polohové služby a ujistěte se, že daná aplikace má povolení k přístupu k vaší poloze, pokud máte s konkrétní aplikací problémy se sledováním. 3. Je aktivní režim Letadlo: Pokud je na iPhonu aktivní režim Letadlo, všechna bezdrátová připojení – včetně GPS – budou zablokována. Přejetím prstem od spodního okraje obrazovky nahoru a klepnutím na ikonu Režim letadlo v Ovládacím centru se ujistěte, že je Režim letadlo vypnutý. 4. Slabý signál GPS: Pokud se nacházíte v oblasti se slabým signálem GPS, může mít iPhone potíže s určením vaší polohy. Chcete-li signál GPS zkalibrovat, zkuste se přesunout na otevřenější místo nebo zařízení restartujte. 5. Problémy se softwarem: V některých případech mohou softwarové chyby nebo nedostatky bránit iPhonu ve sledování objektů. Přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a nainstalujte všechny dostupné aktualizace, abyste se ujistili, že je software v iPhonu aktuální.

Pokud žádná z těchto oprav problém neodstraní, možná by stálo za to kontaktovat podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.

Jak zapnu oprávnění ke sledování?

V iPhonu aktivujte oprávnění ke sledování podle následujících jednoduchých kroků: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Soukromí“. 3. V nabídce Soukromí vyberte položku „Polohové služby“. 4. V horní části je přepínač pro povolení nebo zakázání polohových služeb. Zkontrolujte, zda je zapnutý. 5. Ze seznamu aplikací vyberte aplikaci, pro kterou chcete povolit oprávnění ke sledování, a to posunutím dolů. 6. Vyberte nastavení sledování pro aplikaci, kterou chcete používat: „Vždy“, „Při používání aplikace“ nebo „Nikdy“. Pokud vyberete možnost „Vždy“, aplikace bude moci sledovat vaši polohu, i když ji nepoužíváte. Pokud zvolíte možnost „Při používání aplikace“, bude sledování povoleno pouze v případě, že je aplikace aktivně používána. Pokud vyberete možnost „Nikdy“, aplikace nebude moci sledovat vaši polohu vůbec. Pro všechny další aplikace, pro které chcete povolit práva na sledování, opakujte krok 6

7.

Tyto pokyny vám ukáží, jak povolit práva na sledování pro konkrétní aplikace pro iPhone a umožnit jim přístup k vaší poloze podle potřeby.